Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

Da mi se požališ sledeći put, pa da te uputim na nešto super. :D

U Rue Rivoli, pokraj Le Louvre, ima poslastičarnica Angelina u koju se ide na toplu čokoladu i na kolač od kestena Mont Blanc.
E, onda je Angelina ispala carica i počela da pravi sladoled verziju tog kolača i da ga prodaje u Monoprix supermarketima. Izgleda ovako:

fa3e65f950d6db5f9f9232c4cbd0eda8.jpg
To je puno bolje nego Berthillon sladiša od kestena.

Edited by MayDay
Posted

eh, eh, eh...kad ja slusam keksija :-) drugi put cu tebe pitati, mada sam po tvojim savetima obisla neke pijace po parizu :-)

Posted

najo sam se cija semenki prvi put u zivotu, s obicnim mlekom. ne znam sta bih rekla...

Posted

gde ima kestena da se jede po beogradu ?

Posted

+1

al deset evra, deset im majki ja... :(

200 kinte ovde :P

Posted

kupiš na pijacama pa spremaš

A ima i pečenog po ulicama

Posted

ako mislis na peceni, to ne znam, ali ako si mislio na kesten pire, pretpostavljam da ga ima u svim oldskul poslalsticarnicama koje sve nabavljaju od one u bistrickoj ulici, cak mislim i da sve prodavnice ''zdrave hrane'' koje imaju u ponudi kesten pire /nezasladjen, prodaje se samo na kg/ takodje od njih nabavljaju.

a telefon za narudzbe je onomad ostavio skyhighartist 011 676 5578 

najo sam se cija semenki prvi put u zivotu, s obicnim mlekom. ne znam sta bih rekla...

xexexe...nista narocito, jel :-)  ja ih stavljam u koziji jogurt sa kokosovim brasnom /obicnim, ne onim ajvikinim, specijalnim/, mlevenim lanenim semenom, malinama, aronijom i stevijom /kad hocu dorucak sa minimumom UH/, pa zaista bude kao neki puding, cizkejk ...tako nekako. ali nema neki spec ukus i skoro se i ne primeti u ovoj kombinaciji

Posted

kefir sa mlevenim lanenim semenkama,

seckanim bademom prosušenim na suvom tiganju, 

golica semenke i urendane granny smith sa svežim cimetom...ne treba nikakva slatkoća da se dodaje.

izedem po pola litre ...cirka.

Posted

neki dan pričala mužu kako sam lepo ručala sa kumom u guliju a on mučenik gleda me tužno (glutenska netolerancija) i ja danas odlučim da učinim dobro delo i zaletim se u kuhinju negde pre podneva

i napravim svoje Gnocchi ai pomodori secchi, spinachi e funghi

usput se iskasapim al' stoički nastavim dalje, i u 13:30, ovo je bilo na stolu

(s tim što su naravno, njoki bezglutenski, tj. sve sam sama pravila, dođe mi da se samohajlujem  :D )

20151109_133318.jpg

ovo braonkasto su komadići lisičarki, sušeni paradajz iz mulja je dosta taman jer sam ga pravila prošle godine, ali ukus je i dalje fantastičan

ušila sam gulija za 3 koplja  :D

ovo crveno je ona štipaljka što sam je spominjala na aplajansima, a u teglici se vidi ta biljna so koju sam neki dan toplo preporučila

ta so je naročito dobra za vegetarijanska jela, u jelima sa mesom se izgubi ta prefinjena aroma

u ovom jelu rula

Posted

Chili cheese dog al ne videh previse sira na njemu.

Posted

ušila sam gulija za 3 koplja  :D

daj griz :) a moze i recept.

ne jedem to u guliju, jer ne volim sosove sa slatkom pavlakom (u tvom jelu je nema, koliko vidim?!), a ne volim ni njoke :D s pastom bi cucalo...

Posted

xexexe...nista narocito, jel :-)  ja ih stavljam u koziji jogurt sa kokosovim brasnom /obicnim, ne onim ajvikinim, specijalnim/, mlevenim lanenim semenom, malinama, aronijom i stevijom /kad hocu dorucak sa minimumom UH/, pa zaista bude kao neki puding, cizkejk ...tako nekako. ali nema neki spec ukus i skoro se i ne primeti u ovoj kombinaciji

neam pojma. bilo je bzvz, al sam pojela do kraja. prijao mi je bezukus, iako sam par puta bila u fazonu da necu uspeti da progutam, jer je slinavo.

imam jos, kupila sam 100 grama, pa cu sledeci put obogatiti po tvom uputstvu. :)

Posted

daj griz :) a moze i recept.

ne jedem to u guliju, jer ne volim sosove sa slatkom pavlakom (u tvom jelu je nema, koliko vidim?!), a ne volim ni njoke :D s pastom bi cucalo...

recept je tipa ''šta imam u frižideru''   :D

ima slatke pavlake, ali ne mnogo, tj. manje nego što je bilo u njokima u guliju

imala neko malo parče gorgonzole pa sam i to otopila, dobilo na pikantnosti

uglavnom, njoki standardan recept, samo što sam ja stavila bezglutensko brašno

spanać nikad više neću bariti, ali je naravno bitno da se nađe mlad i sitan, ne one hibridne vrste i onda ide direktno na masnoću (mulje + malo maslaca) i to je dobitna kombinacija

lisičarke isto prodinstala na maslacu i mulju kratko, dodala gorgonzolu, malo slatke pavlake, posolila, prokuhala, dodala prethodno prodinstan spanać (jako kratko dinstan), dodala seckan suvi paradajz i to je to

Posted

fala. to su mi dobro smernice da ja smuljam svoje sledeci put kad se docepam spanaca.