MayDay Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 (edited) Da mi se požališ sledeći put, pa da te uputim na nešto super. :DU Rue Rivoli, pokraj Le Louvre, ima poslastičarnica Angelina u koju se ide na toplu čokoladu i na kolač od kestena Mont Blanc.E, onda je Angelina ispala carica i počela da pravi sladoled verziju tog kolača i da ga prodaje u Monoprix supermarketima. Izgleda ovako:To je puno bolje nego Berthillon sladiša od kestena. Edited November 8, 2015 by MayDay
nezvanova Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 eh, eh, eh...kad ja slusam keksija :-) drugi put cu tebe pitati, mada sam po tvojim savetima obisla neke pijace po parizu :-)
darling Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 najo sam se cija semenki prvi put u zivotu, s obicnim mlekom. ne znam sta bih rekla...
Lezilebovich Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 gde ima kestena da se jede po beogradu ?
renne Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 +1 al deset evra, deset im majki ja... :( 200 kinte ovde :P
renne Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 gde ima kestena da se jede po beogradu ? kupiš na pijacama pa spremaš A ima i pečenog po ulicama
nezvanova Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 gde ima kestena da se jede po beogradu ? ako mislis na peceni, to ne znam, ali ako si mislio na kesten pire, pretpostavljam da ga ima u svim oldskul poslalsticarnicama koje sve nabavljaju od one u bistrickoj ulici, cak mislim i da sve prodavnice ''zdrave hrane'' koje imaju u ponudi kesten pire /nezasladjen, prodaje se samo na kg/ takodje od njih nabavljaju. a telefon za narudzbe je onomad ostavio skyhighartist 011 676 5578 najo sam se cija semenki prvi put u zivotu, s obicnim mlekom. ne znam sta bih rekla... xexexe...nista narocito, jel :-) ja ih stavljam u koziji jogurt sa kokosovim brasnom /obicnim, ne onim ajvikinim, specijalnim/, mlevenim lanenim semenom, malinama, aronijom i stevijom /kad hocu dorucak sa minimumom UH/, pa zaista bude kao neki puding, cizkejk ...tako nekako. ali nema neki spec ukus i skoro se i ne primeti u ovoj kombinaciji
Musky Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 kefir sa mlevenim lanenim semenkama, seckanim bademom prosušenim na suvom tiganju, golica semenke i urendane granny smith sa svežim cimetom...ne treba nikakva slatkoća da se dodaje. izedem po pola litre ...cirka.
duda Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 neki dan pričala mužu kako sam lepo ručala sa kumom u guliju a on mučenik gleda me tužno (glutenska netolerancija) i ja danas odlučim da učinim dobro delo i zaletim se u kuhinju negde pre podneva i napravim svoje Gnocchi ai pomodori secchi, spinachi e funghi usput se iskasapim al' stoički nastavim dalje, i u 13:30, ovo je bilo na stolu (s tim što su naravno, njoki bezglutenski, tj. sve sam sama pravila, dođe mi da se samohajlujem :D ) ovo braonkasto su komadići lisičarki, sušeni paradajz iz mulja je dosta taman jer sam ga pravila prošle godine, ali ukus je i dalje fantastičan ušila sam gulija za 3 koplja :D ovo crveno je ona štipaljka što sam je spominjala na aplajansima, a u teglici se vidi ta biljna so koju sam neki dan toplo preporučila ta so je naročito dobra za vegetarijanska jela, u jelima sa mesom se izgubi ta prefinjena aroma u ovom jelu rula
katamaran Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Chili cheese dog al ne videh previse sira na njemu.
darling Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 ušila sam gulija za 3 koplja :D daj griz :) a moze i recept. ne jedem to u guliju, jer ne volim sosove sa slatkom pavlakom (u tvom jelu je nema, koliko vidim?!), a ne volim ni njoke :D s pastom bi cucalo...
darling Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 xexexe...nista narocito, jel :-) ja ih stavljam u koziji jogurt sa kokosovim brasnom /obicnim, ne onim ajvikinim, specijalnim/, mlevenim lanenim semenom, malinama, aronijom i stevijom /kad hocu dorucak sa minimumom UH/, pa zaista bude kao neki puding, cizkejk ...tako nekako. ali nema neki spec ukus i skoro se i ne primeti u ovoj kombinaciji neam pojma. bilo je bzvz, al sam pojela do kraja. prijao mi je bezukus, iako sam par puta bila u fazonu da necu uspeti da progutam, jer je slinavo. imam jos, kupila sam 100 grama, pa cu sledeci put obogatiti po tvom uputstvu. :)
duda Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 daj griz :) a moze i recept. ne jedem to u guliju, jer ne volim sosove sa slatkom pavlakom (u tvom jelu je nema, koliko vidim?!), a ne volim ni njoke :D s pastom bi cucalo... recept je tipa ''šta imam u frižideru'' :D ima slatke pavlake, ali ne mnogo, tj. manje nego što je bilo u njokima u guliju imala neko malo parče gorgonzole pa sam i to otopila, dobilo na pikantnosti uglavnom, njoki standardan recept, samo što sam ja stavila bezglutensko brašno spanać nikad više neću bariti, ali je naravno bitno da se nađe mlad i sitan, ne one hibridne vrste i onda ide direktno na masnoću (mulje + malo maslaca) i to je dobitna kombinacija lisičarke isto prodinstala na maslacu i mulju kratko, dodala gorgonzolu, malo slatke pavlake, posolila, prokuhala, dodala prethodno prodinstan spanać (jako kratko dinstan), dodala seckan suvi paradajz i to je to
darling Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 fala. to su mi dobro smernice da ja smuljam svoje sledeci put kad se docepam spanaca.
Recommended Posts