June 14Jun 14 36 minutes ago, Budja said:Ali kakav je to bubble !!!Da li postoji neki jaci sinonim za hedonizam od Kopakabana 60ih?Pa tesko, mozda Kalifornija tog vremena. Mozda Swinging London tu negde s njima, ali meteoroloski uslovi ga drkaju. Reditelj je ocito i hteo da prikaže taj kontrast, sto fotografijom, koja je onako bas letnja i suncana, sto scenama kao sto je ona kada kamioni vojske prolaze pored nezainteresovanih (mozda bolje reci oguglalih) kupaca.Nisam znao mnogo o brazilskoj vojnoj diktaturi, dok o argentinskoj i jesam ponesto. Ali mi se cini da je modus operandi prve donekle inspirisao ovu drugu.
June 14Jun 14 38 minutes ago, Kampokei said:Pa tesko, mozda Kalifornija tog vremena. Mozda Swinging London tu negde s njima, ali meteoroloski uslovi ga drkaju. Reditelj je ocito i hteo da prikaže taj kontrast, sto fotografijom, koja je onako bas letnja i suncana, sto scenama kao sto je ona kada kamioni vojske prolaze pored nezainteresovanih (mozda bolje reci oguglalih) kupaca.Nisam znao mnogo o brazilskoj vojnoj diktaturi, dok o argentinskoj i jesam ponesto. Ali mi se cini da je modus operandi prve donekle inspirisao ovu drugu.Brazilska je bila duza i blaza, nije ostavila tolike oziljke i podele kao argentinska, a o cileanskoj i da ne pricamo.
June 15Jun 15 Grad žena / FF, 1980.Kao i obično u poslednje vreme, odgledah iz preko nekoliko puta.Sad je to samo nagađanje, čini mi se da je bioskopska verzija,prikazana onomad u seferejskom slabo podgrejanom provincijskom bioskopu - znatno kraća,mada sve ključne epizode dobro pamtim.Ako nađem dobar zid - sigurno ću si upriličiti projekciju na veelikom, khm, platnu.
June 17Jun 17 ovo odgledah iz cuga.mogao bi biti roudmuvi na čekanju (ledadžije),zapravo promašiše zemlju u potrazi za sižeom,ali pronađoše svaštaneštorazno + epohalne epizodne uloge.
June 18Jun 18 Gledao sam ponovo Spilbergov Hook... Pitaj boga kada sam ga gledao poslednji put, verovatno kada je izašao.Ako ovo nije savršen "porodični" film ne znam šta je. Scenografije su prosto spektakularne. Spilberg je bog. Ne znam da li postoji režiser koji je napravio toliko sjajnih filmova kroz toliko različitih žanrova. Moj top 3 svakako.
June 18Jun 18 4 hours ago, Mil@n said:Gledao sam ponovo Spilbergov Hook... Pitaj boga kada sam ga gledao poslednji put, verovatno kada je izašao.Ako ovo nije savršen "porodični" film ne znam šta je. Scenografije su prosto spektakularne.Spilberg je bog. Ne znam da li postoji režiser koji je napravio toliko sjajnih filmova kroz toliko različitih žanrova. Moj top 3 svakako.Sećam se filma kada je izašao i nije uspeo, ljudi su bili samo načelno zadovoljni.Pretpostavljam da se šališ, pa da pojasnim sebi tvoju šalu. Sada kao odrasla osoba procenjuješ film po etičkim i produkcionim standardima i po njima ti je Spilberg bog, a "porodičnoj" deci se to naprosto mora dopasti.
June 18Jun 18 2 minutes ago, Ajant23 said:Sećam se filma kada je izašao i nije uspeo, ljudi su bili samo načelno zadovoljni.Pretpostavljam da se šališ, pa da pojasnim sebi tvoju šalu. Sada kao odrasla osoba procenjuješ film po etičkim i produkcionim standardima i po njima ti je Spilberg bog, a "porodičnoj" deci se to naprosto mora dopasti.Samo još nisam pojašnjavao zašto je Spilberg bog filma. Respekt što si pričao sa svima koji su gledali film no oni nisu tema mog posta, već moj utisak, jel. Ne posmatram film kao da je pravljen za mene, ali u onome u čemu je pokušao je bez dileme uspeo, i gledljiv je izuzetno i posle toliko vremena. Inače zaradio 300 miliona profit 230 miliona, 4. film na listi najuspešnijih te godine.
June 18Jun 18 Pokušala sam da odgledam Trash iz 1970. (Paul Morissey) i ne ide...not my cup of tea. Možda mi nedostaju neke informacije ili veće znanje iz kinematografije :D kako bih bolje shvatila pozitivne kritike. Ako ništa drugo, Joe Dallesandro je u mladosti bio lep frajer. Spoiler
June 18Jun 18 6 hours ago, Milošica said:Meni su najbolji njegovi Jaws i Munchen.AI kad sam odgledao prvi put nisam mogao da dođem sebi par dana.
June 23Jun 23 The Alto KnightsAu koje govno, na sta se napravise de niro, levinson i pileggi... Starost je grozna. Kada De Niro nema sesir onda je Frenk Kostelo, kada ga stavi postaje Vito Djenoveze, ko da se neko zajebavao... Konfuzna prica, kao neki polu dokmentarac u kom se podrazumeva da svi valjda znaju ko je Albert Anastazija, Rici d But Bojardo i dinamiku medju njima. Ja sam ljubitelj zanra, ali ovo je bas tanko
June 23Jun 23 8 hours ago, ZokiAsov said:The Alto KnightsAu koje govno, na sta se napravise de niro, levinson i pileggi... Starost je grozna. Kada De Niro nema sesir onda je Frenk Kostelo, kada ga stavi postaje Vito Djenoveze, ko da se neko zajebavao... Konfuzna prica, kao neki polu dokmentarac u kom se podrazumeva da svi valjda znaju ko je Albert Anastazija, Rici d But Bojardo i dinamiku medju njima. Ja sam ljubitelj zanra, ali ovo je bas tankoSve si u pravu. Ja skinuo iz znatiželje znajući iz svih infoa da je odron ali već sam smaTrao-pisao da bi trebalo sve od de nira poslednjih 20-30 godina izbrisati iz glave. Ima li neka pilula koja radi taj posao? Edited June 23Jun 23 by pariah
June 23Jun 23 Novi Wes Anderson vec stigao na kioske nakon nedavne kanske premijere. Pustih malopre, ali ne ide, snazno me udavio vec u prvih pola sata iako je Benicio inspirisan. Ne mogu ja vise ove njegove slikovnice, zali boze glumaca i scenografije.