Guest Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Ima ima: lampuga ili dorado. Orada se zove dourada. ama ljudi, ne krstite jadnu ribu. dorada ili zapatilla (patika) Link to comment
Čutura Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 In Albania it is called koce. In Bulgaria it is called tsipúra, (ципура). In Croatia it is called ovrata, orada, lovrata or komarča. In Egypt it is called denees. In France it is called daurade or dorade. In Germany the fish is called Goldbrasse or Dorade. In Greece and Cyprus it is called tsipoúra (τσιπούρα). In Israel it is known as chipura or denisse. In Italy, the fish is called orata (meaning golden). In Malta it is called awrata. In Portugal and Galicia the fish is referred to as Orata or Dourada (golden in Portuguese and Galician; a name also used for other species, e.g.Brachyplatystoma rousseauxii), and is widely available as a fresh fish meal in local restaurants in the Algarve and along coastal Portugal. In Romania it is called doradǎ. In Serbia it is orada. In Spain it is called the dorada. It is also highly prized and is both commercially fished and raised in fish farms. In Catalonia the fish is referred to as orada ordaurada. In Slovenia, the fish is called orada. Ιn Turkey the fish is referred to as çipura or çupra. In Ukraine it is called spar (спар), also dorada (дорада) or dorado (дорадо). Link to comment
Guest Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 e ako smo nesto apsolvirali, to je dorada :D uglavnom ne bih je hasao sa crevcima, pa je zovite kako hocete. Link to comment
yolo Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 u sabanckom slatincu kad je post spremaju ajmokac od iznutrica dorade Link to comment
maheem Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 pre bih ovu plavu iza. je l bi joj izvadio iznutrice? Link to comment
darling Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 ne bi on, nego njegova zena. Link to comment
Guest Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 ne bi on, nego njegova zena. ko zna, zna. Link to comment
banatjanin Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 (edited) dakle, tripice, one juče kuvane. danas isekao na regularne trakice, pa zatim na maslinovom ulju pržnuo na sitne kockice pančete, jednu stabljiku celera, jednu glavicu luka pogačara i jednu šargarepu - jednako sitno seckano. dodao listiće bluka, nalio čašom belog sovinjona, kad je izvrilo dodao pola litre junećeg bujona i tripice. opet kad je provrilo, jedna konzerva mutti seckanog pelata. krčkao malo, a u međuvremenu zagrejao rernu i zemljanu posudu u njoj. presuo tripice, dodao ruzmarin i malo žalfije, ubačio u rernu: i tako jedno sat i po, dok se sve nije ukrčkalo i zgusnulo. a onda, vrelo u tanjir, pa odozgo nemilice parmezana .... i nisam mogao da se zaustavim, i sipao sam treći put, i stoka sam, i nikad neću oslabiti. jebiga. Edited November 5, 2014 by banatjanin Link to comment
yolo Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 ja 5 kila dole za 5 dana detoxa, kikikikikikik Link to comment
banatjanin Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 imam i ja Radin broj, utata - utata! :P Link to comment
Guest Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 dakle, tripice, one juče kuvane. danas isekao na regularne trakice, pa zatim na maslinovom ulju pržnuo na sitne kockice pančete, jednu stabljiku celera, jednu glavicu luka pogačara i jednu šargarepu - jednako sitno seckano. dodao listiće bluka, nalio čašom belog sovinjona, kad je izvrilo dodao pola litre junećeg bujona i tripice. opet kad je provrilo, jedna konzerva mutti seckanog pelata. krčkao malo, a u međuvremenu zagrejao rernu i zemljanu posudu u njoj. presuo tripice, dodao ruzmarin i malo žalfije, ubačio u rernu: tripe 1.jpg i tako jedno sat i po, dok se sve nije ukrčkalo i zgusnulo. a onda, vrelo u tanjir, pa odozgo nemilice parmezana .... tripe.jpg i nisam mogao da se zaustavim, i sipao sam treći put, i stoka sam, i nikad neću oslabiti. jebiga. nikad ovo nisam probao;( Link to comment
ivy Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 (edited) tuna ,,sendwich,, Edited November 5, 2014 by ivy Link to comment
katamaran Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Riblja corba, restovan krompir i fish dicks sa nekakvim rastopljenim kackavaljem. Nisu kupovni nego prave u nekoj ribarnici. Link to comment
Recommended Posts