Jump to content
IGNORED

Kuća, enterijeri, nameštaj, itd...

Mil@n

Recommended Posts

Posted

nedavni slučaj, vrhunski rad, vrhunski dizajner, 3000e za 55m2

ne znam da li se ugrađivala u radove i odatle vukla dodatni prihod

Posted (edited)

Dobio sam neke kontakte, pa ću preneti ovde šta mi je ponuđeno kad se čujemo. 
50 evra po kvadratu mi nije prihvatljiva cena. To bi značilo da za prostoriju od 20 kvadrata treba da platim 1000 evra.
Ok, možda je to sasvim realno, ne ulazim u to, ali ne kupujem onda po toj ceni. 500 evra je plafon što bih dao, a i to mi je diskutabilno.

Ja treba da krečim, zamenim nameštaj (ugaona i trpezarijski sto i stolice) i eventualno nov tv. Tom nameštaju će ove godine 10 godina i zrelo je za zamenu. Od dizajnera očekujem da mi reši dilemu da li da mi bude postavka kao i do sad, ili može da se napravi neki razmeštaj. Dakle bez rekonstrukcije, radova na zidovima, podovima. Eventualno, ako bi se nešto moralo doraditi, nikako rušiti... Po meni to je opravdan trošak 10% od ukupne investicije. Tako da, ako će sve da me košta 5000 evra, 500 mi je max.

Edited by smooth.Op
Posted
40 minutes ago, Eleniko said:

U Beogradu? I to je mnogo. Rade i za 20.

Posted

@smooth.Op daj ovde dimenzije sobe/a

kaži šta želiš i biće ti završeno

a i sam procunjaj pinterestom

• +1 3
Posted
11 minutes ago, kralj said:

U Beogradu? I to je mnogo. Rade i za 20.

ova žena je vrh, dragana srdanović

njoj bi dao ključeve od kuće i vratio se za 2 meseca

nema takvih veruj mi

pritom je ovde sve pravljeno po meri, od rasvete do nameštaja

• +1 1
Posted

To je drugo ako rukovodi izvođenjem.

• Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

@smooth.Op daj ovde dimenzije sobe/a

kaži šta želiš i biće ti završeno

a i sam procunjaj pinterestom

IMG-065f9a58609358552cc27772841da9ca-V.j

Ovo je od investitora crtež, ali može da posluži. Meni je trenutno postavka da je u levom gornjem delu ugaona u ćirilično g. Na zidu u koji ona gleda je tv komoda sa nekim policama (to je ova dužina 270cm). Kuhinjski elementi zauzimaju istu površinu kao na crtežu, a sto i stolice su na istom mestu, samo drugačije okrenuti i malo veću površinu zauzimaju. 

Problemi:

- izvor prirodne svetlosti je samo sa jedne strane i zbog izgradnje nove zgrade to postaje baš primetno slabije. 

- u postavci sa ugaonom postoji problem kad ti dođe 2+ gostiju ili i samo dva ali gabaritna i bilo bi dobro da postoji još neki odvojen deo za sedenje 

- ne volim što je iz trenutne pozicije sedenja otvoren pogled na kuhinju, to bih nekako promenio 

Moja zamisao:

Da se od kuhinje izvuče "zid"  od nekih 150cm na koji bi išao tv. Tako dobijam zatvaranje kuhinje, slobodan zid za još jedan komad nameštaja i više svetla u delu u kojem se boravi. 

Nemam ni smelosti ni znanja da takvu stvar izvodim pre nego da se konsultujem sa nekim ko zna. A neću ni da prepustim da bude po ženinom "treba nam nova ugaona i sto" jer će to opet biti promašaj. 

Ako već menjamo, hajde da idemo u nekom pravom smeru. 

Eto to je to :)

edit: I da, u nekom idealnom scenariju gde imam dosta više novca za zezanje, išao bih na varijantu zatvaranja terase i njenog uključivanja u unutrašnji prostor. Izgradnjom te zgrade ona u potpunosti gubi svrhu i ne vidim da će mi biti prijatno da na njoj boravim.

Edited by smooth.Op
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted
7 hours ago, Eleniko said:

da pomognem- jeste

• +1 1
Posted

@smooth.Op klupa bez naslona je fenomenalna stvar. Ne previše masivna. Ne pojede prostor, može u dnevni, a i u trpezariju ako ima više gostiju nego stolica i ako kupiš sto na razvlačenje.

