June 4Jun 4 6 hours ago, Sludge Factory said:Otprilike glavni lik zasluzuje sudbinu kakva ga na kraju zadesiSpoilerRekao bih da je u pitanju voljno prihvatanje metoda izbavljenja od anksioznosti i svjetskeboli putem postojanih transfiguracija, igrajući s ove i one strane svesti. Alma je posrednik tih putovanja, usput očigledno rešavajući svoje zadatke, afirmacija primitivne želje za kontrolom, npr.Donekle napor da film pogledam u celini i celosti dolazi od prepoznavanja određenih šablona ponašanja kod gosn. Krojača (Šivača) Nadrkanca Vudkoka,prezime svakako nije slučajno, ukoliko ga se slobodno smesti u kontekst slenga.Da, zvuk! Zvuk je raskošan. Scena novogodišnjeg bala je i u tom sonornom aspektusigurno u samom vrhu od onog što sam video i čuo u kinu uopšte - ovaj film zavređuje repeteu bioskopu ili bar na većem platnu.
June 4Jun 4 1 minute ago, makaronee said:SpoilerRekao bih da je u pitanju voljno prihvatanje metoda izbavljenja od anksioznosti i svjetskeboliputem postojanih transfiguracija, igrajući s ove i one strane svesti.Alma je posrednik tih putovanja, usput očigledno rešavajući svoje zadatke,afirmacija primitivne želje za kontrolom, npr.Donekle napor da film pogledam u celini i celosti dolazi od prepoznavanja određenihšablona ponašanja kod gosn. Krojača (Šivača) Nadrkanca Vudkoka,prezime svakako nije slučajno, ukoliko ga se slobodno smesti u kontekst slenga.Da, zvuk! Zvuk je raskošan. Scena novogodišnjeg bala je i u tom sonornom aspektusigurno u samom vrhu od onog što sam video i čuo u kinu uopšte - ovaj film zavređuje repeteu bioskopu ili bar na većem platnu.U pravu si, moze razresenje i tako da se posmatra. I slazem se za ime. Moram ponovo da gledam, jeste film tog tipa, da treba da se gleda vise puta, kao i svi PTA uostalom. I naravno da nije dobio oskara za zvuk, dobio je za kostim, sto je onako bas na prvu loptu.
June 4Jun 4 @pt 2.0 Oprosti na tagovanju ali ostala si dužna utisak za film. Šalim se, naravno ali ova dva tipa sa nekoliko pretprošlih postova o Fantomskoj Niti su super. Pozz Edited June 4Jun 4 by pariah
June 4Jun 4 On 1. 6. 2025. at 15:22, Stela said:Bacio me u studentske dane i razmisljanje o bivsim cimerkama i dogodovstinama raznim
June 10Jun 10 'veče. IMDbPredator: Killer of Killers (2025) ⭐ 7.6 | Animation, Act...1h 25m | RNemojte.
June 11Jun 11 2 hours ago, banecare1 said:zasto bi Pa da.Doduše uvek je bilo dovoljno lakoverne, da tako kažem, publike koja je volela original i nastavak mu.Te jadnike nije tako teško izjebati- samo nam obećaš "return to the Form."Možda je bilo bolje da sam stavio - " ne morate ako sam već ja" Samo to.
June 13Jun 13 IMDbLa trama fenicia (2025) ⭐ 6.9 | Azione, Commedia, Poliziesco1h 41m | 6+Gledao u bioskopu pre par dana. Uzivancija u fotografiji i kadrovima.
June 13Jun 13 46 minutes ago, Lo Zingaro said:IMDbLa trama fenicia (2025) ⭐ 6.9 | Azione, Commedia, Poliziesco1h 41m | 6+Gledao u bioskopu pre par dana. Uzivancija u fotografiji i kadrovima.Red bi bio da Wes konacno i napise nesto da se uziva i u prici..
June 13Jun 13 8 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Red bi bio da Wes konacno i napise nesto da se uziva i u prici..Potpisujem, ali i dodajem da u ovakvoj sushi gledljivih filmova i najmanji cvet procvetan na kaktusu dodje kao osvezenje.
June 13Jun 13 On 10. 6. 2025. at 19:32, Kako god ... said:'veče.IMDbPredator: Killer of Killers (2025) ⭐ 7.6 | Animation, Act...1h 25m | RNemojte.E jbg, a baš sam se ložio da pogledam jer volim tu anime style animaciju. Jel može u kratkim crtama zašto ti se nije dopao film?
June 13Jun 13 Ćao.Crtež je jako lep.Dizajn isto - ko Arcane ili into the Spider - verse.Animacija muca - ali nema veze - navikneš se....Scenario je uvredljiv.Režija nije dobra.Ako ti je do lepe animacije - samo napred.
June 14Jun 14 On 4. 6. 2025. at 8:42, pariah said:@pt 2.0 Oprosti na tagovanju ali ostala si dužna utisak za film. Šalim se, naravno ali ova dva tipa sa nekoliko pretprošlih postova o Fantomskoj Niti su super. PozzIzvini, omeo me život u Srbiji, sad sam išla da tražim koji sam film gledala.Okej je"Taksista", nije kao "Drajv", ali nije loš...
June 14Jun 14 On 31. 5. 2025. at 16:55, Kampokei said:Brazilski "Još sam tu" iz 2024. Odličan, zanimljiv scenario po istinitoj priči, sjajna fotografija, dobar soundtrack. Dobro prikazuje šta je nedostatak slobode, i da ni tvoj bubble u vili na Kopakabani ne može da te zaštiti kad represivna država krene na tebe. Toga nema u filmu, ali zanimljivo da je glavni muški lik u stvarnom životu tokom egzila živeo i u Jugoslaviji.Posle toga obnovio "Secrets and Lies". Remek delo. Gledao sam ga prvi put u bioskopu kad je bio prikazivan (biće to neka 1996), ali sada me je mnogo jače opaučio. Veliki je car Mike Leigh, skoro sam gledao i "Meantime" prvi put i "Naked" po drugi.Ali kakav je to bubble !!!Da li postoji neki jaci sinonim za hedonizam od Kopakabana 60ih?