precog Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 moj bureki sa sirom i ladan jogurt. E darling, dobar ti je burek, pravio sam par puta. Mada sam napravio par modifikacija. Ali htedoh reci, bio juce kod nekih Turaka i vidim oni prave nesto slicno. Nisam cesto jeo turski burek, nije mi se svideo previse, ali uzecu kod ovih da uporedim.Ima li negde (link za) recept, pitam za drugaricu :)
Venom Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=83&page=339&do=findComment&comment=3011320 Ima i diskusija u nastavku... isplati se poceti sa malim tiganjem :).
Venom Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Ja sam hteo sutra da napravim, ali nece moci, jer sam zaboravio da kupim kore.
Skyhighatrist Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 I ne zaleći se sa vodom, naročito ako su kore za pitu (tanke, a ne kao za gibu, debeljuškaste)...
assück Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 al dente spaghetti, na mulju promuljao nesto incuna i bela luka, ubacio malo paradajz soka, muljao dok tecnost nije redukovana, pobiberio, origanio, sjedinio. pojeo.
darling Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 E darling, dobar ti je burek, pravio sam par puta. Mada sam napravio par modifikacija. Ali htedoh reci, bio juce kod nekih Turaka i vidim oni prave nesto slicno. Nisam cesto jeo turski burek, nije mi se svideo previse, ali uzecu kod ovih da uporedim. fala. to sam i izvela iz recepta za turski burek. skajhajatrist je u pravu, kolicinu vode i vreme natapanja prilagoditi debljini i vlaznosti kora (kad sam pisala recept za forum, to je bilo jos dok sam usavrsavala metodu). ja nekad natapam tek desetak sekundi, izvestila sam se da procenim vreme. al ako se kore i previse natope, nema veze, ispasce neka ukusna burek popara, sve se to pojede, nije problem. odlican mi je jer ga pravim s maslinovim uljem i dobrim sirom, nekad mesam sireve (super ukusni masni s pijace i prezidentov mladi iz kutije), nasla sam i najbolje kore za recept, to mi je najbrzi i najukusniji obrok u ovoj sezoni, i zato sto nema jaja, ne padne mi na zeludac ko giba. kad se ringla zagreje, peci ga na tihoj vatri, i stvarno pocni s manjim, od dve kore, na primer, da naucis princip, a posle mozes da majstorises s velikim. par puta sam pravila i sa spanacem. list spanaca (bez drski i tvrdih delova, to je vazno jer se spanac kratko termicki obradjuje, nema vremena da drske omeksaju) iseckati na sitno, posoliti i gnjeciti rukama minut, dve, spanac ce uvenuti, postace intenzivno zelen i bice puno tamnozelene vode. dobro ga iscediti i taj suvarak umesati u sir. jako je ukusan.
ivy Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 1 letnja klasika-pecena piletina,peceni mladi krompirici,pohovane tikvice,hladna salata-krastavac,mladi cluk,mladi bluk,mirodjija,jogurt leto je leto i predivno je
Frank Pembleton Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Jedem kineski mix po onom receptu sa foruma, samo što sam jaako zaljutio. Preznojavanje na ovu vrućinu! Poslato sa WC šolje by BVK
Frank Pembleton Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Jbte ja još ni dinju ni lubenicu probao nisam!???? Poslato sa WC šolje by BVK
wall Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Napunio pljeske domaćom suvom slaninom, gaudom. Grilovao celer i mrkvu. Mladi krompririći.
yolo Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 (edited) kod ljubice na adi, odlican 5, preporuka Edited June 7, 2015 by yolo
Recommended Posts