ljuttko Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 Kad je dan ovako mrljav od jutra, kad ti se zadesi oraganik beli krompir sa Tare, malo sira i kajmaka, greota je da se ne pojede ovako, iz emajliranog tanjira Ispečeno i zamirisalo i bez smederevca -_- Link to comment
Marcus Wulffings Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 eh, da vidimo šta danas lepo jedemo, idemo redom.... Link to comment
fluffy Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 (edited) fino se slavilo... i uspela sam naći svinjsko meso... nisam jela, al gosti kažu bilo čarno.. samo da nemam virozu i ugodjaj za me bi bio drugačiji... sve u svemu, lepa nedelja. prebranac, špikovano svinjsko meso (slanina, kapar, crni luk) pašteta (pileća džigerica, konjak, slanina, luk, pečurke) salata (belo meso, kikiriki, susam) sarmice (vinov list, pirinač, nana, limun) humus, naravno pečeni patlidžan (mislim da bi se Wallu najviše dopao : ) masline, sirevi, jaja, paradajz, krastavac, paprika salata... kinder torta, pita od jabuka - sa vanila kremom... i pos' dva dana kuvanja, odo u hibernaciju naredna dva.. ojha Edited November 16, 2014 by fluffy Link to comment
maheem Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 alal vera domaćice :)jeo pasulja malopre Link to comment
yolo Posted November 16, 2014 Share Posted November 16, 2014 Srecna slava fluffy! renne, hvala na pozivu ali jos sam na detoxu, sutra je poslednji dan, juhu! Link to comment
fluffy Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 (edited) @frank: 'fala frank - toliko sam zaribala i toliko mi ništa ne pošlo za rukom, da sam već mislila ode mas' u propas'.. kad ono ipak ispade ok :) @yolo: fala yolo @maheem: svi su odlepili "viiiiiidiiii prebraaaaaanaaaaac" :) a ja stojim u uglu i smiješim se Edited November 17, 2014 by fluffy Link to comment
Marcus Wulffings Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 je li ono prebranac? Link to comment
boshoku Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 pa rekla je, il pokušavaš da skenjaš jebeni svaka čast na trudu, te izloženom? Link to comment
renne Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 flafi, svaka čast Link to comment
Marcus Wulffings Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 (edited) nisam čitao, a pa evo, piše Edited November 17, 2014 by Marcus Wulffings Link to comment
yolo Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 ako si sve ovo pravila sama u nekoj tamo emigraciji, onda je ovo najveci pojedinacni kulinarski achievment kog je video ovaj forum. ja za svoju slavu pola stvari kupim pa doradim na svoj nacin a nesto ni ne doradim, recimo slatko (sve kupovno, tj posne baklave), i opet je manji izbor nego ovde. svaka cast. Link to comment
renne Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 Valjda u Izraelima, ako dobro kapiram Link to comment
fluffy Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 (edited) iskreno: da. sama... humus kupljen i sarmice od vinovog lista... ok, sirevi... sve ostalo ja! uvek tako, ponešto i kupim al' sad ovde daleko od kuće još mi milije bilo da se dokažem pred dijasporom... a prebranac, svinja i domača torta se pokazaše kao dobar spoj :) 'fala momci! mnogo se ložim na kuvanje i sad ste moj kuharski ego poslali u vaseljenu :) @renne: jes' IzraJel.. al ne emigrirah baš, više pos'o itd.. Edited November 17, 2014 by fluffy Link to comment
yolo Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 (edited) A cekaj kako ide sa kupovinom svinje u Izraelima, kad tamo bejah znao sam za Kingdom of Pork radnju namenjenu Rusima navucenim na svinjske preradjevine tamo prekoputa autobuse stanice pa ispod autoputa ali se ne secam da su prodavali sveze meso. Mislim, rabinat, kosher, halal, tako to.... nema problema da se nadje? Ovi moji odalen kad dodju u Srbiju ko da si ih pustio sa lanca na prase. Edited November 17, 2014 by yolo Link to comment
Recommended Posts