Jump to content
IGNORED

Kuća, enterijeri, nameštaj, itd...

Mil@n

Recommended Posts

Posted

ništa nije spec teško, samo ako je jednostavnije tim bolje.

do sada sam imala samo inox

te od granita su za mene novina,  zato su mi tudja iskustva korisna.

možda su mi malo lepše ali praktičnost ima prednost 

Posted
Hm, a sta je inače tako teško za održavanje kod inoksa, stvarno prvi put čujem za to?

Ako je prostor problem, onda jasno, bolje prostor za nesto drugo nego za dvodelnu sudoperu

Ja sam uspeo da "sjebem" inox sudoperu (realno samo vizuelno) kad sam krenuo da sipam cevol u odvod da kao "pročistim sifon" i onda se to nekako razlilo po sudoperi i ostale su tamne fleke...
Žena sa ocd dobila fras kao odma da se kupuje nova sudopera, ja eskivirao ona otišla pa kupila sama.
Još da neko to montira...
U međuvremenu ta mrlja izbledela i sad mi nova sudopera bleji u podrumu [emoji12]

....shiit has hit the fan.
Posted

inox je zakon...ne vidim problem u odrzavanju

ja bih imala celu kuhinju od inoxa..i radne ploce i sve!!

ali je skupo za kucne uslove :( 

• +1 1
Posted (edited)

u bg je voda jako tvrda, po inoxu su uvek bele fleke ako ga ne sušiš svaki put posle upotrebe

u tom smislu su granitne bolje, ne vide se te fleke od vode (osim ako nije crna)

e sad, možda ima i do kvaliteta inoxa, ko bi ga znao

ed.

zapravo, sigurno ima do kvaliteta inoxa, ovi deblji, kvalitetniji, su manje osetljivi

Edited by dùda
Posted (edited)
11 hours ago, Frank Pembleton said:

Ja sam uspeo da "sjebem" inox sudoperu (realno samo vizuelno) kad sam krenuo da sipam cevol u odvod da kao "pročistim sifon" i onda se to nekako razlilo po sudoperi i ostale su tamne fleke...
Žena sa ocd dobila fras kao odma da se kupuje nova sudopera, ja eskivirao ona otišla pa kupila sama.
Još da neko to montira...
U međuvremenu ta mrlja izbledela i sad mi nova sudopera bleji u podrumu emoji12.png

Za ovakve akcidente, a i ako zagori nešto u inox šerpi, sjajno se pokazala fina čelična vuna, finoća "0000". Ima da se nadje u Uradi Sam i u Metrou a nije isključeno i po bolje snabdevenim farbarama i sl. Bukvalno je kao vata mekana, i uz malo Vima ili sl. abrazivnog sredstva, ispolira inox kao da je iz fabrike izašao.

Edit:
Ovako izgleda:

steel-wool.jpg

Edited by JakeBlues
  • +1 4
  • Hvala 3
Posted
8 minutes ago, JakeBlues said:

"0000". Ima da se nadje u Uradi Sam i u Metrou

ima i u vobi hausu
još pucval da nađem pa da mi srce bude na mestu

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
21 hours ago, dùda said:

zapravo, sigurno ima do kvaliteta inoxa, ovi deblji, kvalitetniji, su manje osetljivi

Ne utiče debljina, već tip (grade).

Valjalo bi da je 316 ili barem 304.

Posted

22 hours ago, ivy said:

inox je zakon...ne vidim problem u odrzavanju

ja bih imala celu kuhinju od inoxa..i radne ploce i sve!!

ali je skupo za kucne uslove :( 

Granitne su skuplje,

zar bar po tome, ne bi trebalo i da su kvalitetnije?

Posted

@Sara

ne znam..svi ti moderni materijali i kako se kod njih formira i sta utice na cenu

ja sam oldckul ...inox je zakon!

Posted

hjooj, i drvo u odnosu na plastiku:(

od kad smo menjali prozore i stvaili pvc pojavila nam se buđ u stanu na sve strane

Pri tom visoka spratnost, radijatori, suv vazduh ... nema uslova za vlagu ni u najavi

za sudoperu, pošto smo u frci sa vremenom, odlučili smo se za Metalac kamenu, pa kako ispadne

Posted

Kada stavljas PVC stolariju, treba da ima ventilaciju na njima. Budj se poljavi vjerovatno u spavacim sobama i to kada spavate od znoja.

Posted (edited)

Spavamo sa otvorenim prozorima i zimi i leti

Prozore su nam menjali dunsteri od majstora, zeznuli su nas istorijiski.

Ne znam zbog čega ali vazduh izgleda ne cirkuliše uopšte kad su prozori zatvoreni. 

Ima budji i u trpezariji i u kuhinji, po ćoškovima ispod i iznad prozora.

edit: budj se ne pojavljuje samo u kupatilu (koje i nema prozor) i u našoj spavaćoj sobi gde su stari drveni prozori i dalje

Edited by Sara
Posted

Uhhh ne znam šta su oni mogli "epski" da zajebi pa da "nema cirkulacije vazduha".
Probajte ta okrenete one primicače na prozorima,koji su ekscentar, pa da ne privlače prozore do kraja.

Posted

epski zez je bio : platili sve unared!

Poslednji put kad se ta ekipa pojavila kao zaboravili su da ponesu ostatak plaćenih komarnika i okapnicu, al doći će sutra ...aha.

Kad sam ih zvala obećavali svaki dan da će završiti sutra, posle su me blokirali.

Epilog. platla sam druge majstore da dodaju komarnike koji fale, naravno ponovo kupila komarnike. Tom prilikom smo ustanovili da su 1 od dva komornika koji su ranije postavili okrenuli i ugradili naopačke. Idioti.

Platila alpiniste da se spuste sa krova postave okapnicu i zapuše rupe sa spoljne strane ali naravno ne pre nego što je pala prva kiša i poplavilo nas kroz zatvoren prozor do pola tek okrečene kuće.

te dve intevencije koštale su otprilike isto kao kolko i zamena kod onih prvih "stručnjaka"

sad da imam para naradije bih sve uradila ispočetka. 

• Tužno 3