aram Posted June 7 Posted June 7 9 minutes ago, Sandradjer said: koliko god mi prijali ovi wubići, burek je kupovni. SA SIROM. samo sam smućkao namaze i naseckao salaticu. 1
Valk Posted June 8 Posted June 8 On 2. 6. 2024. at 17:56, makondo said: 300g pilećeg belog, u blenderu Velika tikvica rendana oko 500g i oceđena 1 jaje 50 g parmezana (neko stavi gaudu) Kukuruzni brašno po potrebi do željene gustine Prašak za pecivo 5g(pola kesice) Prezle So, kašičica Ulje Izblendirano meso, rendana oceđena tikvica, jaje i so sjediniti. Dodati kukuruzno brašno i pp da masa bude žitka. Kao i kad pravim faširane šnicle, volim da masa malo odstoji, pa sam i ovo ostavila na 1h u frižideru. Vlažnim rukama praviti kuglice, staviti u prezle i malo pritisnuti i pržiti. I baš ih bude dosta. Ja ovo zovem ćufte od mesa i tikvica i pečem ih u rerni. Napravim malo gušće da se ne razlivaju po pek-papiru u plehu. Okrenem ih hvataljkom na pola pečenja, jedu se sa kiselim mlekom. Od začina stavim so, biber, alevu i beli luk u granulama. 1
Popular Post Ras Posted June 9 Popular Post Posted June 9 (edited) @makondoje započela sezonu boranije, pa se pridružujem ovom dinstanom u paradajz sosu. Čorba je od šargarepe, što mi je nova omiljena. Pita od spanaća i sira. Mesne kugle od mlevenog junećeg mesa spremljene poput grčke biftekie sa dosta nane i origana, ovako: https://youtu.be/E0Voq5qLOAQ?t=216 Salata srpska ili šopska. Edited June 9 by Ras 7 3 1
Svemir Zeka Posted June 9 Posted June 9 Ladno me nije mrzelo da kuvam Dimljena vešalica, pirinač s pečurkama, supa od hevi piletine (dušu dala za lečenje gripa zimi) i mnooogo šopske apgrejdovane mladim lukom i kaparom. Posle voće. 4 5
Popular Post aram Posted June 9 Popular Post Posted June 9 juče iting, a bogami i danas će - teleća kapama 7 4
Milošica Posted June 9 Posted June 9 Just now, Svemir Zeka said: Ladno me nije mrzelo da kuvam Dimljena vešalica, pirinač s pečurkama, supa od hevi piletine (dušu dala za lečenje gripa zimi) i mnooogo šopske apgrejdovane mladim lukom i kaparom. Posle voće. Jadan čovek. 3
aram Posted June 11 Posted June 11 oh kakav sam mamojeb od pilećeg krompir-paprikaša napravio, strahota. nema slike, pojelo se. mogu da vam slikam koske od karabataka, samo je to ostalo. 1 1
Recommended Posts