Serena Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 (edited) @Sarada li ste nakon promene stolarije krecili stan? Mozda premaz koji su koristili nije porozan te samim tim ne dozvoljava da zidovi upiju nagomilanu vlagu nego je drze na povrsini. Moja pokojna baka zivela na selu, kucu krecila sama, uvek krecom i nikad u zivotu nije imala problema sa budji. Kad se razbolela pozovemo majstore te joj okrece sve nekim Jupolom. Prva zima zidovi crni u: - spavacoj sobi gde je lezala po ceo dan, verovatno zbog kondezovanja njenog daha, -kuhinji gde se oduvek kuvalo bez aspiratora ali budji nikada nije bilo - kupatilu, zbog kondenzovanje pare na zidovima koji ne "disu" Naravoucenije izvucite sami. Ovde gde sada zivim tokom cele godine vlaga u vazduhu je ogromna, nema kuce u koja nema budji. Mi smo pre par godina uspeli da je se resimo, tako sto smo na zonama koje su budjale obili malter do cigle, omalterisali termoizolacionim malterom (imao je neke bele lagane kuglice u sebi) pa "okrecili" termoizolacionom bojom koja u sebi sadrzi sitne perlice od keramike i preko toga naneli u tankom sloju boju koja "dise" i evo hvala bogu mirni smo jos uvek. Jedini problem imamo sa zidom ispod kuhinjskog prozora koji je oblozen plocicama i uz njega stoji red kuhinjskih elemenata. Ovog leta planiramo da ga obijemo i istretiramo na isti nacin plus da probusimo jedan ventilacioni otvor iza tih elemenata kako bi se prostor izmedju njih i zida provetravao. Edited March 27, 2023 by Serena 1
Frank Pembleton Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 [mention=295]Frank Pembleton[/mention] Otvori na sajtu ikee aplikaciju i sam crtaj. Pokusaj sve opcije. Mozes da probas kuhinju u cirilicno P. Zid na koji se naslanja frizider je prazanBili smo i Ikei.Pisao sam već.Fiksne dimenzije su im tm.Visina elemenata koji bi bili spod prozora realno onemogućava da se oni tu postave.....shiit has hit the fan.
Frank Pembleton Posted March 27, 2023 Posted March 27, 2023 [mention=295]Frank Pembleton[/mention] davaj tlocrt protorije sa dimenzijama i hidro/el instalacijamaSl je slavina.......shiit has hit the fan. 1
Sandradjer Posted March 28, 2023 Posted March 28, 2023 6 hours ago, Frank Pembleton said: Bili smo i Ikei. Pisao sam već. Fiksne dimenzije su im tm. Visina elemenata koji bi bili spod prozora realno onemogućava da se oni tu postave. ....shiit has hit the fan. Shvatila sam da je ikea otpala . Pomenula sam je zbog aplikacije za crtanje, samo da vidis kako bi izgledalo
Ras Posted March 28, 2023 Posted March 28, 2023 (edited) On 26. 3. 2023. at 21:22, Frank Pembleton said: Rekao sam ranije, malo je specifična situacija, mi već imamo dosta uređaja, nisu goli zidovi, jedan ceo zid je u prozorima... 7 hours ago, Frank Pembleton said: Na renderu su prikazana 3 prozora, a na planu prostorije 2. Šta je tačno? Edit. Render. Sada čitam. Što se kuhinje tiče, bolje je bilo da su ostala dva prozora, jer bi čitava kuhinja mogla da organizuje u Г (bez zaklanjanja prozora), a u delu desno bi bilo mesta čak i za trpezarijski sto (uza zid, 80cm). Edited March 28, 2023 by Ras
Frank Pembleton Posted March 28, 2023 Posted March 28, 2023 Prozori nisu realni, ima ih 6!Na ovom crtežu šrafirano su pozicije radijatora.......shiit has hit the fan. 1
Sandradjer Posted March 28, 2023 Posted March 28, 2023 @Frank Pembleton Moraces da koristis ovaj zid desno. Tek sad vidim mere, deo levo je 2x2. Ako ti je potreban visoki element gde je pecnica onda je najbolje da spojis frizider tu. Time bi dobio neku radnu povrsinu pored sudopere. A sto za klopu moze da bude pored prozora, (to mi je lepo) da pokriva dva radijatora i prostor izmedju njih. Uz neke barske stolice vrh . Druga varijanta je da spustis pecnicu i napravis kuhinju u cirilicno G u tom cosku pored prozora. Bas je nezgodan prostor. Mozda neko dobije kul.ideju 2
