kobni zelaya Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Pa jasno, đavo i njegova svita. Ok, prihvatljivo je vrlo to što pišeš. Štaviše, doveo si me dotle da shvatim šta mi se ne sviđa - ta neka, recimo, post-dramska estetika, bez sumanute i razigrane groteske, koja je uvek moguća kada se pojavljuje đavo, suviše sivo za mene, mada prihvatam da je nekome i ok. :)
zakintos Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Hm, pa ko je po tebi Borgman? Svakako da ima nešto đavolski u sebe, ali nije sam Đavo. Po izgledu na prvi pogled kosekventno bih rek'o da izgleda kao Isus. Mršav, duga kosa, obučen u ritama. Naravno on je sušta suprotnost ali mene su učili da Đavo ima rogove a u Borgmanu ima prisustvo nečega što se može nazvati Đavo. Šta kaže reditelj? Nisam zaključio iz onog njegovog intervjua da je Borgman Đavo, i on nikada i ne otkriva ko je ili šta je on... Ako si ti tako video njega i to je u redu. Svako će doživeti ovaj film na svoj način i tu mislim je draž i bogatsvo ovog sjajnog ostvarenja...
MocaVukotic Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) HER (USA, 2013) drama / romance / sci-fi jebemu mater, ne znam... prosto ne znam šta bih rekao. ako je ovo ono što nas čeka kad-tad, onda je možda i bolje da eksplodiramo što pre (u stvari svakako je bolje, iz drugih razloga). teško mogu da zamislim dehumanizovaniju stvar od veze sa OS-om. s druge strane... toliko je na svetu samih, usamljenih ljudi... a opet na kraju dvoje živih ljudi na krovu. uprkos svoj hladnoći budućeg EL EJa, čini mi se optimističan film. ne znam... edit - sad sam već odgledao sve viđenije nominacije, i ovo je možda film koji treba da uzme oskara. režija, film, pa i phoenix možda. jonze konačno reditelj. Edited February 17, 2014 by MocaVukotic
Kampokei Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Novi Jarmusch: http://assets.fontsinuse.com/static/use-media-items/17/16282/full-1060x1500/52c6a1d1/only_lovers_left_alive_ver3_xlg.jpeg Posto je poslednji njegov, The Limits of Control, bio ocajnjikav, otidoh sa niskim ocekivanjima. Ali, da li bas zato ili ne, ovaj film je bio totalna uzivancija. Iako u sustini prilicno tuzan film, sve funkcionise savrseno, od glume, preko fotografije do saundtreka. Ko hoce, a ja hocu, moze da ga cita i kao kritiku danasnjeg sveta i manjka velikih ideja i dela. Detroit je savrsen setting za ovu pricu. Ima tu hiljadu lepih stvari, ali ne bih da spojlujem.
kobni zelaya Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Nepodnošljiv čovek Ha, odličan. Tema slična kao Wristcutters, samo drugi način, drugi ugao. Potpuno skandinavski, kod nas bi bilo nemoguće snimiti takav film.
Hippie Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 meni se Borgman prvo ucinijo kao nekakva kripi osveta bogatasima.. al me zbunjuje to sto postradase i ovi drugi..... kao i neki drugi surealni momenti...... doduse ima malko Kafke..... volem psiholoske trilere al ovaj mi se cini bas kao neki experiment
Nevernik Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) Novi Jarmusch: Posto je poslednji njegov, The Limits of Control, bio ocajnjikav, otidoh sa niskim ocekivanjima. Ali, da li bas zato ili ne, ovaj film je bio totalna uzivancija. Iako u sustini prilicno tuzan film, sve funkcionise savrseno, od glume, preko fotografije do saundtreka. Ko hoce, a ja hocu, moze da ga cita i kao kritiku danasnjeg sveta i manjka velikih ideja i dela. Detroit je savrsen setting za ovu pricu. Ima tu hiljadu lepih stvari, ali ne bih da spojlujem. Evo da i ja prijavim da je novi Jarmusch odlican. Tilda, vampiri, rock 'n' roll...najbolji Jarmusch jos od davnih Dead Man dana. Soundtrack perfektan. Edited February 17, 2014 by Nevernik
mustang Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) zakljucila sam da ne podnosim jarmusha. jedini film koji gotivim je ghost dog. ovo ostalo je sve neko foliranje. cak i faca mi smeta, ko mrtav konj. zato je kronenberg moj covek :))) doduse i njemu je faca prozacna ali bar ima drame i akcije na istoj :D i dalje mrzim hipstere i sve sto je ravno i patkasto. i brade i majice sa idiotskim natpisima...ma svi koji lice jedni na druge. i glupe zene. gde je ovo sunce sta se krije iza oblaka?!?!??!?! .*&$mu ja dam ...treba na fakin hajking da idem. Edited February 17, 2014 by mustang
Mil@n Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) All is lost sa gospodinom Redfordom, volim te preživljavačke™ na velikim vodama. Ovo je klimavo jako, prvo što se čovek pomirio vrlo brzo i lako sa svime što mu se dešava te nije imao nijedne emocije na licu u prvih sat vremena filma, drugo, paljenje gumenog čamca na kraju je totalni debilizam i jedna od glupljih stvari ikad snimljena. Edited February 18, 2014 by Glas RazumaN
MocaVukotic Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 RUSH (USA/GER/UK) 2013 action / biography / drama samo jedna reč - sjajno. za mene, iako sam ih malo gledao, film godine.
Hippie Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 zakljucila sam da ne podnosim jarmusha. jedini film koji gotivim je ghost dog. ovo ostalo je sve neko foliranje. cak i faca mi smeta, ko mrtav konj. zato je kronenberg moj covek :))) doduse i njemu je faca prozacna ali bar ima drame i akcije na istoj :D i dalje mrzim hipstere i sve sto je ravno i patkasto. i brade i majice sa idiotskim natpisima...ma svi koji lice jedni na druge. i glupe zene. gde je ovo sunce sta se krije iza oblaka?!?!??!?! .*&$mu ja dam ...treba na fakin hajking da idem. chuti mustange, dobar je Jarmusch... kako sam samo iznenadzena Hiddlestonom.. kakva transformacija.. kolko me nerviro u Avendjerzima, tolko ga volem u Loversima film je malko spor, moram da priznam da sam ocekivala malko [vise] erotike i akcije, al nista zato.. sve pokriva izvrstna romantika.... retro opsesija.. stare knjige.... klasicna muzika... rok muzika... Tesla.. Amanita Muscaria...... ona Lebanonka, suza mi krenula.......... film je izvrstna melanholija.. gde je bol odsutna.... i ljubav besmrtna
kobni zelaya Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Prilično sumanut film ovaj Ravenous, baš lepo što naleteh slučajno na njega. Uvek je dobro kad ni nemaš predstavu šta ćeš da gledaš, a onda ispadne nešto potpuno bizarno. I lep pogled na istoriju Sjedinjenih američkih država.
Kreator Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Instructions Not Included(2013)http://www.imdb.com/title/tt2378281/?ref_=fn_al_tt_1 Neko ga je preporučio pre izvesnog vremena, mislim da je Ajant. Meni se mnogo svideo, moram priznati.
Lancia Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Prilično sumanut film ovaj Ravenous, baš lepo što naleteh slučajno na njega. Uvek je dobro kad ni nemaš predstavu šta ćeš da gledaš, a onda ispadne nešto potpuno bizarno. I lep pogled na istoriju Sjedinjenih američkih država. super je film. sta bi sa tim Karlajlom, nigde ga nema? sjajan glumac.
Recommended Posts