July 30, 201410 yr Author riblja čorba? u Džakarti? Odličnu riblju imaju, ali ne svaki dan, recimo tri dana nedeljno, i vredi doći. A ovo je inače pasulj
July 30, 201410 yr sad proverih - google nije uslikao rennea u džakarti! :o (možda zato što je slikao u novembru)
July 30, 201410 yr Bacio u vok 4 struka mladog luka seckanog na krupno, rendani kupus, celer, potopljene pa iseckane suve šitake i crne čurke, 4-5 velikih čenova bluka, kad se spržio zalio mešavinom vrele vode, soja sosa, gustina, balzamika, šećera i nekog čilija, naseckao preko jednu zelenu papričicu, pomešao sa pirinčanom nudladi, jeo.
July 30, 201410 yr Danas mali tvist na djejmijevu punjenu piletinu, uzeo grudi skinuo sa koske, rascepio, iseckao unutra, napunio paradajzom domaćim, prazilukom i slaninom (ostalo od fusila) i stavio po kockicu putera, zatvorio i na vrelo ulje stavio, koža dole, stavio zgužvani pokvašeni papir za pečenje (dj fora!) i preko toga stavio veliku šerpu punu vode, i odmah smanjio sa 3 na 2. Jedno sedam minuta kasnije okrenuo pa isto, onda otklopio i ukuvao tekućinu, dok nije došlo do masti. Jedna se malo rasturila ali druga izdržala. Uz to malo svežeg i malo kuvanog povrća. Ručak i večera done and done! Vrlo lagano, samo mnogo prljavih sudova.
July 30, 201410 yr meni se jelo nesto slatko, a niceg slatkog u kuci nema, radila s onim sto imam. samlela peceni kikiriki u kikiriki puter, nastavila da meljem, dodala bananu, malo mleka, probala, nije lose, nesto fali, liker od kafe, veri najs. ima ukus keks torti iz detinjstva sto moja mama nije (pre svega sto nije pravila torte), ali neke zene jesu pravile, keks umakale u kafu, a fil bio s bananama.
July 31, 201410 yr izdinstala 2 glavice cluka,1 patlidzan,2 tikvice,ubacila solju pirinca okruglog zrna,2ipo solje vode,zacine posle x minuta kada se pirinac skuvao al dente,poklopila ostavila sa strane da odstoji..u tanjir rizoto i sir iz mjeha umesto parmezana,salata :prejed:
July 31, 201410 yr ja slicno, imala neki ostatak kinoje sto se vukao po kuci, ispekla pa skuvala, proprzila mladi luk i papriku pa dodala, nadrobila fetu koja se istopila, dodala peceni susam i golicu. vrlo je ukusno i sito, niko ne bi rekao da je hrana za bolesnike. Edited July 31, 201410 yr by cmrlj
July 31, 201410 yr srecom, samo polupansion :( dva obroka dnevno ko da sam na bogatoj svadbi. letovanje se pretvorilo u zimovanje. Edited July 31, 201410 yr by darling
July 31, 201410 yr šta "srećom"? u ol inklusiv idu babe i dede, te roditelji sitne dece nesposobni da smisle jednu od hiljade zanimljivijih varijanti
July 31, 201410 yr ti ocigledno nikad nisi bio u nekom hotelu sa dobrom hranom. a i navodnici ti se prividjaju.