duda Posted March 29, 2023 Posted March 29, 2023 (edited) Da, jako nezgodan prostor. Pitanje je šta bi ovde frenk bio spreman da promeni. Ako ništa (prostorno), onda je ovo sve što je napisala @Sandradjer potpuno suvislo, složila bih se potpuno. Ed. Kakogod, ne bih na silu gurala nekakvu radnu plohu (morala bi da bude niža ako sam dobro razumela) pod prozore, već bih kuhinju razvijala na Г . Edited March 29, 2023 by dùda 1
kiki Posted March 29, 2023 Posted March 29, 2023 Pembltonu ovaj render kao neprijatelj da je pravio . Doduše, ne znam kakvi su zahtevi kuće po pitanju kuvanja, to je sve individualno. Pošto sam i sama trenutno u materiji (daleko manja kuhinja, sa daleko nezgodnijim rasporedom), morala sam ozbiljno da razvijam maštu. Ako slavina mora biti tu gde je i ako ploča mora biti na tom zidu, ja bih mašinu za sudove roknula ispod ploče (može, možda se element mora povisiti koji cm iznad 85), a zamenila mesto rupi sudopere i ovom ravnom delu. Tako bi se dobio bar neki prostor između ploče i sudopere da se može nešto raditi. Fiokar bi mogao ispod ravnog dela sudopere (mada ja to ne bih ni stavljala, uvek se može staviti neka podloga kada baš zatreba). Doduše, ja bih potpuno drugačije organizovala kuhinju i smestila bih je upravo na ova dva kraća zida. Još ako ploča ne bi morala da bude na ovom zidu gde i sudopera, ihaj. Tada bi trpezarija mogla biti u ovom ćošku gde je po renderu rerna i ono nešto, mislim da bi se prostor otvorio i bio povezaniji sa ostatkom stana (pretpostavljam da je tu dnevni boravak). Ali opet, sve zavisi od želja ljudi koji će tu boraviti. 1
ivy Posted March 30, 2023 Posted March 30, 2023 ja bih frizider prebacila kod rerne a umesto njega stavila radnu plocu nije mi jasno sta je na ovom zidu od 2,13? i zasto na njemu nije nesto? znaci frizider pored rerne na mesto njega radna ploca plus jos ploce na tom zidu od 2,13 i donji i gornji elementi na njemu dok na zidu sa prozorima stolic za dorucak i mala visoka a plitka policica izmedju rerne i zida sa radijatorima i gotovo.
Paul Gompitz Posted March 30, 2023 Posted March 30, 2023 On 27.3.2023. at 19:03, Sara said: Duda@ sto se termoizolacije tice, zivimo u soliteru, a mesta gde se stvara budj su delovi stana koji su spoljni zid zgrade. Odnosno, ne naslanjaju se na neki drugi stan. Tu je velika oscilacija toplo-hladno, mislim da je tu glavni problem. U ovom stanu smo decenijama, a to je pocelo da se javlja od pre par godina , moguce da je jedan od okidaca i taj sto u zadnje vreme malo vise grejemo , zbog keve koja zivi sa nama. Stara stolarija je losije dihtovala i vodena para je slobodno izlazila iz stana. Nove pvc prozore je trebalo u montazi po obodu oblijepiti unutra trakama koje sprecavaju da para udje u zid pored prozora, sto je nemoguce postici sasvim, pa se zato sa spoljne strane stavlja traka koja omogucava da para koja je usla u zid i izadje, ali da voda izvana ne udje. Vjerovatno su tvoji prozori tako zadihtovani da para ne moze izaci iz prostorije, a termoizolacija zidova ne postoji i stvara se kondenz na zidovima jer su hladni, kao sto je duda objasnila.
Sara Posted March 30, 2023 Posted March 30, 2023 Montaza je bila katastrofalna, da ne pnavljam sad tu tuznu pricu. Moram se tome posvetiti malo bolje, za sad sam samo prskala nekim sredstvom prtiv budji
Frank Pembleton Posted April 12, 2023 Posted April 12, 2023 Ajd dajte neke "barske stolice".Hteo bih one s četvoro nogara, ne one sa krugom dole koji se sužava u stub gore.....shiit has hit the fan.
Sandradjer Posted April 13, 2023 Posted April 13, 2023 Pogledaj u Ikei. Imaju obicno u dve visine oko 60 i oko 75cm. Evo kod ovih mozes da biras boju drveta i boju platna, a ako ne zelis tapacirane imaju i takve.
Sandradjer Posted April 13, 2023 Posted April 13, 2023 Ove sam videla i uzivo i kvalitetne su, stabilne 2
Recommended Posts