Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

10 minutes ago, Lo Zingaro said:

Gledao sinoc u bioskopu Follemente

Siguran sam da ce ubrzo doci nekiHolivudski rimejk.

moze neka preporuka za nesto kvalitetno zabarsko iz poslednjih par godina, zanr nije bitan

• Replies 22.3k
  • Views 2.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Posted Images

la chimera, 2023.

možda nije italijanski u najstrožem smislu reči,

ali može ti biti zanimljiv - ako već nisi video.

Ja bas pre neki dan gledao prethodni film Genovesea - The First Day of My Life. Onako, nije losa fantasy prica za odrasle, mada malo too cheesy za moj ukus..

Edited by Jimmy Kowalski

Sinoć gledao The Order (2024). Već sam počeo da zaobilazim filmove kad pročitam da su inspirisani istinitim događajima, izenadio sam se baš. Savršen ritam, odlična sonična rešenja, kasting, atmosfera... Ne smara ničim, u svom rangu vredan pamćenja.

IMDb
No image preview

The Order (2024) 6.8 | Crime, Drama, Thriller

1h 56m | R

Pogledao sam novog Jason Stathama (i David Ayer-a) "A Working Man" kojeg su nasi distrubuteri opako preveli kao "Opaki radnik". Tipican Statham iz ove faze ovde u prici koja, iz nekog razloga, pokusava sve vreme da bude ozbiljna, za razliku od prethodog njihovog zajednickog dela "Pcelar".

Zaplet je veoma jednostavan, Opaki radnik je opak na gradjevini a inace je vojni veteran specijalac koji se eto povukao iz tog posla i sada samo lomi...cigle. Kada kidnapuju cerku njegovog gazde krece (u Taken fazonu) da je oslobodi ne birajuci sredstva i nimalo ne stedeci neprijatelje (ovde su ruski mafijasi).

"Opaki radnik" ima i neku, nimalo originalnu ali sasvim podnosljivu, pricu u prvih 45 minuta filma ali onda u drugoj polovini (a film traje gotovo dva (preduga) sata) pocne se desavati gomila veoma besmislenih desavanja u kojima i negativci i pozitivci rade neke neverovatno (glupe) stvari ali i dalje je sve to u fazonu "veoma smo ozbiljni a ovi su veoma opasni", dakle bez imalo duha i smeka.

Plus tu je u manjoj ulozi slepog drugara/vojnika David Harbour koji u filmu ne radi ama bas nista.

Taken je u odnosu na ovo remek delo a Pcelar barem znatno zabavniji.

https://www.imdb.com/title/tt9150192/

Black bag - Smor s pocetka, saltanje na Tinker, tailor, soldier, spy, pa Agata Kristi, pa prstohvat Dzejms Bonda na kraju. Ne pomaze ni brdo besmislica i nelogicnosti.

On 2. 4. 2025. at 18:21, Hermetico said:

Sinoć gledao The Order (2024). Već sam počeo da zaobilazim filmove kad pročitam da su inspirisani istinitim događajima, izenadio sam se baš. Savršen ritam, odlična sonična rešenja, kasting, atmosfera... Ne smara ničim, u svom rangu vredan pamćenja.

IMDb
No image preview

The Order (2024) 6.8 | Crime, Drama, Thriller

1h 56m | R

Meni Dzud Lo nije legao za ovu ulogu, bukvalno mi sjebalo citav film.

34 minutes ago, kipo said:

Black bag - Smor s pocetka, saltanje na Tinker, tailor, soldier, spy, pa Agata Kristi, pa prstohvat Dzejms Bonda na kraju. Ne pomaze ni brdo besmislica i nelogicnosti.

Meni totalno suprotni utisak. Ne kazem da je sada nekakvo remek delo ali jedan od retkih pristojnih bisokopskih/komercijalnih (a americkih) filmova u poslednje vreme. Solidna trojka na skali od 1-5 :).

p.s. nije mi uopste bila namera da polemisem ali moram nekako da doguram do 75 postova :)...tako da imajte razumevanja :)

Edited by Dehickok

Sve ok. Ja ne kontam, to je sve.

On 2. 4. 2025. at 17:20, ultra plasticni said:

moze neka preporuka za nesto kvalitetno zabarsko iz poslednjih par godina, zanr nije bitan

Ne pada mi napamet neki suvi kvalitet. Evo poslednja 2 filma koja sam gledao a da su mi se svideli.

Il Corpo

Ovo sam gledao pre par dana. Meni se svideo prvenstveno jer je netipican italijanski film. Nije remek delo ali moze da prodje.

Mixed by Erry

Ovaj mi se posebno svideo. Istinita i zabavna prica o muzickoj pirateri u Italiji 80ih. Gde? Naravno u Napulju.

2 hours ago, kipo said:

Meni Dzud Lo nije legao za ovu ulogu, bukvalno mi sjebalo citav film.

Meni Džudica bio odličan, možda da je malo manje nabildovan al valjda je čovek takav :/ Možda mi je i pao kriterijum za filmove, realno se ta industrija pretvorila u opštu tragediju

4 hours ago, Hermetico said:

Meni Džudica bio odličan, možda da je malo manje nabildovan al valjda je čovek takav :/

Previse je uredan za ovu ulogu, ne pati. Sjetih se druga, u prvom srednje pravimo bend, kaze za jednog od nas: Ne moze Bjeleta pisati pjesme kad ima sve petice laugh

gledali Mickey 17

tacno bih popizdela da sam potrosila xx dinara za bioskop..ovako samo 2sata zivota jbga..

On 5. 4. 2025. at 9:55, ivy said:

gledali Mickey 17

tacno bih popizdela da sam potrosila xx dinara za bioskop..ovako samo 2sata zivota jbga..

Ja sam odustala posle 30 minta, teško sranje.

3 hours ago, Arkadija said:

Ja sam odustala posle 30 minta, teško sranje.

I mene je razocarao...a ne samo da sam dao pare za ulaznicu vec sam kupio i kokice :). Bas dosadan film...u kome se uopste ne pitas "sta je pisac hteo da kaze" jer ti svakom scenom/kadrom to nabija na nos