Friday at 13:234 days Maajtemolimvas, koliko je potrebno pojesti limunove kore e da bi se kontiminiralo pesticidima i ostalim nepotrebnostima?Ne marim, ko ima mogućnos da uzgoji limun lajk e vrdžin - aferim.Uzgred, sodabikarbona možda pali na placebo. Edited Friday at 13:244 days by makaronee
Friday at 17:484 days @makaronee kao.. kapiram da soda bikarbona moze da ocisti taj vosak gde se lepljivi, spoljasnji deo natalozio npr tim pesticidom. sto ce reci, skinuce se nesto. koliko je to ozbiljno - ne znam. u svakom slucaju, verujem da se taj otrov ne zadrzava samo na kori, nego da se siri prema plodu.
Friday at 18:434 days Zapravo je moja rezervisanost glede učinka natrijum bikarbonata najpre zbog slabe baze te držim da jednak posao pravi i obično trljanje. Ali eo, upitah kineskog sveznadara, kaže da postoji rad sa masačusetskog univera, gde je dokazano dejstvo na jabuke:Efficacy of Washing with Baking Soda in Removing Pesticide Residues from Apples, 2017. Edited Friday at 18:444 days by makaronee
Sunday at 10:332 days Koja je razina dnevnog trovanja različitih čimbenika i broja oštećenih tjelesnih stanica samo bog zna...
Sunday at 14:432 days Ja sam usvojio japanski način pranja limuna - solju. Pokvasiš, sipaš kašičicu dve soli na limun, dobro istrljaš i ispereš. Ali i dalje koristim koru samo od organic gajenog.
Sunday at 18:562 days 28 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:Izvinite kulinari, kako se zove ova spravaumene u kući se to zvalo žica za jaja. isto i u familiji i komšiluku. moguce da se i kojesta drugo tim mutilo al to mu bilo ime.
Sunday at 19:102 days 14 minutes ago, adam said:umene u kući se to zvalo žica za jaja. isto i u familiji i komšiluku. moguce da se i kojesta drugo tim mutilo al to mu bilo ime.To je nešto drugo...
Sunday at 19:172 days Just now, Milošica said:To je nešto drugo...jok, to je ovo. nisam jednom dodao majci žicu kad zatrazi. pa tim muti. pretpostavljam da si pomesao sa seckalicom za jaja - onom sto secka kuvana jaja za rodjendanske sendvice i meze. ovo gore je definitivno žica. bar tako bilo nekad kad je sprava bila u upotrebi - i kod mene i oko mene.
Sunday at 19:322 days 1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:Izvinite kulinari, kako se zove ova spravaThe Machine that goes Ping
Sunday at 19:502 days 1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:Izvinite kulinari, kako se zove ova spravameni je odmah pala na pamet 'mutilica' i nisam bio lenj i kao izguglam sa 'google lens' i evo neki odgovori -mikser stari rucni-stara etno mutilica-zica za penu-vintage visk-rasirka stara rucna! btw ovo 'vintage' se bas provlaci sve vreme. nego.. isto pitanje imas i na redditu!!! 'what kind of kitchen utensil is that!"
Sunday at 20:062 days ^ fala na trudu. Očekivao sam i neki germanizam sa prefiksom šne. Verovatno Vojvođani imaju neki uber kul naziv za to.