Ras Posted June 1 Posted June 1 19 minutes ago, makondo said: Boranija zapečena u rerni, III reinkarnacija pite od mesa i rukola sos. Doooobroooo Šta je rukola sos? Rukola u pavlaci/grčkom jogurtu?
makondo Posted June 1 Posted June 1 Rukola, kapar, beli luk -uvek može. U originala je mileram razređen sa malo jogurta, ja to nemam, al imam grčki jogurt.... Ovo je dobro i u kombinaciji sa faširanim (meso i tikvica) 2
makondo Posted June 2 Posted June 2 Pileće polpete sa tikvicama iliti kako sam postala kulinarski haker. Koji sam ja meni genije!!!!! Pržila sam u tiganju ove polpete, al prvo sam stavila papir za pečenje koji sam izgužvala i stavila sam par kašika ulja. Uglavnom, potrošila sam mnoooogo manje ulje nego što bi inače to uradila. I nisu upile litar ulja. 5 1
makondo Posted June 2 Posted June 2 7 minutes ago, ivy said: @makondo ajde to... nego kako si pravila polpete? super izgledaju.. 300g pilećeg belog, u blenderu Velika tikvica rendana oko 500g i oceđena 1 jaje 50 g parmezana (neko stavi gaudu) Kukuruzni brašno po potrebi do željene gustine Prašak za pecivo 5g(pola kesice) Prezle So, kašičica Ulje Izblendirano meso, rendana oceđena tikvica, jaje i so sjediniti. Dodati kukuruzno brašno i pp da masa bude žitka. Kao i kad pravim faširane šnicle, volim da masa malo odstoji, pa sam i ovo ostavila na 1h u frižideru. Vlažnim rukama praviti kuglice, staviti u prezle i malo pritisnuti i pržiti. I baš ih bude dosta. 2 1
Nikodije Posted June 4 Posted June 4 Danas sam hteo pasulj ali sam zaboravio jutros da ga izvadim iz zamrzivača 4
Svemir Zeka Posted June 4 Posted June 4 On 1. 6. 2024. at 15:58, makondo said: Boranija zapečena u rerni, III reinkarnacija pite od mesa i rukola sos. Doooobroooo Daj mi molim te recept za borandžu i reinkarnaciju pite. Meni ovo izuzetni jestivo izgleda
makaronee Posted June 4 Posted June 4 Slupetao sam slatki kupus i zaboravio ga u rerni, na tri saata s kusurom. Ispao redak i svinjeći, nije mi se dalo po ovčetinu. Ali ako, biće da se umoči i kašika. 3 4
makondo Posted June 4 Posted June 4 @Svemir Zeka Recepti Mesna pita 500g mesa, ja volim mleveno mešano 2 crna luka, oko 200g 4 jaja 250 ml jogurta 100 g brašna 2 ravne kašičice soli, 12g 1 ravna kašičica sode bikarbone Biber i peršun po želji 50g dobrog suvog vrata ili buđole Sjediniti meso, sitno seckani luk, jaja i jogurt. Pa dodati brašno, s.b.i začine. Idealno za pečenje u četvrtastoj posudi (što bi moja baba rekla - u đuvečari). Ja sam pekla u limenoj posudi za hleb/banana hleb i sl. Onaj suvi vrat sitno iseckati i posuti po vrhu, malo utapkati. Da mu fini šmek i koricu po vrhu. Peći na 200C 45 minuta. Boranija sa jajima 1 kg boranije Crni luk So,biber 3 jaja 300 ml mleka (ja sam stavila 100g grčkog jogurta i 100 ml mleka, mleka nemam uvek, al jogurta grčkog imam) Dinstati luk i boraniju sa 1 dl tečnosti 10-ak minuta, začini po želji Staviti u posudu za pečenje i preliti sa mlekom i jajima. Obavezno preliti i sa onom tečnošću od dinstanja ( ništa se ne baca). Peći na 200C dok boranija ne dobije finu ko ricu. Prijatno........ 1 4 3
ivy Posted June 4 Posted June 4 super je da se line malo belog vina dok se dinsta ta boranija...kod zalivanja moze i kisela pavlaka i da se narenda nekog sira od gore.. 1
aram Posted June 5 Posted June 5 Pečurke, komorač, veza mladog luka i koješta, plus svinjski medaljoni 7 1
Recommended Posts