Barti66 Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 1 hour ago, renne said: Jel to neka home made varijanta ili glovo?
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 domaća varijanta, nikada ja ništa nisam poručio 2 1 1
Skyhighatrist Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 Taman sam krenuo da mu okačim "Umetnost ćevapa" video
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 1 minute ago, Skyhighatrist said: Taman sam krenuo da mu okačim "Umetnost ćevapa" video pa okači mu, očigledno nije gledao
Milošica Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 17 minutes ago, renne said: domaća varijanta, nikada ja ništa nisam poručio Nikada?
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 24 minutes ago, Barti66 said: Jel to neka home made varijanta ili glovo? 20 minutes ago, Skyhighatrist said: Taman sam krenuo da mu okačim "Umetnost ćevapa" video 18 minutes ago, renne said: pa okači mu, očigledno nije gledao 5
Skyhighatrist Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 Brži si, neke kolenice me vabile u kujnu
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 3 minutes ago, Skyhighatrist said: Brži si, neke kolenice me vabile u kujnu e ja ću sutra kolenice 2
Barti66 Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 45 minutes ago, renne said: domaća varijanta, nikada ja ništa nisam poručio Aj budi drug pa jedan brzi preprič sastava mesnog dela a za ostalo ću se snaći već nekako. Šalu nastranu, izgledaju ćevapi vr' kao iz neke dobre lokalne kafane ...ali nekada.
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 8 minutes ago, Barti66 said: Aj budi drug pa jedan brzi preprič sastava mesnog dela a za ostalo ću se snaći već nekako. Šalu nastranu, izgledaju ćevapi vr' kao iz neke dobre lokalne kafane ...ali nekada. pisao baš često mleveno juneće, od vrata, ko voli i ima pristup, trećina iagnjetine/ovčetine. so, biber, sok od belog luka, soda bikarbona. Mesi se rukama smesa pola sata, ostavi se 24 sata da "radi" i to je to 4 1
Barti66 Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 Pravim po identičnoj recepturi bukvalno, vrat, plećka...sve isto ali mi ti tvoji izgledaju dosta sočniji, mada ni moji nisu loši ič, ali težimo savršenstvu a tvoji tako i izgledaju .
renne Posted January 14, 2022 Author Posted January 14, 2022 (edited) i ne zaboravi koju kap vode u meso Edited January 14, 2022 by renne 2
JakeBlues Posted January 15, 2022 Posted January 15, 2022 Nadam se da zbog ovog neću biti trajno banovan , ali moram da pomenem da sam ne jednom kupovao i slao našima po belom svetu onaj Fant ili Aleva začin za ćevape i pljeskavice. Sastojci su: belančevine soje 35 %, kuhinjska so 26 %, začini 25 % (crni luk u prahu, beli luk u prahu, crni biber mleveni), sredstvo za dizanje testa (natrijum hidrogenkarbonat), dekstroza, pojačivači arome (mononatrijum-glutaminat 3 %, dinatrijum 5-ribonukleotidi). Znači zlo. Ali, po rečima onih kojima sam kupovao i slao - dovoljno je razmutiti ga u 100 gr mlake vode, dodati u 1 kg mlevene junetine, izmesiti, sačekati oko pola sata i krenuti s pečenjem. I ukus bude "ko nekada". Ima i Kontanyi svoju verziju tih začina, ali kažu da ona ima kim, i to definitivno nije ukus ćevapa na koji smo navikli. 1 1
djeneralche Posted January 15, 2022 Posted January 15, 2022 Taj pojacivac arome, glutaminat, jel to ono sto se masovno stavlja u kinesku hranu, sto daje onaj prepoznatljivi okus a u stvari je adiktivan? To je bilo i u Vegeti.
Recommended Posts