Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Jelo je naravno poreklom iz Gaziantepa, tamo ga konzumiraju za doručak a ovo je jedino mesto u Istanbulu gde služe autentičnu verziju. Pasmater, moram hitno na vikend tamo, svi kažu da nema bolje kuhinje.

Posted

Jagode , prve ove godine...

Posted

ja danas jela prve jagode,prvi krastavac i prvi luk srebrenjak

leto moze da pocne!!!  :P

Posted

Jelo je naravno poreklom iz Gaziantepa, tamo ga konzumiraju za doručak a ovo je jedino mesto u Istanbulu gde služe autentičnu verziju. Pasmater, moram hitno na vikend tamo, svi kažu da nema bolje kuhinje.

cekaj zar to nije ono sto se sprema u tiganju? jeo sam letos u stambolu nesto sto se sprema u tiganju i od sastojaka ima kore, pistac i kajmak, neka vrsta pite, slatko... zlo.

Posted

kolač u tiganju? mislili ste da je nemoguće?

Posted

setio sam se, to sto sam jeo zove su kunefe. varijacija ima koja baca na kadaif kada se koristi to kosoliko testo kao za kadaif.

Posted

Künefe je skroz različita priča, pravi se od kadayif testa ali mu se unutra dodaje sir, na kraju se preliva šerbetom i posipa pistaćima. Tiganj nije baš zgodan za njega, potrebne su posebne limene tavice zbog veličine.

Za katmer se ne koristi kadayif nego majstor razvije parče testa na debljinu flis papira, tako da bude tanko malte ne kao kora. Onda ga iznutra zaspe pistaćima i kajmakom, pa preklopi, ponovo zaspe i zapeče u rerni.

Katmer:

Künefe:

Posted

a jebote

koliko mi se jede ovo, nije normalno kako izgleda. sline mi cure sve vreme dok gledam

Posted

svaka cast renne!

stavljas li ovcetinu, kao pravi bosanac ili su ovo kaurski cevapi?

Posted

@hrennovka radiš li ti išta (časevi matiša i total tv se ne računaju) osim što klopaš? :wub:

Posted

svaka cast renne!

stavljas li ovcetinu, kao pravi bosanac ili su ovo kaurski cevapi?

Obavezno ovčetina
Posted

@hrennovka radiš li ti išta (časevi matiša i total tv se ne računaju) osim što klopaš? :wub:

Jok :)
Posted

f0987d99451dac1bc3044de000865f5f.jpg

gde je ovo? Vr' izgleda