Sandradjer Posted June 21 Posted June 21 Uopste ne znam da li mi je pametno da zderem pre posla po ovoj vrucini 6
aram Posted June 25 Posted June 25 iju, ulenjilo se. dakle prekjuče iting, uz razljevušu, paradajz salatica sa pistaćima juče iting, medaljoni od svinjskog filea u sosu od šafrana, salata ponovo po zahtevu korisnika, ostaci razljevuše večeras iting, riblje ćufte 6 2
Klara Posted June 28 Posted June 28 Koulourakia, prhki grčki biskvit sa maslacem, poklon sa ostrva Evia. ☺️ https://realgreekrecipes.com/authentic-greek-easter-cookies-recipe-koulourakia-pasxalina/ 2
Sandradjer Posted June 28 Posted June 28 19 minutes ago, aram said: Odlično za vrućinu Sta jedes kad zagudi? 1
Klara Posted June 28 Posted June 28 Koliko dugo si čekao da naraste testo (i koje sve sorte brašna si mešao)? ☺️ Nikako da se nakanim da je pravim, samo sam gotovu jela u Italiji.
Serena Posted June 28 Posted June 28 (edited) On 15. 6. 2024. at 14:17, makaronee said: Clafoutis / iliti ladnjača sa višnjama, kako bi se rekla u momselu, da su je slučajno mućkali na slatko. Jel moze recept za ovu ladnjacu, da se malo razladnjacim Edited June 28 by Serena
aram Posted June 28 Posted June 28 30 minutes ago, Klara said: Koliko dugo si čekao da naraste testo (i koje sve sorte brašna si mešao)? ☺️ Nikako da se nakanim da je pravim, samo sam gotovu jela u Italiji. Brašna obično, spelta, sojino i pirinčano. Plus semolina za posipanje. Narastanje 3 sata na sobnoj temperaturi, pa jedno 30 sati u frižideru, pa opet sat vremena, možda i sat ipo. @Serena ostavljao je @banatjanin čini mi se sjajan recept, potraži 1
aram Posted June 28 Posted June 28 možda je do Quote The search index is currently processing. Current results may not be complete. skoro da sam 100% siguran, pravio sam po njegovom receptu. bitno je da budu one kasne crne trešnje i da se ne vade koščice, to se sećam, ostalo ne baš.
makaronee Posted June 28 Posted June 28 (edited) 3 hours ago, Serena said: Jel moze recept za ovu ladnjacu, da se malo razladnjacim Kako kaže rodjak, kuvanje je umetnos&filozofija a kolači - zanat&egzaktna nauka. U mene su granice prozračne, te je i recept iz domena slobodnih aktivnosti. Napravim malo gušću smesu nego za palačinke, umućkam kefir namesto mleka, može i tečni jogurt - malo vanilšećera, prstohvat soli.. sipam u staklenu tepsiju, namazanu puterom i posutu šećerom, bude oko cola debelo. Ubacim višnje ili razno bobičasto voće, polako, da ne potone. Zaboravim u lerni na 180C, dok ne porumeni, 50-60'... Sitan šećer da poravna utisak эт вуаля, добар тек! Edited June 28 by makaronee Tepsija, da se sija 1
Recommended Posts