• +1 1
Posted

Ali je udobnije i zdravije za leđa ako ima naslon. I da se ljudi ne naslanjaju na zid iza klupe. : D Površina okruglog trpezarijskog stola ili ovalnog, zaobljenog se može mnogo bolje iskoristiti i uklopiti u prostor nego četvrtasti. Nema ni ćoškova opasnih po decu. : ) Još bolje ako je na razvlačenje.

3d38a945b77ee0f6d1bdfd3d01e3c86a.jpg

Pošto sam i ja razmišljala o klupi i njenim sličnim zamenama, sačuvala sam neke ideje:

5df5ef730ce875f8b97f74256d26acfe.jpg

f63a824f5884b62588b434345cb76edf.jpg

19518818fb3bcf28f0eae309cb2dcdd1.jpg

Za dodatne goste može i tabure koji bi se odlagali ispod elementa, ako nema mesta za još jedan trosed bočno. Ili ugaona u obliku U:

82f044cc1f7f475287a2947bd278b94b.jpg

252cc0752bd2e2d4f877f11448eba11e.jpg

8 hours ago, smooth.Op said:

Da se od kuhinje izvuče "zid"  od nekih 150cm na koji bi išao tv. Tako dobijam zatvaranje kuhinje, slobodan zid za još jedan komad nameštaja i više svetla u delu u kojem se boravi. 

Hoće li kuhinja imati dnevnog svetla ako izvučeš dodatni zid? Onda tv gledaju oni za trpezarijskim stolom, tako? : D

Ili možda, umesto celog novog zida na koji bi prebacio tv, pregraditi jedan deo kuhinje na drugačiji način.

4cddab60a615a23af9e5db43ac31f104.jpg

3a74285b7b7fa95f7714cadea1fa97ac.jpg

• Wub 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
13 hours ago, Klara said:

Hoće li kuhinja imati dnevnog svetla ako izvučeš dodatni zid? Onda tv gledaju oni za trpezarijskim stolom, tako? : D

Ili možda, umesto celog novog zida na koji bi prebacio tv, pregraditi jedan deo kuhinje na drugačiji način.

3a74285b7b7fa95f7714cadea1fa97ac.jpg

Zato sam i napisao "zid", jer ne mora klasičan zid. Više je to dekorativni nosač televizora :)
I to baš ta neka varijanta koju si ti predložila.

tlocrt-plan.png

Crvenom bojom sam označio taj zid, plavom orjentaciju tv-a.
Nameštaj ne mora da bude ovako kako sam nacrtao. Čak i ciljam na feydom varijantu da mogu da uklapam kako mi odgovara.

Edited by smooth.Op
  • +1 1
Posted

kako je govorio verner panton / ne postoji propis po kome se u dnevnoj moraju nalaziti divanfoteljeistočić:

106-Mullti

Multifunctional Living Unit, 1966,

produced by Behr-Möbel, Germany and Dux Möbel, Germany

Posted

te klupe u kuhinji su se pokazale totalno besmisleno jer su neudobne za sedenje, zamislite 2 ili 3 osobe koje se tu zabiju i onda se nekoj usred ručka ide u wc.

to obično završi kao prostor za odlaganje bilo čega za šta nemaš rešenje odmah.

• +1 1
Posted

@smooth.Op

predlažem ti da skratiš taj crveni zid, jer ćete teško ulaziti u kuhinju. uzan je prolaz. tu će još biti i stolica. bićete stalno u modricama.

Crveni zid možeš da povučeš napred prema dnevnoj sobi i dovedeš ga u ravan stuba desno. televizor možeš da postaviš na nosač i da ga rotiraš - pomeraš po potrebi.

• +1 2
Posted
23 hours ago, Eleniko said:

te klupe u kuhinji su se pokazale totalno besmisleno jer su neudobne za sedenje, zamislite 2 ili 3 osobe koje se tu zabiju i onda se nekoj usred ručka ide u wc.

to obično završi kao prostor za odlaganje bilo čega za šta nemaš rešenje odmah.

Imaju moji roditelji klupu u trpezariji, niko nece da sedi na stolicama, udobnija je klupa. Na rucak obicno sednes praznog stomaka, sta ces u wcu :D

• +1 2
  • Haha 2