atajlo Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Očišćenog patka oprati i osušiti, pa pripremiti smesu za punjenje. Iseckati crni i beli luk. Na zagrejanoj masnoći ispržiti pačju džigericu, ali ne do kraja, izvaditi je i na istoj masnoći pržiti luk da bude staklast, pa i njega izvaditi. Dimljenu slaninu narezati na kockice i propržiti na masnoći, izvaditi i pomešati s lukom i džigericom, prethodno iseckanom na komadiće. Dodati hleb namočen u mleku, razmućeno jaje, pavlaku, seckan peršunov list i beli luk, posoliti, pobiberiti, napuniti i zašiti patka. Na zagrejanom maslacu i ulju propržiti patka sa svih strana, pa dodati majčinu dušicu (timijan) i žalfiju. Propržiti. Dodati seckanu blitvu i luk i kuvati sve u sopstvenom umaku. Posoliti, pobiberiti, poklopiti i dinstati na niskoj temperaturi oko sat, a pet minuta pre nego što će meso biti pečeno dodati madera sos i zagrevati, ali paziti da ne proključa. Punjeni patak se stavi na zagrejan oval, obloži blitvom, prelije sosom i pospe naseckanim peršunovim lišćem. Uz patka služiti crni hleb. recept
atajlo Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 eee Amlete... da si k'o što nisi, vratio bi mi moje lepo, staaaro ime. Kak'e veze ima što sam ja tražila promenu. :D _________________________________ (neka Koeljova mudrost, skinuta sa Fejsa)
Hamlet Strašni Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 u pogrešnu se crkvu moliš, to mogu samo radisa i host da urade pulp fikšn
Tpojka Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Očišćenog patka oprati i osušiti, pa pripremiti smesu za punjenje. Iseckati crni i beli luk. Na zagrejanoj masnoći ispržiti pačju džigericu, ali ne do kraja, izvaditi je i na istoj masnoći pržiti luk da bude staklast, pa i njega izvaditi. Dimljenu slaninu narezati na kockice i propržiti na masnoći, izvaditi i pomešati s lukom i džigericom, prethodno iseckanom na komadiće. Dodati hleb namočen u mleku, razmućeno jaje, pavlaku, seckan peršunov list i beli luk, posoliti, pobiberiti, napuniti i zašiti patka. Na zagrejanom maslacu i ulju propržiti patka sa svih strana, pa dodati majčinu dušicu (timijan) i žalfiju. Propržiti. Dodati seckanu blitvu i luk i kuvati sve u sopstvenom umaku. Posoliti, pobiberiti, poklopiti i dinstati na niskoj temperaturi oko sat, a pet minuta pre nego što će meso biti pečeno dodati madera sos i zagrevati, ali paziti da ne proključa. Punjeni patak se stavi na zagrejan oval, obloži blitvom, prelije sosom i pospe naseckanim peršunovim lišćem. Uz patka služiti crni hleb. Priprema.
Recommended Posts