duda Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 (edited) Jagnje u supi? Pretvorio sam se u uvo! Pričaj, kako i kakvo je i otkud i zašto... tek sad videla pitanje, sorry što reče werbatim, standard, tj.kod hercegovaca nisam ni ja znala da to može dok se ne udadoh :D dakle, hercegovcima to uobičajeno ali tačno, bolja je supa od bravčeta no od jagnjeta ništa komplikovano, jednostavno se skuva supa kao od bilo kog drugog mesa, no oni ne spremaju rinflajš već ili naprave čorbu, tj. jede se meso u samoj supi sa još dodatim krompirom ili se prvo pojede supa pa posle solo meso, baren krompir i kajmak ne pokušavati ovo sa ravničarskom jagnjetinom nipošto, nije to to ed. jednom prilikom (bilo nas mnogo), skuvala sam odjednom celo jagnje vode je bilo tek toliko da se potopi svo meso. e onda sam to sve procedila pa smo jeli prvo supu, a meso uz krompir pečen na kajmaku naravno, planinski krompir i kajmak, savršeno, ali ta supa, u kojoj se iskuvalo celo jagnje, to je nešto neopisivo dobro iz mrtvih diže naravno, i to kuvano meso je za bogove Edited December 6, 2015 by dùda
maheem Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Grejp, dve narandze, dve mandarine, dve banane, preliveno medom. A sad kokice [emoji14]iggy:
nezvanova Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 (edited) donelo mi dete iz budimpeste ovaj mnogo dobar kozji dimljeni sir a sad nema vise.... :-) Edited December 9, 2015 by Hamlet Strašni
Gospodin Slucaj Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 (edited) puter od kikirikija banana i dzem od jagoda na lebu bijelome mogao bih ovo za dorucak rucak i veceru edit: sto i radim Edited December 9, 2015 by Gospodin Slucaj
Vapad Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Sitno od čvaraka, prvo na lebu sa kiselim mlekom a dovršio sam kašičicom...
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Čorbu od sočiva, redukovanog crnog vina, paradajza, luka i karanfilića. Uz to zelena salata i turšija od čičoke. Za dezert: mango.
Haralampije Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Sitno od čvaraka, prvo na lebu sa kiselim mlekom a dovršio sam kašičicom... drozdina
banatjanin Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 ouh Franče...ala bi je zguto sad, ko' partizanka ceduljicu kućna?
Frank Pembleton Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Jok brate, Staro ognjište in da hud Poslato sa WC šolje by BVK
Recommended Posts