Popular Post Ras Posted October 20 Popular Post Posted October 20 (edited) Čorba od sočiva. Obzirom da je sve ostalo od Refike planirao sam od crvenog, ali sam se iz Maksija pogubljen vratio bez, pa sam improvizovao sa onom malom količinom zelenog sočiva koju sam imao u kući. Ispostavilo se da je bilo dovoljno. Na ulju sam propržio malo masnijih komada teletine, sa crnim lukom i ruzmarinom, pa dodao jednu crvenu papriku, jednu čili p, štapić celera, dva tri sitnija zelena paradjza, jednu šargarepu, par čenova belog luka, lovorov list, sočivo naravno, zalio vodom i skuvao. Povrće iz čorbe (sve krupno sečeno) povadio i izmiksao u blenderu, pa vratio nazad. Bomba! Kisir. Kuskus naliven melasom od nara, pastom od paradajza, masl uljem, zrnima nara, so, biber. čili p, na kraju i sveža rukola i mladi luk. Cvekla, dinstana na puteru i masl ulju sa crnim lukom, pa nakon hlađenja umešan grčki jogurt. Polsuženo sa orasima i rukolom koja je začinjena masl uljem i melasom od nara. Melasu od nara sam napravio, ocedio voće, pa redukovao na ringli. Teleće flekice. Začinjene paprikom, suvim korijanderom, solju i biberom, na kraju posute proprženim susamom. Ovde može i neki soja ili terijaki sos, ili sl ko voli, ali to nisu moji ukusi. Edited October 20 by Ras 5 5 1
Ras Posted October 20 Posted October 20 (edited) Napravite ovu cveklu, preporučujem! Vrlo jednostavno i efektno, kao salata, obrok salata, .... Metod. Sitno naseckani crni luk na masnoću. Umerena vatra, strpljenje. Narendana cvekla se dodaje kada luk počne da menja boju, istovremeno i strukturu i naravno ukus. Po dodavanju, cvekla se kratko prži. Cilj je da cvekla zadrži svežinu, hrskavost. Za to je potreban dovoljan prečnik tiganja, inače će cvekla pustiti vodu, a onda bi to bilo kuvanje. Doj je masa još na tiganju začini se i sa malo sitno seckanog belog luka, ili se od belog luka i soli napravi pasta na dasci, pljosnatom stranom noźa, pa doda u masu. Po hlađenju, rekoh već, grčki jogurt čime tekstura postaje kremasta. Koristio sam samo so i biber, a po volji može i 100 drugih začina Edited October 20 by Ras 2 5
Ras Posted October 20 Posted October 20 5 minutes ago, aram said: Sveža pretpostavljam? Da, sveža cvekla.
Klara Posted October 22 Posted October 22 Tetka mi je super, stvarno nemam reči, al' ovu fotku posvećujem domaćinu teči. 1 1
Klara Posted October 22 Posted October 22 Dobacuje mi neko ''jel ovo podvarak''. Ne, čvarci, ali sada i meni liče na podvarak. :( Nikakav sam fotograf...
Mel Posted October 23 Posted October 23 7 hours ago, Klara said: Dobacuje mi neko ''jel ovo podvarak''. Ne, čvarci, ali sada i meni liče na podvarak. :( Nikakav sam fotograf... Cvarci na prvu, jeste normalni ... 1
Eleniko Posted October 23 Posted October 23 E baš ovakve volim 200% Klara jer ideš u paketu s čvarcima ili čvarci idu u paketu s tobom?
Recommended Posts