Sandradjer Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 Za sve koji planiraju da menjaju kuhinju mogu da podelim neke bitne stvari. Sto se tice Ikee nemojte stedeti i jeftino je da kontaktirate njihovog planera da dodje u stan. Posveti vreme, kasnije odgovara na sve mejlove i promene koje zelite i dolazi jos jednom da pre finalnog narucivanja verifikuje prostor. Frontovi i sarke (ti usporivaci i slicno) su kvalitetni. Tu je i najveca usteda u odnosu na stolara (frontovi od medijapana koji ima bilo sta urezano - kod mene su to prorezi gde se otvaraju elementi). Kod stolara da bi urezao medijapan i prefarbao ga se naplacije po metru kvadratnom i bas je skupo. Sarke su neke poznate. Meni te iste stavlja stolar na plakar koji radi. Sve klizi tiho i deluje bas dobro. Takodje, moj je savet obavezno Ikea montazu, podesili su sve pod konac (cena montaze se obracunava po nekom kalkulatoru). Mane: Radne ploce su lepe, postoji veliki raspon cena oko tipa ploce ali su sve duzine 2,4m. Ako vam je kuhinja duza (kao sto je kod mene bilo) oni ih seku i spajaju. Verujem da kod stolara to moze izjedna sve. Obavezno voditi racuna oko sudo masine i aspiratora (kod njih je najveci problem ugradnja u Ikea elemente). Grejna ploca (nju bi dobro bilo imati na licu mesta kad montiraju kuhinju jer tada seku radnu plocu) i rerna su standardni, tu nema problema. Bojlere Ikea ne radi. Za frizider ne znam, meni je samostojeci. Zelim reci, mislite oko ugradnje uredjaja sta/kako. Ikea ugradjuje samo uredjaje koje kupite kod njih. Za ostalo morate traziti majstora. 3
mustang Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 Ajd nam slikaj tu radnu plocu kako izgleda kod tebe tamo gde je sink. A jesu im dobre te sarke u kuhinji i iz iskustva traju sto godina. Pogotovu za fioke, one sto stanu same kad zatvaras fioku da ne lupi. Super, super, bas si veliki posao zavrsila i izgleda odlicno! 1
Chika Spale Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 Podstakla me je Sandradjer da podelim i ja neka svoja zapazanja vezano za kuhinju, mozda ce znaciti nekome ko bude radio uskoro. Mi smo veci deo stana ukljucujuci i kuhinju renovirali pre 7 godina, pa mogu sa ove vremenske distance da podelim: 1) ne zaliti pare na kvalitetne sarke i usporivace - to su elementi koji ce se koristiti svakodnevno n puta dnevno. Mi smo konkretno uzeli blum i dan danas funkcionisu kao prvog dana bez dodatnih podesavanja ili izmena. Zapravo jedino u kuhinji kad bolje razmislim sto zahteva neki vid odrzavanja su drske od fioka koje se godinama razlabave pa neke moraju da se dotezu (ko ce imati drske naravno, mi smo tad rezonovali da ce u kuhinji cesto ruke biti prljave/lepljive pa nismo hteli da uzimamo elemente bez drski ) 2) Mislim da je ovo pominjano i ranije ali indukciona ploca je apsolutno predobra stvar, brzina grejanja i nivo kontrole temperature nema pandana sem kod ljudi koji koriste plin. Jedino sto smo mi imali bojazan je koji procenat posudja nam ne bi radio sa plocom, sto se na kraju ispostavilo da je samo par dzezvi za kafu. Najlakse se to da proveriti tako sto cete prisloniti magnet sa donje strane posude, ako se magnet zalepi, radice i na ploci. Deci npr cesto podgrevamo mleko u onim metalnim soljama. 3) Sto se tice sudopere, preporuke za one duboke pravougaone (kao sto je i Sandradjer ugradila), pogotovo u kombinaciji sa cesmom koje ima crevo na izvlacenje, jako zgodna i prakticna kombinacija pogotovo za uklanjanje vecih necistoca iz posudja bez prskanja okolo. 4) ko moze da izdvoji budzet, neka razmisli o kuhinjskoj ploci od alternativnih materijala (granit, vestacki kamen, kerok itd). Mi smo uzeli granitnu plocu koja zbog prirode materijala trpi prolivanja, ne upija mrlje, lako se odrzava, podnosi veliku temperaturu (npr moze se direktno posuda iz rerne spustiti na nju) plus vizuelno izgleda upecatljivo. Jedino sto radimo po pitanju odrzavanja je da jednom godisnje koristimo neki premaz za granit. Ne znam kako se krecu cene danas u odnosu na obicne ploce, ali znam da smo mi tad kupovali direktno iz kamenoloma 5) apsolutna preporuka da verifikujete vas nacrt i sa nekim strucnim licem, cesto ce se desiti da vam naprave korekciju necega cega vi niste svesni ili ni ne znate. Nama je npr arhitekta uspeo da ubudzi i jedan vertikalni zicani donji element za koji nam nije palo napamet da bi mogao da se stavi, kao i da nam da predlog elementa ispod sudopere koji ja do tad iskreno nisam ni znao da postoji u praksi a jedna nam je od funkcionalnijih stvari u kuhinji. 6 1
Sandradjer Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 3 hours ago, mustang said: Ajd nam slikaj tu radnu plocu kako izgleda kod tebe tamo gde je sink. A jesu im dobre te sarke u kuhinji i iz iskustva traju sto godina. Pogotovu za fioke, one sto stanu same kad zatvaras fioku da ne lupi. Super, super, bas si veliki posao zavrsila i izgleda odlicno! Hocu, slikacu. Nisam trenutno tamo u stanu jos uvek se sredjuju druge stvari. Kad odem slikacu
Sandradjer Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 @Chika Spale Hvala ti, ove sarke klizaci su Blum i drago mi je sto si podelio da su dobre 1
maheem Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 (edited) Eto ja pomenuh ovde kako volim da gledam ručkice u Zari, a žena večeras šalje ovu fotku: Edited January 17, 2023 by maheem 3
Ras Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 (edited) Sada je prilika za kupovinu, obzirom na popuste u ZH. Svratio sam juče da pogledam neke stvari uživo. Par kuhinjskih džidžabidža (čeličnu hvataljku, set mermernih činija...) koje sam planirao da kupim su tokom jučerašnjeg prepodneva nestale iz ponude. Triput sam navraćao na sajt i protrljao oči, al džaba!. Trebalo je odmah da ih pazarim onlajn, jer su bile po zaista povoljnoj ceni. Edit. Kada smo već kod ZH da pitam forumske dame kako im izgleda ponuda veša/spavačica/... koje su mahom od prirodnih materijala, bele, često sa vezom? Ovde: https://www.zarahome.com/rs/sniženje/odeća-i-obuća/odeća-c1020297502.html Meni ovo izgleda vrlo seksi. Edited January 17, 2023 by Ras 1
maheem Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 (edited) 12 minutes ago, Ras said: Sada je prilika za kupovinu, obzirom na popuste u ZH. Svratio sam juče da pogledam neke stvari uživo. Par kuhinjskih džidžabidža (čeličnu hvataljku, set mermernih činija...) koje sam planirao da kupim su tokom jučerašnjeg prepodneva nestale iz ponude. Triput sam navraćao na sajt i protrljao oči, al džaba!. Trebalo je odmah da ih pazarim onlajn, jer su bile po zaista povoljnoj ceni. Da, retki su popusti kod njih, sad oću da vidim uživo hoklicu na popustu, bojim se da je neka minijatura u pitanju pa ne smem da pazarim online. Znaju da imaju lepih čaša. tepih je pak skup i na sniženju edit: setih se da pogledam dimenzije hoklice na sajtu Edited January 17, 2023 by maheem
Ras Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 Tepih, kako se uzme. 20k dinara nije malo, ali obzirom na prirodne materijale i nije baš toliko skup.
Valk Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 (edited) Lepše izgleda pravi pirotski ćilim od ovog wannabe fudbalski stadion tepiha. mislim ko voli šareno i prirodno. Edited January 17, 2023 by Valkyrie 1
morgana Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 (edited) 2 hours ago, Ras said: Edit. Kada smo već kod ZH da pitam forumske dame kako im izgleda ponuda veša/spavačica/... koje su mahom od prirodnih materijala, bele, često sa vezom? Ovde: https://www.zarahome.com/rs/sniženje/odeća-i-obuća/odeća-c1020297502.html Meni ovo izgleda vrlo seksi. osim dvije tri klasicne slip dress tj spavacice, ostalo, otkad zara home forsira francuski seoski stil, izgleda ko halja od kostrijeti. bili su bolji kad su glumili etro za radnicku klasu. Edited January 17, 2023 by morgana 1
duda Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 35 minutes ago, Valkyrie said: Lepše izgleda pravi pirotski ćilim od ovog wannabe fudbalski stadion tepiha. jeste, ali pravi pirotski košta ko bubreg 2
Sandradjer Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 @maheem Koliko su visoke hoklice? Bas su slatke. Sa tepihom su nesto omanuli zestoko
maheem Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 50 minutes ago, Valkyrie said: Lepše izgleda pravi pirotski ćilim od ovog wannabe fudbalski stadion tepiha. mislim ko voli šareno i prirodno. Jeste, ruski pa na zid. Ćilimi samo afrika i arabija. 1
maheem Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 6 minutes ago, Sandradjer said: @maheem Koliko su visoke hoklice? Bas su slatke. Sa tepihom su nesto omanuli zestoko 25cm, sjedalo je 31x19
Recommended Posts