banatjanin Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Samo jednom okrenuti na usujanom tuču. Ko duša! Uz kuskus i na hcmulju i bluku sotiranu kinesku boraniju. Pukla i boca Đurđićevog kaberne frana ko ništa! 2 1
werbatim Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 On 26.6.2020. at 21:39, renne said: Bajrini Jel to cevabdzinica u Brckom? Prolazim za dva tri dana, pa reko da svratim... I ako jeste jel se bas tako zove i gde se nalazi? Ne nalazim pod tim imenom na guglu, samo neki iz Travnika
renne Posted July 19, 2020 Author Posted July 19, 2020 U Travniku, da.U Brčkom idi kod Džimija, šetalište pored Brke (Ženski most originalan naziv)Možeš i u Palmu na početku šetališta, na stepenicama 1
werbatim Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Aj kad si vec tu, mozda znas kakva je situacija se prenosenjem tehnike preko SRB-BiH granice? Imam neku staru 43ojku TV pa bih odneo dedi da ima, a nikad nisam prenosio nista od tehnike osim nekog CRT-a jako davno... izvinte na offtopicu
renne Posted July 19, 2020 Author Posted July 19, 2020 Možeš da preneseš bez problema. I ja sam mami nosio 43", nisu me ni pogledali, a inače za polovno ne prave nikada nikakvo pitanje A danas smo u kontra smeru dovukli ogroman roštilj
hansolo Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Leto Pileća čorbica sa puno šargarepe sa limunom i pavlakom, zapečeni patlidžan za sirom (u filu piletina, kuskus, onako ko bećerac sa malo paradajza i paprike), prilog ovčije kiselo mleko, pauza od sat, dva pa krambl sa malinama i breskvama sa ovsenim pahuljicama i sladoledom od vanile odgore. Bogovski. 1
Jumanji Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Leto [emoji813] Pileća čorbica sa puno šargarepe sa limunom i pavlakom, zapečeni patlidžan za sirom (u filu piletina, kuskus, onako ko bećerac sa malo paradajza i paprike), prilog ovčije kiselo mleko, pauza od sat, dva pa krambl sa malinama i breskvama sa ovsenim pahuljicama i sladoledom od vanile odgore. Bogovski. Mmmm kao da sam ja kuvala jedne letnje nedelje. 1
Ras Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 (edited) Volim da jedem uštipke (pljeskavice, kako god ih zvali...) od tikvica, ili drugog povrća, ali me užasava prženje. Jednog je jutra koleginica na poslu izgovorila čarobnu reč: palačinka! Od tada ovo spremam bar jednom u tri-četiri dana, jedno okretanje na tiganju, rumena korica i aromatični, sočni sadržaj. Omlet Žaka Papena sada se ne čini tako dalekim. Edited July 20, 2020 by Ras 3
banatjanin Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 Kad smo kod tikvica... Ove su vrlo male, dužine kažiprsta. Uvaljane u mulje i brašno, pa ispečene u rerni. Ohlađene, pa red tikvica, red ovčujeg kiselog sa malo bluka, limunovog soka i hcmulja. Uz to mladi krompir, ovčiji sir i salata od volovskog srca 3
rezwalker Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Garbanzos con chorizo, s tim što sam koristio domaće vojvođanske kobasice... Od začina koristio dimljenu papriku, malo cimeta, kumina, komorača i lovorovog lišća. 8
Indy Posted July 24, 2020 Posted July 24, 2020 Odavde do Vojvodine >>>>>>> odavde do supermarketa sa chorizom.
Recommended Posts