Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

received_632485037365183.thumb.jpeg.fb5d1a4dd3d469e2bbcd67cf489ca531.jpeg

received_287667682310698.thumb.jpeg.d356e52d7ef93ad44ecaf6368533c502.jpeg

Samo jednom okrenuti na usujanom tuču. Ko duša! 

Uz kuskus i na hcmulju i bluku sotiranu kinesku boraniju. Pukla i boca Đurđićevog kaberne frana ko ništa! 

• +1 2
  • Wub 1
Posted
On 26.6.2020. at 21:39, renne said:

Bajrini
2431ac79d53d4d4181aeefa15c49c4c5.jpg

Jel to cevabdzinica u Brckom? Prolazim za dva tri dana, pa reko da svratim...

I ako jeste jel se bas tako zove i gde se nalazi? Ne nalazim pod tim imenom na guglu, samo neki iz Travnika :)

Posted

U Travniku, da.
U Brčkom idi kod Džimija, šetalište pored Brke (Ženski most originalan naziv)
Možeš i u Palmu na početku šetališta, na stepenicama

• +1 1
Posted

Aj kad si vec tu, mozda znas kakva je situacija se prenosenjem tehnike preko SRB-BiH granice? Imam neku staru 43ojku TV pa bih odneo dedi da ima, a nikad nisam prenosio nista od tehnike osim nekog CRT-a jako davno...

izvinte na offtopicu

Posted

Možeš da preneseš bez problema. I ja sam mami nosio 43", nisu me ni pogledali, a inače za polovno ne prave nikada nikakvo pitanje

A danas smo u kontra smeru dovukli ogroman roštilj

Posted

smokve, velike da jedva staju na dlan i slatke.

• +1 1
Posted

Leto :heart: Pileća čorbica sa  puno šargarepe sa limunom i pavlakom, zapečeni patlidžan za sirom (u filu piletina, kuskus, onako ko bećerac sa malo paradajza i paprike), prilog ovčije kiselo mleko, pauza od sat, dva pa krambl sa malinama i breskvama sa ovsenim pahuljicama i sladoledom od vanile odgore. Bogovski. 

• +1 1
Posted
Leto [emoji813] Pileća čorbica sa  puno šargarepe sa limunom i pavlakom, zapečeni patlidžan za sirom (u filu piletina, kuskus, onako ko bećerac sa malo paradajza i paprike), prilog ovčije kiselo mleko, pauza od sat, dva pa krambl sa malinama i breskvama sa ovsenim pahuljicama i sladoledom od vanile odgore. Bogovski. 

Mmmm kao da sam ja kuvala jedne letnje nedelje.

• +1 1
Posted (edited)

y4mpIbBrdNlHxIkb1Vy0Ld3JcVVU48EnvDqYW-Ev

Volim da jedem uštipke (pljeskavice, kako god ih zvali...) od tikvica, ili drugog povrća, ali me užasava prženje. Jednog je jutra koleginica na poslu izgovorila čarobnu reč: palačinka! Od tada ovo spremam bar jednom u tri-četiri dana, jedno okretanje na tiganju, rumena korica i aromatični, sočni sadržaj. Omlet Žaka Papena sada se ne čini tako dalekim.

Edited by Ras
  • +1 3
Posted

Kad smo kod tikvica... 

Ove su vrlo male, dužine kažiprsta. Uvaljane u mulje i brašno, pa ispečene u rerni. Ohlađene, pa red tikvica, red ovčujeg kiselog sa malo bluka, limunovog soka i hcmulja. 

Uz to mladi krompir, ovčiji sir i salata od volovskog srca

received_830311057373137.thumb.jpeg.2f8290d87759c5ea584019cf94d3a93f.jpeg

• +1 3
Posted

ib6QB4R.jpg

usFKPvV.jpg

Garbanzos con chorizo, s tim što sam koristio domaće vojvođanske kobasice... Od začina koristio dimljenu papriku, malo cimeta, kumina, komorača i lovorovog lišća.

• +1 8
Posted

domaće vojvođanske >>>>>>> chorizo

Posted

Odavde do Vojvodine  >>>>>>> odavde do supermarketa sa chorizom.:sad: