zakintos Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Keane (2004) Nelagodna i teška drama, koju je napisao i režirao malo poznati reditelj; Lodge Kerrigan. Za njegov film inspiraciju je dobio i od sopstvenog straha od nestanka deteta koju je i sam doživeo. Kako kaže; "Jeziva je i pomisao da vaše dete može biti oteto za samo četiri minuta". Preporuka za stvarno uznemirujući i neobičan film iz više uglova. Da napomenem da nije svačija šolja čaja... Spora drama, dugačkih kadrova i sa veoma malo dijaloga. Klaustrofobična atmosfera i komplikovana priča koja nije lako čitljiva. Od mene 8/10
John Coltrane Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 (edited) Hvala ducca na preporuci, jednom recju filmcina. Da se popularno izrazim film otvara VanMorisonova Moondance i skakanje u ledenu novembarsku vodu, ni ne sluteci sta ce se sve desiti. Uvek sam voleo filmove u kojima se napravi taj zaokret iz fine idile u tesku dramu-taj kontrast izmedju sredjenog drustva sa stopom nezaposlenosti od 3% i istog tog drustva koje je vodjeno psihologijom mase spremno na linc, bez obzira da li je meta neko iz najblizeg okruzenja. Tu su bitni i zadnji kadrovi filma pod parolom "nema opustanja i dalje te gledamo". Usput sam stigao da se "zaljubim" u Nadju i kuma koji ima 2-3 sjajne replike pomalo i crnim humorom obojene, kao da je nas covek gastos, a ne tamo neki "hladni" Danac Edited February 24, 2014 by John Coltrane
Kreator Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Hvala ducca na preporuci, jednom recju filmcina. Da se popularno izrazim film otvara VanMorisonova Moondance i skakanje u ledenu novembarsku vodu, ni ne sluteci sta ce se sve desiti. Uvek sam voleo filmove u kojima se napravi taj zaokret iz fine idile u tesku dramu-taj kontrast izmedju sredjenog drustva sa stopom nezaposlenosti od 3% i istog tog drustva koje je vodjeno psihologijom mase spremno na linc, bez obzira da li je meta neko iz najblizeg okruzenja. Tu su bitni i zadnji kadrovi filma pod parolom "nema opustanja i dalje te gledamo". Usput sam stigao da se "zaljubim" u Nadju i kuma koji ima 2-3 sjajne replike pomalo i crnim humorom obojene, kao da je nas covek gastos, a ne tamo neki "hladni" Danac pa osim ducce još nas desetak ga je preporučilo :) Evo jednog filma kojeg preporučujem: The Attack (2012)http://www.imdb.com/title/tt0787442/ Jedan omaž palestinsko/jevrejskog problema iz jednog, za mene, novog aspekta gledišta.
John Coltrane Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Mislio sam na RL, ne na forum-al kad si mi vec skrenuo paznju odoh search-ovati taman da vidim kakvi su vam utisci.
stoutspectacledbold-head Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 (edited) http://www.imdb.com/title/tt1924396/?ref_=nv_sr_1 Malocas na rts-u.Nije da nije nepredvidiv, ali svejedno prija.Ono kada iseku odjavnu spicu ( nemoj mi to raditi! ), normalno da ces da sizis. Edited February 25, 2014 by stoutspectacledbold-head
ultra plasticni Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Valley Girl (1983) Očajno. - War Games (1983) Očajno.
kobni zelaya Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 War Games očajan? Saću sve čaše da polupam......
ultra plasticni Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Mnogo je više games i to se postiže kroz očajni humor, mislim da me nijedna fora nije ni za trenutak nasmejala, a skoro uopšte da ne postoji war.
zakintos Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 War Games očajan? Saću sve čaše da polupam...... kobni, u poslednje vreme si prava matora drtina. Vreme ti je da počneš da drljaš drvenu tablu po parkovima. Bolje i to nego da pereš sudove...
kim_philby Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 kako bre war games? u stvari zaboravi: jedini nacin da pobedis je da ne igras.
Аврам Гојић Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 War Games očajan? Saću sve čaše da polupam...... +1
ultra plasticni Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Mislim, dobro, oće li neko napisati šta ga u konkretnom filmu voza ili će sve ostati u opsegu žal za mlados? Cenim da je to film sa one druge teme, šta se dešava kada ga gledam po drugi. Ja sam ga gledao po prvi put i uopšte me nije radio. Čak i ta hladnoratovska priča, koja je mogla da bude fantastična satira, je debilnim dijalozima, debilnom glumom i debilnom mjuzom (jednino je scenografija ok) pretvorila film u totalni promašaj.
Jimmy Kowalski Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Mislim, dobro, oće li neko napisati šta ga u konkretnom filmu voza ili će sve ostati u opsegu žal za mlados? Cenim da je to film sa one druge teme, šta se dešava kada ga gledam po drugi. Ja sam ga gledao po prvi put i uopšte me nije radio. Čak i ta hladnoratovska priča, koja je mogla da bude fantastična satira, je debilnim dijalozima, debilnom glumom i debilnom mjuzom (jednino je scenografija ok) pretvorila film u totalni promašaj. +1 A pocetak je zapravo obecavao. Scena sa mladjanim Madsenom i Spencerom u bunkeru jedino je sto valja u filmu Turn your key sir!
Kreator Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Eden Is West http://www.imdb.com/title/tt1158936/ Šta reći osim Ovo je Čarli Čaplin 21.veka
Recommended Posts