Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Ovo sam gledao zadnji put pre sto godina i slučajno se setih

Danas sam prvi put odgledoa dva filma posle milion godina...

Prvog Spilberga - The Duel. Dosta dobro snimljeno sa obzirom da je prvenac i da je snimljeno pre više od pola veka. Dobro prikazana ta ankcioznost potere i progona. 4K restauracija sjajno izgleda sa obzirom na vreme snimanja filma (1971) i rediteljski talenat jako je uočljiv.

So i married an axe murderer - koliko sam voleo taj film kao mlađi... Bio sam i danas sam veliki fan filmova (iz ove faze) Majka Majersa (Waynes World, Austin Powers-i i ovaj su mi pinacle karijere i legendarna ostvarfenja, sve ostalo je realno slabo a imao je i epic failova tipa love guru i cat in the hat mada moram priznati da cat in the hat ima nekoliko toliko kretenskih momenata da su na ivici genijalnosti... SIMAAM me i dalje vozi, to je klasičan Majers sa njegovom mimikom, forama, gestikulacijama i na momente odličnim detaljima, neortodoksnim humorom apsurda i gluposti... Volim te njegove radove.

Neki dan sam odgledao Dredd iz 2012. Poprilično sam se pozitivno iznenadio, film ima odličnu atmosferu, fotografija na ivici crteža jako živih i vividnih boja, atmosfera odlična, zvuk fenomenalan. Za filmove ovog žanra i tipa (uglavnom sranja), ovaj mi je za promenu fino legao.

Dražen. Šta znam, razočarana sam. Plitko protrčavanje kroz bitne životne faze. Pritom, reprezentacija Jugoslavije nije ni spomenuta. Glavni glumac prilično neuverljiv, pojavno je sasvim drugi tip telesne građe. "Novosel" sa grotesknom perikom na glavi... Podsetila sam se malo osamdesetih i Zagreba moje mladosti, i to me je samo držalo do kraja filma. Šteta, jer Dražen je zaslužio bolje.

On 2. 4. 2025. at 17:20, ultra plasticni said:

moze neka preporuka za nesto kvalitetno zabarsko iz poslednjih par godina, zanr nije bitan

evo ovo:

On 4. 1. 2025. at 2:04, dvb-t manijak said:

Na "CINEMA MADE IN ITALY" gledao "Partenopa" pre mesec dana.

https://daniitalijanskogfilma.rs/film/partenopa-parthenope/ 

https://www.imdb.com/title/tt23853982/

Parthenope_Poster-500X704.jpg

Dobar, baš dobar.  Plus su prelepi kadrovi južne Italije, lepa glavna glumica, poenta filma.

Minus je trajanje (jer je na trenutke malko razvučen, mada ne dosadan) i možda previše eksplicitna scena kada gledaju par koji ima seks (uzgred nije ni mi ni jasna svrhe te scene).

Dodao bi nešto što sam verovatno video samo ja u celoj sali, ali mi je užasno zasmetalo. Ide lep kadar zaliva u švenk, a u montaži su ga usporili i vrlo neprijatno secka, kao da je brz slajd šou a ne video.

5 hours ago, dvb-t manijak said:

evo ovo:

gledao sam ovo kad se pojavilo na torentima onomad.

sorentino je poslednji zivi evropski esteta medju rediteljima.

sve je prekrasno

@ultra plasticni

Setio sam se naknadno dva dobra filma sa Pierfrancescom Favinom sto sam gledao pre par godina - Il traditore i Nostalgia.

Les choses de la vie

Secanja, svakodnevni trenuci, ono sto je vazno, nekad se cini obicnim i malim, a zapravo je sve.

Sedamdesete, vrlo fina muzika, a i glumci. Picolli jedva da ima kadar bez cigarete, da se otrujes gledajuci...

Gde me nađe... :')

On 2. 4. 2025. at 17:20, ultra plasticni said:

moze neka preporuka za nesto kvalitetno zabarsko iz poslednjih par godina, zanr nije bitan

Imam crtani ako oćeš al stvarno je malo remek-delo

3 minutes ago, ToniAdams said:

Imam crtani ako oćeš al stvarno je malo remek-delo

Hoce.

Give us.