January 14, 20223 yr Author 1 minute ago, Skyhighatrist said: Taman sam krenuo da mu okačim "Umetnost ćevapa" video pa okači mu, očigledno nije gledao
January 14, 20223 yr 17 minutes ago, renne said: domaća varijanta, nikada ja ništa nisam poručio Nikada?
January 14, 20223 yr Author 24 minutes ago, Barti66 said: Jel to neka home made varijanta ili glovo? 20 minutes ago, Skyhighatrist said: Taman sam krenuo da mu okačim "Umetnost ćevapa" video 18 minutes ago, renne said: pa okači mu, očigledno nije gledao
January 14, 20223 yr Author 3 minutes ago, Skyhighatrist said: Brži si, neke kolenice me vabile u kujnu e ja ću sutra kolenice
January 14, 20223 yr 45 minutes ago, renne said: domaća varijanta, nikada ja ništa nisam poručio Aj budi drug pa jedan brzi preprič sastava mesnog dela a za ostalo ću se snaći već nekako. Šalu nastranu, izgledaju ćevapi vr' kao iz neke dobre lokalne kafane ...ali nekada.
January 14, 20223 yr Author 8 minutes ago, Barti66 said: Aj budi drug pa jedan brzi preprič sastava mesnog dela a za ostalo ću se snaći već nekako. Šalu nastranu, izgledaju ćevapi vr' kao iz neke dobre lokalne kafane ...ali nekada. pisao baš često mleveno juneće, od vrata, ko voli i ima pristup, trećina iagnjetine/ovčetine. so, biber, sok od belog luka, soda bikarbona. Mesi se rukama smesa pola sata, ostavi se 24 sata da "radi" i to je to
January 14, 20223 yr Pravim po identičnoj recepturi bukvalno, vrat, plećka...sve isto ali mi ti tvoji izgledaju dosta sočniji, mada ni moji nisu loši ič, ali težimo savršenstvu a tvoji tako i izgledaju .
January 15, 20223 yr Nadam se da zbog ovog neću biti trajno banovan , ali moram da pomenem da sam ne jednom kupovao i slao našima po belom svetu onaj Fant ili Aleva začin za ćevape i pljeskavice. Sastojci su: belančevine soje 35 %, kuhinjska so 26 %, začini 25 % (crni luk u prahu, beli luk u prahu, crni biber mleveni), sredstvo za dizanje testa (natrijum hidrogenkarbonat), dekstroza, pojačivači arome (mononatrijum-glutaminat 3 %, dinatrijum 5-ribonukleotidi). Znači zlo. Ali, po rečima onih kojima sam kupovao i slao - dovoljno je razmutiti ga u 100 gr mlake vode, dodati u 1 kg mlevene junetine, izmesiti, sačekati oko pola sata i krenuti s pečenjem. I ukus bude "ko nekada". Ima i Kontanyi svoju verziju tih začina, ali kažu da ona ima kim, i to definitivno nije ukus ćevapa na koji smo navikli.
January 15, 20223 yr Taj pojacivac arome, glutaminat, jel to ono sto se masovno stavlja u kinesku hranu, sto daje onaj prepoznatljivi okus a u stvari je adiktivan? To je bilo i u Vegeti.