Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Meni je podvarak najbolji sa curetinom i malo slanine.

• Replies 21k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

E jeste, baš to. I to sa nekim batakom ili krilom da omasti. Ne (samo) belo meso.

Ovde to može eventualno kod Turaka u restoranu da se jede

od tih domacinskih jela tesko da ima bilo sta bolje od podvarka. meni je on bolji i od sarme

To su jela koja se jedu kod kuće, a ne u restoranu 😃. Comfort food.

Što se tiče podvarka, bićete žedni🤣, ali uz neko ozbiljno mesište ili ćureći batak ide odlično.

Pod ozbiljnim mesistem smatram dimljene butkice.

homer-the-simpsons.gif

uostalom kada je zoka brunclik bila domacin na veceri kod spremala je za glavno jelo upravo podvarak sa curkom.

posle za desert je miske doneo bajadere.

pametnom dosta

podvarak trpi sve meso: krmenadle/vrat/belo pohovano meso/pohovana piletina - bataci/karabataci/svinjske pohovane snicle/kobasice/curetina/... jedino nikad nisam jeo podvarak sa mlevenim mesom, tipa.. cevapi, pljeskavice, itd.

btw kada ja kazem podvarak, ja ga najvise volim na ovaj nacin:

kada je kupus krenuo da se kiseli, onaj momenat kada je dobar/odlican za salatu. tada ga naseckam u jednu serpu sa iseckanim clukom - ne puno, mozda glavica ipo. biber u zrnu i lovorov list. krcka se dok ne "zacakli"

ako krene da tamni, to znaci da sam ga predinstao. kod mene ne ide u rernu. takvog bih uz neko meso naravno, mogao da pojedem bas dosta. kada je na pomolu da se kupus ukiselio, onda mi je najbolji za sarmu/prokule i ostale zajebancije.

naravno, jeo sam ga iz rerne, ali ovako mi je najbolji.

kod mene ide beli umesto crnog luka, nikako pohovano meso, i mora da se zapece u rerni, da potamni, sve se sprema na domacu svinjsku mast, i naravno svakim novim podgrevanjem ukus je sve bolji i bolji

Kod mene nikakav kiseli kupus nije kompletan bez belog luka u čenovima kao salate. Sarma, podvarak, kuvani kiseli kupus - moraju bar dva čena uz to. Ljudi se krste kad vide kako jedem beli luk, a ja ne mogu da zamislim da ga rendam, seckam ili gnječim kao kad se stavlja na salate i samo ga grizem.

Jebaste mi majku sad

Mislim da je pohovano meso u podvarku vredno kulinarskog rata bar kao pitanje da li u karbonaru ide pavlaka ili ne.

Ali mi to razrešavamo civilizovano, ovako hihi

Mislim da je @hoffnung razmatrao pohovano meso kao prilog pošto ne ubacuje podvarak u rernu, što je po meni sasvim prihvatljivo. Meni bi i dimljena riba tu bila sasvim ok prilog.

3 hours ago, Pixisis said:

Punjenih paprika će biti uskoro kad ne budu 600din kilo.

300, kupio 1 kilo, čekaju da me prođe lenjost