Muwan Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Jelo je naravno poreklom iz Gaziantepa, tamo ga konzumiraju za doručak a ovo je jedino mesto u Istanbulu gde služe autentičnu verziju. Pasmater, moram hitno na vikend tamo, svi kažu da nema bolje kuhinje.
ivy Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 ja danas jela prve jagode,prvi krastavac i prvi luk srebrenjak leto moze da pocne!!! :P
yolo Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Jelo je naravno poreklom iz Gaziantepa, tamo ga konzumiraju za doručak a ovo je jedino mesto u Istanbulu gde služe autentičnu verziju. Pasmater, moram hitno na vikend tamo, svi kažu da nema bolje kuhinje. cekaj zar to nije ono sto se sprema u tiganju? jeo sam letos u stambolu nesto sto se sprema u tiganju i od sastojaka ima kore, pistac i kajmak, neka vrsta pite, slatko... zlo.
yolo Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 setio sam se, to sto sam jeo zove su kunefe. varijacija ima koja baca na kadaif kada se koristi to kosoliko testo kao za kadaif.
Muwan Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Künefe je skroz različita priča, pravi se od kadayif testa ali mu se unutra dodaje sir, na kraju se preliva šerbetom i posipa pistaćima. Tiganj nije baš zgodan za njega, potrebne su posebne limene tavice zbog veličine. Za katmer se ne koristi kadayif nego majstor razvije parče testa na debljinu flis papira, tako da bude tanko malte ne kao kora. Onda ga iznutra zaspe pistaćima i kajmakom, pa preklopi, ponovo zaspe i zapeče u rerni. Katmer: Künefe:
assück Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 a jebote koliko mi se jede ovo, nije normalno kako izgleda. sline mi cure sve vreme dok gledam
mandingo Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 svaka cast renne! stavljas li ovcetinu, kao pravi bosanac ili su ovo kaurski cevapi?
boshoku Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 @hrennovka radiš li ti išta (časevi matiša i total tv se ne računaju) osim što klopaš?
renne Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 svaka cast renne! stavljas li ovcetinu, kao pravi bosanac ili su ovo kaurski cevapi? Obavezno ovčetina
renne Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 @hrennovka radiš li ti išta (časevi matiša i total tv se ne računaju) osim što klopaš? Jok :)
Recommended Posts