Jump to content
IGNORED

Kuća, enterijeri, nameštaj, itd...

Mil@n

Recommended Posts

Posted
On 10.1.2025. at 8:15, smooth.Op said:

Zato sam i napisao "zid", jer ne mora klasičan zid. Više je to dekorativni nosač televizora :)
I to baš ta neka varijanta koju si ti predložila.

tlocrt-plan.png

Crvenom bojom sam označio taj zid, plavom orjentaciju tv-a.
Nameštaj ne mora da bude ovako kako sam nacrtao. Čak i ciljam na feydom varijantu da mogu da uklapam kako mi odgovara.

tvoj prostor dnevnog boravka i generalno stan je dosta mali, tako da bih se ja svakako čuvala od ubacivanja dodatnog nameštaja, mora u stanu da ostane i slobodnog prostora. 

ovaj zid što si nacrtao kao dodatni (crvena boja) je predugačak, možda da ga uskladiš sa dužinom elemenata u kuhinji, ovako će da bude baš provlačenje.

što se tiče tv, sada je na idealnoj poziciji, ne znam koliko gledate tv, ali nije ni samo to, nego ćete postavljanjem tv komode na zid prema kuhinji smanjiti širinu tog prolaza , ja to ne bih radila

još jednom da ponovim (a taj se pristup mnogo puta potvrdio u praksi), kolikogod prostor bio mali, mora da ostane i slobodnih zona, pogotovo na linijama kretanja

taj problem sa dodatnim sedenjem (koje verovatno nije svakodnevna potreba) gledajte da rešavate na neki drugi način, ne tako što ćete sebi da zagušite prostor u svakodnevnom korištenju

problem sa svetlom (dnevnim) je nepopravljiv, osim da izbijate neki novi prozor što pretpostavljam nije moguće. Zato bez zavesa (ako je moguće) ili neke jako prozirne.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

možda bi se taj problem svetla mogao ublažiti postavljanjem većeg ogledala na zid iznad trpezarijskog stola, a dobro je i po šeng šuiju kada dupliraš obilje na trpezi

:nationality_japoldman:

drugo produžetkom tog zida bi svakako smanjili postojeću kvadraturu sobe, a i tv prekoputa kog je prozor ne pruža baš najbolji dojam kad se gleda, naročito preko dana

ja sam uzeo trpezarijski sto kome jedna strana može da se obori i da se privuče uz zid, a nije komplikovano da se postavi u full format kada je potrebno. možda tako nešto može da bude deo rešenija

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

nije loša ta ideja sa ogledalom, treba isprobati, ogladala su zafrkana stvar a i različito deluju na ljude, dakle oprezno sa ogledalima

• +1 1
Posted

@duda kako to misliš da su ogledala zafrkana za ljude?

Posted

u takvom stanu bih ulozila u fensi kuhinju i gledala je sa uzivanjem

• +1 2
  • Haha 1
Posted
3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

@duda kako to misliš da su ogledala zafrkana za ljude?

pa imala sam razne slučajeve, tj ljude koji nikako nisu hteli ogledala u stanu, osim ono namenski, u kupatilo i u hodniku kod izlaza

ne mislim da su zafrkana da sad nešto loše utiču na zdravlje, haha, izvinjavam se ako je tako zvučalo, nego ne bi verovali, ima dosta ljudi koji ne podnosi da se vidi u ogledalu, osim kada se to radi ciljano

zato sam i rekla da treba isprpbati, pa ako nikom od ukućana ne smeta, onda ok

• +1 1
Posted
3 minutes ago, morgana said:

lepo zvuči ako se u toj fensi kuhinji ne kuha previše i ne ostaje nered :D

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
35 minutes ago, duda said:

nije loša ta ideja sa ogledalom, treba isprobati, ogladala su zafrkana stvar a i različito deluju na ljude, dakle oprezno sa ogledalima

wdym

Posted
19 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

wdym

neki oblik spektrofobije

od toga boluje pamela anderson

i ja

• Haha 1
Posted
32 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

wdym

Evo odgovorila živka a i ja pre nje 

Sa ogledalima treba oprezno jer često deluju i zbunjujuće , sve zavisi od mesta na kom se postave i od ljudi ispred njih, naravno 

Posted
17 minutes ago, duda said:

Sa ogledalima treba oprezno jer često deluju i zbunjujuće

5qvyQS.gif

Setih se kako je drugarica došla na ideju da postavi Ikea ogledalca preko celog manjeg zida iza rasklapajuće garniture, pa ih je skinula nakon dva meseca jer bi se gosti tokom noći prepali od odraza samih sebe. 

• Haha 4
Posted
1 hour ago, duda said:

lepo zvuči ako se u toj fensi kuhinji ne kuha previše i ne ostaje nered :D

1 hour ago, morgana said:

Nema kuvanja!

