June 1, 20241 yr 19 minutes ago, makondo said: Boranija zapečena u rerni, III reinkarnacija pite od mesa i rukola sos. Doooobroooo Šta je rukola sos? Rukola u pavlaci/grčkom jogurtu?
June 1, 20241 yr Rukola, kapar, beli luk -uvek može. U originala je mileram razređen sa malo jogurta, ja to nemam, al imam grčki jogurt.... Ovo je dobro i u kombinaciji sa faširanim (meso i tikvica)
June 2, 20241 yr Pileće polpete sa tikvicama iliti kako sam postala kulinarski haker. Koji sam ja meni genije!!!!! Pržila sam u tiganju ove polpete, al prvo sam stavila papir za pečenje koji sam izgužvala i stavila sam par kašika ulja. Uglavnom, potrošila sam mnoooogo manje ulje nego što bi inače to uradila. I nisu upile litar ulja.
June 2, 20241 yr 7 minutes ago, ivy said: @makondo ajde to... nego kako si pravila polpete? super izgledaju.. 300g pilećeg belog, u blenderu Velika tikvica rendana oko 500g i oceđena 1 jaje 50 g parmezana (neko stavi gaudu) Kukuruzni brašno po potrebi do željene gustine Prašak za pecivo 5g(pola kesice) Prezle So, kašičica Ulje Izblendirano meso, rendana oceđena tikvica, jaje i so sjediniti. Dodati kukuruzno brašno i pp da masa bude žitka. Kao i kad pravim faširane šnicle, volim da masa malo odstoji, pa sam i ovo ostavila na 1h u frižideru. Vlažnim rukama praviti kuglice, staviti u prezle i malo pritisnuti i pržiti. I baš ih bude dosta.
June 4, 20241 yr On 1. 6. 2024. at 15:58, makondo said: Boranija zapečena u rerni, III reinkarnacija pite od mesa i rukola sos. Doooobroooo Daj mi molim te recept za borandžu i reinkarnaciju pite. Meni ovo izuzetni jestivo izgleda
June 4, 20241 yr Slupetao sam slatki kupus i zaboravio ga u rerni, na tri saata s kusurom. Ispao redak i svinjeći, nije mi se dalo po ovčetinu. Ali ako, biće da se umoči i kašika.
June 4, 20241 yr @Svemir Zeka Recepti Mesna pita 500g mesa, ja volim mleveno mešano 2 crna luka, oko 200g 4 jaja 250 ml jogurta 100 g brašna 2 ravne kašičice soli, 12g 1 ravna kašičica sode bikarbone Biber i peršun po želji 50g dobrog suvog vrata ili buđole Sjediniti meso, sitno seckani luk, jaja i jogurt. Pa dodati brašno, s.b.i začine. Idealno za pečenje u četvrtastoj posudi (što bi moja baba rekla - u đuvečari). Ja sam pekla u limenoj posudi za hleb/banana hleb i sl. Onaj suvi vrat sitno iseckati i posuti po vrhu, malo utapkati. Da mu fini šmek i koricu po vrhu. Peći na 200C 45 minuta. Boranija sa jajima 1 kg boranije Crni luk So,biber 3 jaja 300 ml mleka (ja sam stavila 100g grčkog jogurta i 100 ml mleka, mleka nemam uvek, al jogurta grčkog imam) Dinstati luk i boraniju sa 1 dl tečnosti 10-ak minuta, začini po želji Staviti u posudu za pečenje i preliti sa mlekom i jajima. Obavezno preliti i sa onom tečnošću od dinstanja ( ništa se ne baca). Peći na 200C dok boranija ne dobije finu ko ricu. Prijatno........
June 4, 20241 yr super je da se line malo belog vina dok se dinsta ta boranija...kod zalivanja moze i kisela pavlaka i da se narenda nekog sira od gore..