Jump to content
IGNORED

Kuća, enterijeri, nameštaj, itd...

Mil@n

Recommended Posts

Posted
50 minutes ago, morgana said:

jeste. 

u tom salonu gdje sam ga zapazila (čekajući bus) našla sam i toster svog života. uredno sam to prijavila forumu.

evo ne znam. treba biti bogat.

Thinking Hard GIFs | Tenor Hm, mozda si u pravu tu...

• Wub 1
Posted
13 minutes ago, ivy said:

tepih bi mogao da ima taj dezen samo bez teksture :D 

Ma ne, pa tekstura mu je (veca) polovina dezena

• Wub 1
Posted
22 minutes ago, beta kentauri said:

tepih je love child peškira za plažu i onih čupavih krpara za kupatila

nema taj krpara vajb uzivo. zbilja izgleda odlicno, ozbiljan detalj u prostoru.

sad mi padaju na pamet i tepisi u salonima palate federacije. predivnost.

Posted (edited)

Mmmmmmm :wub: 

Solid zidovi samo bez onih rupica. 

Screenshot_2023-01-18-12-08-49-81_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Edited by mustang
  • 4 weeks later...
Posted

ljudi, gde da kupim sudoperu i slavinu?

na netu našla neke Tokoviće?! Buvljak?

ima li neko bilo kakvu preporuku?

Posted
10 minutes ago, Sara said:

Ikea? 

• Hvala 1
Posted (edited)
12 minutes ago, Sara said:

Moja najiskrenija preporuka (potvrdili zadovoljni korisnici) je da kupiš kod metalca njihovu četvrtastu sudoperu, solidno je duboka.  Bolje granitnu u boji koja ti odgovara nego inox jer se lakše održava. Imaju i lepe slavine koje idu uz te sudopere.

Ima ih u širini 40 i 60 koliko se sećam. Ništa uz njih ocedne plohe, manji bazeni i sl. to je samo nepotrebna zavrzlama.

Ima i boljih, recimo Franke, ali cena 

Metalčevim realno ništa ne fali.

https://www.market.metalac.com/granitne-sudopere/metalac-granitna-usadna-sudopera-xquadro-60-bez-600x500-o90.html

https://www.market.metalac.com/slavine-za-kuhinju/xgranit-slavina-arc-za-sudoperu-bez.html

Edited by dùda
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted

evo jedne lepe kuihinje, upravo montirane,  koju sam radila za omladinku :D, ta mladež hoće tamno, to je sada in

ovo nije dobra slika, ovaj orah je prelep, topao, kontrast je već i lepši uživo, ovde se sve nekako smuljalo

evo ovde metalčeve sudopere, naravno, dolazi još i slavina u crnoj boji :tongue:

boja pločica je zatečena, samo da ne mislite da sam to ja birala, nisam, ja bih to svakako drugačije

1085494654_Kuhinja1.thumb.jpg.7a58d04b4ee0d69c8867c10417c4388d.jpg

• Wub 3
Posted (edited)

Dudo@kako se odrzavaju te plocice?

treba da menjam i radnu plocu 

dilema: da li da stavim tamnu kad su ploca i rerna vec crni?

ja se bas ne snalazim u ovome, a kako god da ispadne gledacu ga godinama🙁

Edited by Sara
Posted
15 minutes ago, Sara said:

Dudo@kako se odrzavaju te plocice?

na koje pločice misliš ?

te što su uz radni pult ?

ako su te, i ako u kuhinji zbilja kuvaš (ima tu svega, pravi se kuhinja a ništa tu od kuvanja biti neće :D), onda treba da ideš na glatke, jer je najteže održavanje pločica u kuhinji gde prskaju masnoće

nema veze što je rerna i ploča crna, ne mora radna ploča da bude takva, može radna ploča da se bira svetla, uz boju pločica, to bude dosta dobro

sada mnogi ni ne rade zidne pločice, već stavljaju tanki univer isti kao što je ploča

neki to imaju, neki ne, mislim, u istom uzorku

ja to do sada nisam radila, ali sam čula da se to masovno radi

• Hvala 1
Posted

i da, kažeš da menjaš radnu ploču, a šta je sa elementim ?

jer i od njih ti zavisi kakvu ćeš radnu ploču da staviš

Posted
1 hour ago, dùda said:

evo jedne lepe kuihinje, upravo montirane,  koju sam radila za omladinku :D, ta mladež hoće tamno, to je sada in

ovo nije dobra slika, ovaj orah je prelep, topao, kontrast je već i lepši uživo, ovde se sve nekako smuljalo

evo ovde metalčeve sudopere, naravno, dolazi još i slavina u crnoj boji :tongue:

boja pločica je zatečena, samo da ne mislite da sam to ja birala, nisam, ja bih to svakako drugačije

I ker je u tonu kuhinje. Av.

• +1 2
  • Haha 1
Posted (edited)
8 hours ago, dùda said:

Boje za :vesala2:

@Sara

Nepopularno ali ja sam recimo uvek za dvodelnu sudoperu ako ima mesta, sa drugim delom u koji možeš pošteno da strpas boga oca da se cedi (ili za neke druge svrhe). Drugarica ima čak neku sa poklopcem za taj drugi deo tako da može da se koristi i kao dodatna radna površina.

U Beogradu moja mama ima Frank (dvodelnu), jako je zadovoljna njom. Standardnu od inoksa. Izbor je pao na nju po preporuci u radnji u kojoj su uzeli ostale uređaje od Bosch-a. Mi smo imali takodje Frank ali jednostranu sa ravnim delom za sušenje i od nekog za mene nepoznatog materijala koji je bio smrt zbog kamenca. Verovatno kamneac ne bi bio problem da je muž to održavao (sušio redovno), ali zatekla sam je u takvom stanju da uobičajene stvari protiv kamenca nisu radile posao i umesto da bude te maltene crne boje bila je beličasta. (Imao ju je preko pet godina već) Verovatno je bila lepa nekad :D Ako uzimaš nešto šta nije inoks proveri samo dakle kako ju je najbolje održavati, pogotovo zbog kamenca, ako je to uopšte tema u tvom slučaju.

Edited by I*m with the pilots
  • +1 1
Posted

svaka info je korisna.

nema ovde mesta gde igla da padne, u originalu smo imali veliku dvodelnu sudoperu ali smo je se odrekli da uguramo mašinu za sudove.

Sad nam je sudopera kao malo veći lavor, oko 45cm, i tih dimenzija se moram držati. Max da razvučem do 50cm 

O održavanju isto nemam pojma ali generalno ne volim da budem rob stvari.

Zapravo inox je bio prvi izbor dok nisam čula da je kamena lakša za odrzavanje, ne vide se fleke....

Posted (edited)

Hm, a sta je inače tako teško za održavanje kod inoksa, stvarno prvi put čujem za to?

Ako je prostor problem, onda jasno, bolje prostor za nesto drugo nego za dvodelnu sudoperu

Edited by I*m with the pilots