25 minutes ago, Klara said:

5qvyQS.gif

Setih se kako je drugarica došla na ideju da postavi Ikea ogledalca preko celog manjeg zida iza rasklapajuće garniture, pa ih je skinula nakon dva meseca jer bi se gosti tokom noći prepali od odraza samih sebe. 

Mogla je i da prekine da poziva ružne goste.

• +1 1
Posted
5 hours ago, Ras said:

Mogla je i da prekine da poziva ružne goste.

Ili da gosti ne ljubavišu ispred ogledala. :coffee:

Posted
On 10. 1. 2025. at 8:15, smooth.Op said:

Zato sam i napisao "zid", jer ne mora klasičan zid. Više je to dekorativni nosač televizora :)
I to baš ta neka varijanta koju si ti predložila.

tlocrt-plan.png

Crvenom bojom sam označio taj zid, plavom orjentaciju tv-a.
Nameštaj ne mora da bude ovako kako sam nacrtao. Čak i ciljam na feydom varijantu da mogu da uklapam kako mi odgovara.

I sam sam trenutno u procesu sredjivanja kompletnog stambenog prostora od nule, muka mi je od ugaonih, kuhinje i plakara vise, listanja sajtova i obilaska salona.

Nekako mi deluje neintuitivno da, ako ti vec pogled na kuhinju smeta, postavis televizor na tu stranu i okrenes celu orijentaciju dnevne natamo. Ja bih ga ovde ostavio na tom zidu na kom jeste, uz neku slim tv policu montiranu ispod na zid, da ostane sto vise prostora. Rotirajuci nosac tv-a ne bih pozeleo ni neprijatelju.

Ugaonu ne moras da gurnes u cosak, gde pise da mora tako? Jedan krak bih uz taj zid gde ti je na skici trosed a drugi ledjima okrenut prema trpezariji. Tu, iza ledja ugaone ka trpezariji, bih neku nisku komodu za odlaganje, koja bi pokrila cela ledja ugaone i odvojila dve prostorije.

Na drugoj strani dnevne, ka terasi, jedna fotelja, ali nikako da je ista kao ugaona. Namestaj u setovima je passe.

Kod kuhinje zaista ovaj krak ka trpezariji bode oci. Ali posto nemas bas mnogo prostora ne moze previse da se uradi. Ja bih pre zid stavio do sporeta i odvojio ga od trpezarije. Ne celom duzinom, samo kolika je dubina elemenata, tek da omedji kuhinju. Zid ovamo gde si ga nacrtao ti samo jede prostor gde ti najvise treba.

Feydom se meni nije bas dopao iako je zena insistirala. Ako se dobro secam odustali smo jer elementi nisu medjusobno povezani i imao sam utisak da se razilaze.

Da sam na tvom mestu uzeo bih krep traku i izlepio po podu gabarite namestaja koji planiras da uzmes. I obavezno merenje i ponovno premeravanje svega. Sve sto nisam vise puta merio zajebao sam se. I uvek premeri da li to sto planiras da kupis mozes da uneses. Hteo sam da placem kad sam trebao da unesem trosed u sobu.

• Hvala 1
Posted

Baaam, genijalno :hail:

Definitivno se nameće kao najbolje rešenje. 

U poslednje vreme kako sam vrteo moguće opcije, definitivno sam odustao od relokacije tv-a. Baš ono što je neko rekao, time se sužava prostor, a natrpavam nameštaja i još više pogoršavam situaciju. Onda sam prešao na ideju da se umesto zida napravi komoda koja bi pratila liniju kuhinje i služila kao dodatna ostava i neki kao šank. Istovremeno sam razmišljao o nekoj polici ili šta god da je, koja bi išla od poda do plafona i na taj način "podelila" sobu na boravak i trpezariju. Ali ovo što si ti rekao totalno rešava tu moju papazjaniju.

Prostor koji sam inicijalno nameravao da pregrađujem, treba da ostane otvoren jer je to zona prolaza i utiče na percepciju otvorenosti prostora. A pomerajući komodu na zid gde sam hteo policu, dobijam to razdvajanje "prostorija", plus površinu na koju mogu da naslonim kraći deo ugaone. To je to. 

Mi smo inicijalno imali fotelju, jer nam je ovo nameštaj iz prethodnog stana, ali nikako nije išlo da stoji tu faktički na sred sobe i prolaza. Ovo je definitivno rešenje za ovaj prostor. Tako rešavam da imam taj jedan komad nameštaja koji je odvojen i koji mi je preko potreban. Ne žurim nigde, tako da ću razmotriti sve lagano i temeljno. 

Što se tiče pogleda na kuhinju, da me neko ne shvati pogrešno. Kuhinja je skroz ok, nego što neko reče, druga je priča kada se ona stalno koristi. A naša se koristi poprilično.

Da iskoristim priliku i da se zahvalim svima na savetima. Baš ste pomogli :hail:

• +1 1