Mil@n Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Odgledao i ja Europu, jako sam zadovoljan. Sviđa mi se način na koji je snimljen, odaje utisak nekog poludokumentarnog sadržaja.
Aineko Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 o jebote, bas ne das tom prometeusu da umre :Da lepa je sarliz, moras jebiga priznati. i ova druga mi je slatkai oni inzinjeri su fino gradjeni (no homo)pa kad hocu nazad ta dva sata svog zivota :mad:a za fino gradjene glumce u idiotskom plotu cu radije gledati onu spansku seriju El Barco (posto je onaj Mario Casas praznik za oci kakav se retko vidja).
đorđe geprat Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 dva odlična dokumentarca: "the bridge" (2006) i "the gatekeepers"(2012). možda ste ih već ovde secirali, za mene u novi. ko nije gledao, neka pogleda.
Kreator Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Hollywood Homicide (2003)http://www.imdb.com/title/tt0329717/?ref_=fn_al_tt_1baš jadno..
teacher Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 La Grande Bellezza, Paolo Sorrentino daje omaž Feliniju. Osvežavajuće.
Ajant23 Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Hollywood Homicide (2003)http://www.imdb.com/...ref_=fn_al_tt_1baš jadno.. Meni prilično zabavno, makar da su češće snimali takve filmove u poslednjih 10 godina...
Kreator Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Random Heartshttp://www.imdb.com/title/tt0156934/Svideo mi se, možda iz razloga što nisam mnogo filmova pogledao sa ovakvim ili sličnim scenarijem, pa baš i ne mogu da ih uporedim a voleo bih. Da me neko podseti na neki film sa sličnom temom? Malo sam slabiji sa memorijom posle 2h posle ponoći :)
Dankan Ajdaho Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 ako bi sudili po imdb, buducnost eksploracije svemira od strane nase vrste je jadna - europe report ima manju ocenu od prometeusa. i dalje mi nije jasno kako.Zato što tu ima zilion lažiranih glasova - pogledati ocene blokbastera kada tek dospeju na listu, potpuno besmisleno, pa i za najveća govna, zatim zahtevna™ američka publika prati trend (bolidi za kakve je ovo sranje i snimljeno), a krajnji rezultat je ocena koja nema nikakve veze s mozgom.S druge strane, ER je gledalo malo ljudi (u poređenju sa BBrima), a publika koja ga je gledala se u velikoj većini sastoji od SF frikova, odnosno ljudi koji imaju ideju kako izgleda pristojan (SF) film. Pa je samim tim i ocena daleko realnija.Da su samo ovima što su ocenjivali ER dali da ocenjuju Govno, ocena bi bila cca 1,9.
Ajant23 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 (edited) zatim zahtevna™ američka publika prati trend (bolidi za kakve je ovo sranje i snimljeno)Stvarno, a... Za amere je snimano, a samo 31.4% sume je Prometheus zaradio na blagajnama SAD-a, ostalih 68.6% je zaradio u inostranstvu...U SAD je Prometheus tek 24. film po zaradi u 2012, a:u UK-u je bio 10, u Rusiji 13, u Španiji 15, u Australiji 17, u Nemačkoj 18... Čak je i u Francuskoj bio na 21. mestu što je i dalje bolje od SAD... A, u svim ovim zemljama konkurisali su i domaći filmovi, kojih nije bilo u konkurenciji u SAD...Ocenu na IMDB-u je formiralo 320547 korisnika, od kojih je samo 17% i SAD-a, i oni su dali tek malo veću ocenu u odnosu na korisnike koji nisu iz SAD (7,2 u odnosu na 7,0)... Ipak, oni su jednako veću ocenu dali i filmu Europa Report (6,6 u odnosu na 6,4), a procentualno ih je glasalo 17,2%...Toliko o tome da si teška srca potegao predrasudu protiv čitave nacije... Edited December 8, 2013 by Ajant23
zakintos Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Iscrpno! Ali ovde mora da se napiše čuvena rečenica Zvonka Mihajlovskog: "Statistika je kao bikini, pokazuje sve a ništa ne otkriva".Uticaj koji imaju velike producentske kuće na IMDb, je kriminalan. Veštački utiču na rejting, pumpajući ocene sa lakoćom a uloženi novacu takvu svinjariju je vrlo mali.
đorđe geprat Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Zato što tu ima zilion lažiranih glasova - pogledati ocene blokbastera kada tek dospeju na listu, potpuno besmisleno, pa i za najveća govna, zatim zahtevna™ američka publika prati trend (bolidi za kakve je ovo sranje i snimljeno), a krajnji rezultat je ocena koja nema nikakve veze s mozgom.S druge strane, ER je gledalo malo ljudi (u poređenju sa BBrima), a publika koja ga je gledala se u velikoj većini sastoji od SF frikova, odnosno ljudi koji imaju ideju kako izgleda pristojan (SF) film. Pa je samim tim i ocena daleko realnija.Da su samo ovima što su ocenjivali ER dali da ocenjuju Govno, ocena bi bila cca 1,9. na IMDB 6.4/10pogledah kod drugih:Allmovie: editor 3.5 / 5, users 3.5 / 5;Rottentomatoes: editor 6.7 / 10, users 3.4 / 5;izgleda da postoji saglasje po pitanju vrednosti@uča.danas videh da je velika lepota proglašena za najbolji evropski film ove godine.http://www.rottentomatoes.com/m/the_great_beauty/poručiću. zahvaljujem.
keitel Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Plakat grande bellezza-e zasigurno obećava, ide na daunlod iz ovih stopaEuropa report inače pristojan sf. Prometej gledao prije godinu dana i moram priznati da mi je, osim par detalja, sasvim iščezao iz sjećanja.
Indy Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Stvarno, a... Za amere je snimano, a samo 31.4% sume je Prometheus zaradio na blagajnama SAD-a, ostalih 68.6% je zaradio u inostranstvu...U SAD je Prometheus tek 24. film po zaradi u 2012, a:u UK-u je bio 10, u Rusiji 13, u Španiji 15, u Australiji 17, u Nemačkoj 18... Čak je i u Francuskoj bio na 21. mestu što je i dalje bolje od SAD... A, u svim ovim zemljama konkurisali su i domaći filmovi, kojih nije bilo u konkurenciji u SAD...Ocenu na IMDB-u je formiralo 320547 korisnika, od kojih je samo 17% i SAD-a, i oni su dali tek malo veću ocenu u odnosu na korisnike koji nisu iz SAD (7,2 u odnosu na 7,0)... Ipak, oni su jednako veću ocenu dali i filmu Europa Report (6,6 u odnosu na 6,4), a procentualno ih je glasalo 17,2%...Toliko o tome da si teška srca potegao predrasudu protiv čitave nacije... Bravo, majstore.
Recommended Posts