Čutura Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Srećom pa sam miran i staložen čovek. :fantom:Ti nećeš dobiti moje špagete peperoni.osecanja su mi podeljena ^_^
Frile Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Pod utiskom današnjih priča jedva sam dočekao da dođem kući i napravim špagete karbonara. Nisu fidelinkini.
hoffnung Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 ja sam te fidelinke uvek zvao naftalinke. to je bas bas zalosno kada se skuva. mmm.. pasta alla carbonara <3 meni verovatno najomiljenije.
hoffnung Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 ako volite taj kremast fazon za pastu, evo jedan zgodan recept:nekoliko cenjeva bluka [mogu da se izgnjece, a mogu i da se seckaju]muljebluk se malo proprzii doda se origanonasecka se neka sunka vodenija na kockice npr. ali treba da bude tanka.kada se to malo ukrckalo, ali vrlo malo, dodaje se po jedna zdenka [ide celo pakovanje]kako se zdenka topi, dodaje se mleko i mesa se dok se ne zgusne i ne istopi skroz, i tako cela zdenka. [jedna zdenka, malo mleka]ukusno je i jako, ali super, lepo jako. *zdenka neutralna
Frile Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Meni nije jasno kako domaći proizvođači (Fidelinka, Danubius...) ne umeju da naprave bar malo upotrebljive špagete.Kuvaš ih x sekundi - tvrdo ko kamen. Kuvaš ih x + 1 sekund - raskuvano, raspada se.
hoffnung Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 ja mislim da ih boli uvo, a verujem da taj proces nije inteligentan. buduci da sam mozes da napravis to testo u kucnoj radinosti i da ti bude extra.
yolo Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Meni nije jasno kako domaći proizvođači (Fidelinka, Danubius...) ne umeju da naprave bar malo upotrebljive špagete.Kuvaš ih x sekundi - tvrdo ko kamen. Kuvaš ih x + 1 sekund - raskuvano, raspada se.pa brasno, lose. ne postoji nista sto prilazi italijanskom 00.zasto sarlo uvozi brasno iz francuske? zato sto ne postoji domace od koga moze da se napravi onakav hleb, sve su probali. ovde niko ne pravi visokoproteinsko brasno...
hoffnung Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) znaci u brasnu je fora.. logicno.edit:a, ciji je durum? jel to nase? npr njihova testenina je 1000x bolja od fidelinke Edited May 30, 2013 by bob mould hair style
katamaran Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Krompir, barena piletina sa kineskim cili sosom, sitake i coleslaw.
Аврам Гојић Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Gulas od divljih pecuraka, pofezne sa ovcjim sirom i tartufima, sljiva od 10 godina
yolo Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 (edited) tartufi odakle?OT:Ilinguini sa raguom od govedjeg repa, rendani pekorino, ulje od tartufaIIselekcija aristeus sireva, sveze iranske urme, tostirani sarlo bagetIIImoritz eis: limun sa nanom, narandza sa djumbirom, djandujaIVvino: 70/30 Edited June 1, 2013 by gazza1
gospa buba Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 a, ciji je durum? jel to nase? npr njihova testenina je 1000x bolja od fidelinkedurum je mislim nash, neki midpoint, eastpoint, glupo neko ime, ali odlichno testo.
Аврам Гојић Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 tartufi odakle?OT:Ilinguini sa raguom od govedjeg repa, rendani pekorino, ulje od tartufaIIselekcija aristeus sireva, sveze iranske urme, tostirani sarlo bagetIIImoritz eis: limun sa nanom, narandza sa djumbirom, djandujaIVvino: 70/30pa od tartufara mojih. Kad dodju zreli ovogodisnji, javim ti ako oces
yolo Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 javi. koliko placas? ova zlocinka na kalenicu mislim da naplacuje nesto da li 250 ili 400e za kilo, ubi me.
Recommended Posts