Eleniko Posted December 4 Posted December 4 5 hours ago, Svemir Zeka said: Gvakamole sa lososom. kriza u prosveti, štrajkovi izdrži zeko
Svemir Zeka Posted December 4 Posted December 4 7 minutes ago, Eleniko said: kriza u prosveti, štrajkovi izdrži zeko To je bio poklon. 1
renne Posted December 4 Author Posted December 4 20 minutes ago, duda said: Vi što dobro kuvate? Gledate li masteršefa na prvoj ? Meni ekstra zanimljivo. Ide četvrtkom i petkom u 21. Stigli su na top 5. kakvo trik pitanje kao neko odgovori, pa bude axaaxa ovaj za sebe misli da dobro kuva 3
Eleniko Posted December 4 Posted December 4 4 minutes ago, Svemir Zeka said: To je bio poklon. baš umeš da mi nabiješ grižu savesti
Svemir Zeka Posted December 4 Posted December 4 5 minutes ago, Eleniko said: baš umeš da mi nabiješ grižu savesti Pa da, još da znaš da je spremio jedan od glavnih šefova kuhinje
barfly Posted December 4 Posted December 4 Najezda gibanica, sa svih frontova. Nisam je jeo možda 5 godina, a evo danas 4. put, u ovih nedelju dana, što kotkuće, što ugostima.
Sandradjer Posted December 4 Posted December 4 2 hours ago, aram said: Japanski burgeri sa daikonom i ponzu sosom Imas i rajcicu
aram Posted December 6 Posted December 6 Praziluk i dunje posute brie i gauda sirom pa zapečene u rerni 4 1
makaronee Posted December 6 Posted December 6 Skoro sve isto kao i onomad, dok je riba ovog puta crvena i svojeručno usoljena a namesto m_luka, peršun. Na vrhu nožice je sovinjon beli sa malom infuzijom sodavode. 1 4
Eleniko Posted December 6 Posted December 6 Sam si pravio lososa? Bravo Ovde pileća čorba ala ramen. Naravno niđe veze ali jaka azijska začimba u vidu tai kari paste, susam ulja i umeboši sirćeta. Da sam imao komad svinjskog sporo pečenog paufleka i ne računajući što nije pork čorba, bilo bi vrh. Čak sam imao nekakve ramen nudle iz grčkog Lidla. 1 1
makaronee Posted December 6 Posted December 6 (edited) 11 minutes ago, Eleniko said: Sam si pravio lososa? Filetirao, kašika šećera i kašika soli na 2.5 kile pa utrljao, zatim na 24 saata u frižider, slivao ono malo vode što se ocedi i вуала. Edited December 6 by makaronee masa 1 1
Shan Jan Posted December 7 Posted December 7 Ramen, kao i ove kineske varijante supa, su na bazi bujona, mora neka kost da se krcka ceo dan da to bude to Al svakako odlicna stvar. Dok sam se u Kini hranio prakticno samo time, smrsao 3kg za dve nedelje bez da sam smanjio pivo i kineske dezerte. 2
Eleniko Posted December 7 Posted December 7 jeste, slažem se za buljon. samo nisam znao za dijetetska svojstva ramena, mogli bi se proslaviti sa ramen dijetom. samo meni taj ramen od 24h kuvane svinje ume da bude pomalo naporan, ne znam sa čime uporedim sam kada bi vratio pihtije u tečno agregatno stanje. mislim može, why not ali ne mora. ovo gore je bila lepo skrčkana pileća supa od nekoliko bataka/karbataka, bilo je i tu nekih kostiju. sad tovljeno pile, sralje, ali kad ga dobro začiniš i napuniš povrćem bude dobro. jasno da nije ramen, zato sam i napisao a la ramen, da asocira na kompletnost jela - ništa ti drugo ne treba. lože se neki moji drugari pa prave ramen kod kuće i generalno japansku hranu ali da se ne lažemo japanska hrana mi je koliko stvar sadržaja u tanjiru toliko i ugođaja i rituala. da jebe oca ide mi se u japan bukvalno 7/24 ali sa 2 psa to će teško ići, mada mi je lako da zamislim žozefinu kako veselo trčkara po airbus a380 a jure je stjuardese da je uhvate pre nego što se uvali pilotu u krilo na češkanje a svi se strmoglavimo u okean.... 2
duda Posted December 7 Posted December 7 nikad nisam pravila taj ramen, dajte bacite neki osnovni recept za nas početnike
Eleniko Posted December 7 Posted December 7 1 hour ago, duda said: nikad nisam pravila taj ramen, dajte bacite neki osnovni recept za nas početnike Ništa tu nema osnovno kad krčkaš kosti 24h dok im ne ispustiš dušu Lakše je da odeš u Bad Ramen 1
Recommended Posts