Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

• Author
268915_10201087375727441_439496079_n.jpg

Pazi njega kako jede sa tri viljuške...Probao danas prvi put onion chutney uz roštilj. Bože kako je to prezašećereno... Ima odličnih soseva i dodataka sa medom i drugim slatkim stvarima, ali ovo je ubedljivo odnelo medalju po pitanju slatkoće. Još uzeo kao onion chutney da probam da izbegnem voćnu notu. :isuse:

lele koliko ja mogu da pojedem kad nema mnogo ugljenih hidrata5-6 paradajzića i 1 loptica mocarele, pa zatim 2 velika svinjska odreska u sosu od gorgonzole i gomila povrća (tikvice i patlidžan na žaru, kuvana blitva i par mladih pečenih krompirića)

To bas i nije mnogo.

photo0068fc.jpgphoto0067cf.jpgrizoto sa suhim vrganjima, domaci rajnski rizling
To bas i nije mnogo.
Nisi video porcije :D

supica od raaznog povrca i musaka od karfiola

10 minuta vecerica.... feta sir i jaja u na tihoj vatri u papriki przena.. i svezog zelenila;vcra.jpg

004.jpg

Šta, piješ na suvo?Video sam da se prodaje kokosovo mleko u prahu, kaže gospođa prodavačica da ga kupuju bilderi, valja li to čemu drugom?

jes, na masn suvo. kokosovo mleko u prahu pomesano s vodom se koristi kao kokosovo mleko: u kariju, sutlijasu, il gde vec treba.

ja to ulje koristim za rawfood i veganske kolace, umesto putera, a sa tendencijom da sto vise lice na bounty :-)...posto ne unosim nikakav oblik dodatnog secera /koristim samo steviju, a i to vrlo retko/ smislila sam brojne varijante bombica, mafina i kuglofa sa stevijom i tim kokosovim uljem...

To kokosovo ulje je odlično kad se prave krofne, mekike i slične pržene stvari, jer mnogo manje prska od uobičajenih ulja (a i nafatira se manje).

ufff...tesko da bi ovo koristila za przenje /pogotovo krofni, tu bas ide ulja ihahaha.../ jer je dosta skuplje od svih ostalih ulja. ovo sto je cmrlj okacila je nerafinisano kokosovo ulje, u cvrstom agregatnom stanju, skroz mirise na kokos i cini mi se idealno za kolace i poslastice koje i trebaju da imaju ukus kokosa...a i ima manje kalorija od svih ostalih masnoca koja bi se mogla upotrebiti...