Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

Sinoć se kusalo, Pasta Alla Zozzona

IMG_20250430_085027.jpg

Dal od crvenog sočiva, blitva, muskatna tikva i pileće grudi. Dobro i rotkvice.
dal sa tikvom.jpg

Bez rotkvica ne sedam za astal!

Danas sam sprovela potencijalno samoubilački akt: pojela sam dvadesetak jagoda

Jednu

Pa posle sat vremena još dve

Pa još 3-4

I sad sam sela i rekla nek ide život i proždrala još deset

E sad, ovako razbahaćena sam se setila da nemam pronizon u kući, tako da mi ostaje da se pomolim

Nisam @Ras , ali umem da budem romantična. s_d

IMG-20250430-223457.jpg

(Šalim se, ne zameri ☺️)

ja sam ovih dana [bas sam zaredjao] bio u fazonu [ima ime ova priprema, ali sam zaboravio kako se zove] pasta, odn. spageti sa limunom, parmezanom. bas je super! pravio sam ovo i pre, ali sada mi se nekako bas jede cesto.

moj neki nacin je sledeci: u voku mu ga dam sa dosta bluka/puter/mulje. kada se to ono ubraoni, dam mu ga po kori od lumuna koju lepo iseckam. to se isto malo uradi sa tim blukom i ostalim i onda mu ga dam po soku od limuna i to se kao malo krcka. so+biber+tucana blago ljuta paprika+ parmezan. vrlo je super ovako! dodao bih u buducnosti nekog zelenisa, barem persun ili mozda rukola.

jedeš koru kupovnog ili imaš gde da ubereš neprskani limun?

spargle,divlje gljive,mladi luk,puter,2 jaja wub

Ok, ali gde ti je slika? Tako i ja mogu da napisem da jedem avokado, papaju i mango, a u stvarnosti poscrnele banane iz Amana na snizenju

Avokado, papaja, mango, gorgonzola, indijski orah, biber crep, nektarina, morski krastavac i sve to prekriveno dzinovskim listom neke biljke sa madagaskara. Doneoi ortak kad je bio na putu oko sveta

5 hours ago, Eleniko said:

jedeš koru kupovnog ili imaš gde da ubereš neprskani limun?

donosi mi siki sa tajlanda. :D

kupujem strogo prskani pesticidom! salim se, ali tako je. kupujem iz prodavnice onaj sto su mu jebali kevu sa pesticidima ili ko-zna-kojim otrovom.

Edited by hoffnung

snalaze se ljudi, nije to baš nemoguća misija

Kad imam domaći neprskani koru ne bacam, već u zamrzivač.

ja bih voleo da imam domaci limun. ali kao ima fora da se ta pesticida odstrani uz pomoc stapa i kanapa. ja sam jednom probao. uglavnom je na bazi sode bikarbone i sirceta, vode. sa druge strane, nekad, kada pomislim, zar nije onda ceo limun kontaminiran, a ne samo kora. sav, taj trud onda pada u vodu. ne znam. ja vas potpuno razumem, uzasno tretiraju limun, ali ja zivim u gradu. stres-zagadjenost... da ne nabrajam. flasirana voda, toskicni ljudi..

ako bih imao prilike koristio bih limun organski.