kobni zelaya Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 (edited) Istripovao si se, ništa od toga nisam mislio, upravo obrnuto.edit - jedino što generalno ne mogu da prihvatim je davanje prideva "ruski" i "nemački" - generalno je to američki princip, pre svega. Edited January 23, 2014 by kobni zelaya
Ajant23 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Naravno, kao što rekoh, ruski formalizam ili nemački debilizam...To je na meniju, čega ćeš kupac da budeš?
zakintos Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Thief (1981) Zasluženo je dobio pre neki dan svoje mesto u "Kriterijum" porodici. Sjajan prvenac majstora krimi-drame Majkl Mana. Sada već zaboravljenom žanru ovaj reditelj je davao poseban pečat jer je sve držao pod kontrolom. Gura svoju priču do kraja i jasno ti govori šta želi da kaže svojim filmom. Zaista pravi klasik, prividno banalna priča o kriminalcu koji želi da izađe iz posla i zasnuje porodicu... Inteligentan film i svaka preporuka a po meni i za dve dužine bolji od na primer "Vreline" iz '95. Džejms Kan briljantan i u punoj snazi...Ako smem da primetim ovi što nisu izlazili iz Kinoteke, bolje da su gledali film nego što su se bavili trivijalnim, možda bi i razumeli šta je to film... naravno čast izuzecima.
noskich Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Za mene ubedljivo najbolji film 2013:https://www.youtube.com/watch?v=l9dHw423U7QDrugi najbolji:https://www.youtube.com/watch?v=vG7AfLjLTcQ
boshoku Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 sve pohvale zakiju koji je počeo da eksplicira svoje stavove, kakvi god bili (nema sarkazma)mene pak, mrzi, tako da: The Perks of Being a Wallflowergledao drugi put: masterpiece
zakintos Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) A tanú (1969) Aka The WitnessSjajna satira. Gled'o prvi put i uživao. Remek-delo! Svaka sličnost sa Evropskom unijom, nije slučajna. Što reče onaj čoek; "Standardi Evropske unije su najasnije u pogledu stoke i domaće rakije". Preporuka! Edited January 24, 2014 by zakintos
kobni zelaya Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 A tanú (1969) Aka The WitnessSjajna satira. Gled'o prvi put i uživao. Remek-delo! Svaka sličnost sa Evropskom unijom, nije slučajna. Što reče onaj čoek; "Standardi Evropske unije su najasnije u pogledu stoke i domaće rakije". Preporuka!Haha, "Krunski svedok" - tako su ga preveli kad se pojavio posle bunkera negde početkom osamdesetih. Posle bila predstava u Domu omladine, ja bio na premijeri, čak se i sasvim slučajno, rukovao sa Peterom Bačom. Skroz sam zaboravio na taj film, sećam se da je bio duhovit i za ono vreme baš direktan. Baš sam bio dete, eh kad je to bilo...
Ajant23 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Legendarna vožnja strave Ali, kobni, što se foliraš da si zaboravio? Preteruješ, brate mili :D
kobni zelaya Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Da ga zakintos sad nije pomenuo, ne bi mi u ludilu nikad pao na pamet. Jedva da se i sećam radnje :)
Ajant23 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) Ma, naravno, Bačo je radio Profesionalca u pozorištu tamo, tada su ovde sedeli svima na glavi ovi provincijalci* što su zaposeli kulturu u devedesetim...EDIT: *Studio B, B92, i ta ekipa... Edited January 24, 2014 by Ajant23
zakintos Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Vidim da je uradio i nastavak "Ponovo svedok" 1994. Megint tanú (1995) ali nažalost nije dostupan... šteta.
kobni zelaya Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Blow - nisam oduševljen, toliko puta sam slušao o tom filmu, ispade sasvim prosečan, čak nekako mediokritetski osrednji, s obzirom na potencijal teme, priču. Možda ima veze što sam juče gledao American Hustle, pa mi ovo sad deluje baš slabašno.
Mil@n Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 The Perks of Being a Wallflowergledao drugi put: masterpiece Ja 3 puta od prvog relativno skorog gledanja, a to je nešto sa čime može da se pohvali ravno: 0 filmova od novijih.
Recommended Posts