aram Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 @adam pa meni bas deluje da bi ovaj nemacki isao dobro, bas zato sto je dosta blazi od naseg
Barti66 Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 oprez u kolicini se odnosi na tovljeni losos. izguglaj zasto nije dobra hrana. divljeg jedi kad si u prilici. kod nas ga nema. ako ne moram, necu jesti tovljenu ribu. kod nas jedem srdele, juce sam bas smlatila kilu, i skusu. divlja riba je i oslic. zaledjeni filet oslica je bolji izbor i od pange i od lososa, ali i tu uvek gledam odakle je. ako je kineski, necu ga jesti. tako da bas dugo nisam kupila filete oslica, sve je kinesko. jednom u par meseci pojedem 100 grama dimljenog lososa, da me mine zelja. Da ne bi bilo +1 ili +100......slažem se u potpunosti.
adam Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 (edited) @adam pa meni bas deluje da bi ovaj nemacki isao dobro, bas zato sto je dosta blazi od naseg ne znam, ja sam pokusavao da koristim nemacki ali mi je osim sto je blazi bio i drugacije zacinjen, aromatican i slatkast, kao njihova tursija. poljski je kao nas, malo ga isperes i to je to. moguce da gresim ali to je moje iskustvo. edit - tursija, mislim krastavcici, da ne bude zabune. Edited December 13, 2015 by adam
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 i od mene + meleon na darlingin post kod nas samo sredele, skuše i to je to i da, darling, jel' na osliću piše da je kineski i koji je dobar kod nas i gde da se nađe ?
InvisibleLight Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 (edited) u svim wellness/fitness/health casopisima gajeni losos je uvek u top5 (ili, ajde top 10) na spiskovima hrane koju treba izbegavati jer je kancerogen meni najsigurniji ceo oslic, u pakovanju gde pise zemlja porekla, oni fileti u rinfuzi se svedu na 200 grama leda plus 100 grama fileta, dok platish led, ispada skuplje nego brancin da kupish a sardine kupim iskljucivo one u sopstvenom soku, zaboravih proizvodjacha, jadranske, ima dodatak light uz naziv Edited December 14, 2015 by InvisibleLight
gospa buba Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 pa shta ima utom lososu pa vec znaju da je kancerogen. mislim shto vec nema u regularnom mesu koje inache jedemo?
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 (edited) rođak moga muža koji živi u kanadai,a kojemu izgradnja i opravka dalekovoda spada u redovan posao, putuje i živi povremeno po raznim nedođijama elem žiiveo oko godinu dana u kitimatu i naravno, iskoristiopriliku da se bavi ribolovm i da jede dobru ribu nije lovio losose, neke druge isto vrhunske ribe, ali su lovili lososa valjda neki drugi, tj. tu je bilo divljaka u izobilju za male pare i on kaže da nikad više ne bi jeo gajenog, kaže to je druga vrsta ribe skroz ed. a mi ovde ni nemamo priliku da probamo divljaka mada, ima na kaleniću raznih divljaka da se pazare, a' da plaćam klio ribe 3 iljade, neće da može Edited December 14, 2015 by dùda
Indy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 (edited) Nisam nasao niti jedan verodostojan izvor za ovo sto navodi Julijana tj darling. Edit. Ovde kazu da treba jesti losose, i divlje i one iz akvakulture http://www.doh.wa.gov/CommunityandEnvironment/Food/Fish/FarmedSalmon Edited December 14, 2015 by Indy
banatjanin Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 (edited) u svim wellness/fitness/health casopisima gajeni losos je uvek u top5 (ili, ajde top 10) na spiskovima hrane koju treba izbegavati jer je kancerogen super je kad meru kancerogenosti hrane određujemo prema šac - metodi iz wellnes časopisa. mora biti tako, jer tako kažu lajf - koučevi. panga ima odvrtana ukus, na raskvašeni karton. to je dovoljan razlog da je ne jedem, ni ja niti iko u kući. usput, to nema nikakve veze sa somom, ni evropskim ni azijskim, to je druga vrsta ribe. imam sreću da mi svi klinci jedu i vole ribu, i imaju je na meniju bar dva puta puta nedeljno - često i više. od sardela, preko skuše, lososa, šarana iz Ečke (jer ima divan ukus, kvalitetno meso i nije mastan), smuđeva, štuka, somova, prženih karaša, hobotnica, lignji, školjki.... oslića bi jeli, i da je iz Kine, samo kad bi ovo što se prodaje kod nas ličilo na nešto. a ne liči ni na šta. Edited December 14, 2015 by banatjanin
Indy Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 pa ne znam, ja slusam sta kaze drzava a drzava kaze da moze da se jede do cetiri puta nedeljno, koji hoces. da, divlji je bolji zato sto se hrani raznim algama ali niko ne govori da je tovljeni za izbegavanje. Svasta s tobom, slusas drzavu, pored tolikih neproverenih sajtova.
duda Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 @banatjanin kako iz bg da se nabavi taj šaran iz ečke ?
Frank Pembleton Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 @banatjanin kako iz bg da se nabavi taj šaran iz ečke ? Mislim da ih ima u BG. Univer? Mada koliko ja jedem ribu, možda sam i pomešao...
banatjanin Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 @banatjanin kako iz bg da se nabavi taj šaran iz ečke ? imaju dva svoja prodajna objekta vidi ovde http://www.ribnjakecka.com/index.php/prodaja/maloprodaja a bude njihove ribe i po drugim ribarnicama. ima tu par razloga zašto je takav kakav je. ribnjačko jezero je prirodno, ogromno i duboko, sa tvrdim glinovitim dnom. nema mulja, nema neprijatnih mirisa, riba se kreće slobodno kao u prirodi. imaju svoju poseban varijetet šarana, a i hrane ga visoko proteinskom hranom koju samu prave. to je inače jedina gajena riba iz Srbije koja ima dozvolu da se izvozi u EU - i izvozi se.
Barti66 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Gledah jednom prilikom stransku emisiju o engleskim ribnjacima koji su pukli sa gajenjem nemam pojma čega,zatrovali i vodu i zemlju,te su se prešaltovali na lososa.Elem,od 100,200 ribnjaka ostalo svega par i nemaju prava da plasiraju ribu na tržište EU i SAD-a.Tih godina kada su krenuli cena lososa u Srbiji zemlji drastično pada.
Recommended Posts