dunja Posted Monday at 21:27 Posted Monday at 21:27 Nigvziani badrijani, sudova do plafona da se naprave, svaka ova "sarmica" kalorijska bomba koju ćemo sutra zažaliti, ali večeras nek ide život 2 5
banatjanin Posted Monday at 21:54 Posted Monday at 21:54 25 minutes ago, dunja said: Nigvziani badrijani, sudova do plafona da se naprave, svaka ova "sarmica" kalorijska bomba koju ćemo sutra zažaliti, ali večeras nek ide život Jedno od boljih gruzijskih jela! 1
dunja Posted Monday at 22:06 Posted Monday at 22:06 13 minutes ago, aram said: punjenje od oraha ili od kestena? Oraha. Nisam znala da ima i varijanta sa kestonom. Jel ostatak recepta isti?
aram Posted Monday at 22:31 Posted Monday at 22:31 ja pravim sa orasima, za kesten ne znam recept tačan, jeo sam ovde u jednom njihovom restoranu. glavni deo mase je od kozjeg sira i kestena sa gomilom belog luka, ali i dalje ima i seckanih oraha umešanih u to. ovo su moji od pre par godina, ni blizu tvojima i sa dodatkom urmi i slannnice, da ubedim sina da nam ne treba meso uz ovo 2
dunja Posted Monday at 22:47 Posted Monday at 22:47 Ma samo okitiš nekim zelenišem i isti đavo Nisam probala urme i slaninice, ja to obično sa suvim šljivama, moraću da probam Inače kozije i ovčije sireve ne mogu ni da omirišem, kao ni meso (izuzetak je jaretina sa ražnja, ako je baš mlado), to oduvek, moja mama je od iste boljke patila, te sam ja odlučila da je to nešto genetski 2
Eleniko Posted Tuesday at 07:53 Posted Tuesday at 07:53 9 hours ago, dunja said: Inače kozije i ovčije sireve ne mogu ni da omirišem, kao ni meso (izuzetak je jaretina sa ražnja, ako je baš mlado), to oduvek, moja mama je od iste boljke patila, te sam ja odlučila da je to nešto genetski Imale su to i žene u mojoj familiji, smrdi im. Dan danas imamo neke koje ne jedu to, nije samo moja baba ... 1
ivy Posted Tuesday at 09:16 Posted Tuesday at 09:16 (edited) 11 hours ago, aram said: punjenje od oraha ili od kestena? ja sam nasla na netu recept sa lesnicima...ali kontam ima mesta za igranje.. Edited Tuesday at 09:16 by ivy
aram Posted Tuesday at 19:25 Posted Tuesday at 19:25 nisam imao nameru da slikam, ali! risotto alla milanese, po prvi put napravljen kako sleduje. spektakl. dakle prvo nabaviti kosti sa dosta srži, mesara zamoliti da ih lepo iseče uzduž. posoliti ih i zapeći u rerni na 200 oko 15 minuta pa izvaditi srž a kosti prebaciti u šerpicu za supu. ne biti previše temeljit u vađenju srži iz kostiju, da bude bolja supa. propržiti malo kosti na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri, pa dodati ne previše sitno isečeno povrće. italijanski klasik, šargarepa, par grančica celera, pola glavice luka srebrnjaka. podliti vodom i ostaviti da se kuva na tihoj vatri jedno dva sata. za to vreme pripremiti šafran. dobar prstohvat izgnjaviti u avanu, ubaciti dve kocke leda i ostaviti na radijator da se lagano otopi. kad je supa gotova vreme je da počnemo. u činiju za risotto, meni je to zepter tiganj, sipajte par kašika maslinovog ulja i koštanu srž. kad se srž otopi dodati onu drugu polovinu glavice luka, sitno iseckanu. posle par minuta dodati i pirinač, arborio, recimo 100 grama po osobi. pržiti uz stalno mešanje dok se dooobro ne zagreje, onda sunuti u to jedan deci belog vina, onog koje ćete kasnije piti uz večeru. u mom slučaju grechetto iz Umbrije, Raina se zove. za mene grechetto neki rođak grašca, ali znaće @banatjanin bolje ima li to veze ili lupam kad alkohol ispari malo smanjite vatru i krenite lagano da dodajete supu, kroz neku cediljku naravno. za mene kad je supa ok ne treba so, ali vi dodajte ako želite. samo pažljivo, lako je posoliti, ali se ne može odsoliti. ja pripadam školi dodavanja tečnosti po 1dl, povremeno mešanje, tj. više odlepljivanje od dna. kad varjača prevučena po dnu ostavlja trag uže od dve sekunde, vreme je da se dolije tečnost. najmanje 9 puta se to ponavlja na ovu količinu pirinča, a to je u našem slučaju 300 grama. trebalo bi da pirinač bude bizu al dente stadijuma posle 15-ak minuta, tad je vreme da dodate onu tečnost sa šafranom i da dobro promešate. neka se kuva još 3-4 minuta, onda probajte pa vidite. posolite i pobiberite po ukusu i obavezno dodajte jedno 40-50 grama hladnog putera i 100 grama narendanog parmezana, kod nas se zatekao 60 meseci star . dodajte još kašiku-dve supe, promešajte i to je to. žena uz ovo pravila neko pileće belo meso, ne znam šta mu je radila da ostane sočno unutra a krckavo spolja, pitaću je neki drugi put, sad varimo. 1 4 1
hansolo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Dotukla, doduše manju (đuvečaru) tepsiju, maklave sama, bez pomoći .... za tri dana. Ajd i nije bila debela, da se opravdam. U, bila dobra! Mak svež kupljen na pijaci. 1
Recommended Posts