banatjanin Posted Saturday at 17:27 Share Posted Saturday at 17:27 (edited) ovih dana kod ribara smuđeva ima kao drva, bukvalno. ne idem po pijacama, imam snabdevača - ribara Dragutina koji robu vuče sa poteza Kovin - Dubovac. pritom, vrhunac je sezone, sad pred zimu, pa tamo sve do lovostaja u martu, smuđ je najukusniji - kao uostalom sva rečna riba. i došlo mi danas da pravim ribu onako vulgaris - propisno isprženu. uz smuđa uleteo i jedan krupni vretanar, a na nisam odoleo ni trima pozamašnim babuškama - nisu mi bile potrebne, ali volim, šta ću (i nisam pogrešio, slatke bile kao med) ribu ispržio kako bob zapoveda, nežno rumeno i jako hrskavo, dobro slano, a unutra kao pahuljice. uz to pire krompir sa puno putera, pre toga paradajz čorbica sa noklama, a od novog kevinog kuvanog paradajza. sve zaliveno propisno, dobrim belim. Edited Saturday at 17:28 by banatjanin 7 Link to comment
Eleniko Posted Saturday at 17:43 Share Posted Saturday at 17:43 Zaginusmo na ručku u selu u brdima, u kafani poznatoj po jagnjetini jaretini zečetini petlu i generalno mesini sveopšteg tipa, mi se prebismo od: - domaćeg žutog leba iz seljačke furune - cvekle, koren i lišće sa domaćom kvasinom i divnim muljem - kroketa od fete i tikvica sa cacikijem - paste sa melacanama - piletinom od karabataka u sosu od slatkog muskata i senfa Originalni plan je bio da kad završimo sa ovim lakim delom ručka umesto dezerta udarim po jagnjećim kotletićima na grilu, što se nije desilo. Majstori su izneli tanjir ostrvskih domaćih fritula (lokumades) prelivenih medom sa cimetom ili kremom... Ja sam pio čistu domaću lozu sa ledom i vodom (čistom - bez anisa), žena Mamos pivo. Ona je bila u stanju da preveze 15km do kuće, ja ne. Lokumades: 2 Link to comment
aram Posted Saturday at 20:59 Share Posted Saturday at 20:59 tikvice sa za'atarom i tahinijem, grgeč glaziram miso sosom 5 1 Link to comment
makaronee Posted Sunday at 14:54 Share Posted Sunday at 14:54 (edited) po aramovom receptu - strahovao sam od količine začina (najkvirc, lorber, ruzmarin) pa sam prepolovio.. khm, neiskusno. svakako uvrštavam u kukbuk nazimu, данкэшён маэстро! Edited Sunday at 14:54 by makaronee 2 Link to comment
Zli Gli Posted Sunday at 15:46 Share Posted Sunday at 15:46 Brvnarica 07 na Zlatiboru, mali lokal ali odlicni govedji cevapcici. Teleca i riblja corba su vise mozda supe nego corbe ali teleca isto dobra kao cevapcici, riblja cudna. Link to comment
Recommended Posts