Pokojni Ruxin Posted Saturday at 20:29 Posted Saturday at 20:29 gledao red rooms po drugi put. odličan, realističan i neprijatan psihološki tehno-triler 1
April Posted Saturday at 23:13 Posted Saturday at 23:13 Rozwodnicy (Divorce) - poljski film u produkciji Netfliksa iz 2024. Tačno onakav kako treba da izgledaju poljski i češki filmovi u 21.veku. Njihova stara škola, nenametljivi humor i autoironija uz obavezno potprckivanje svih poljskih tabua bez remećenja dinamike samog filma, bez rasplinjavanja glavnog toka filmske priče, tečno, bistro i pitko, poslastica za vikend. I da, uvek me iznova zatekne sličnost srpskog i poljskog jezika, jako korisna okolnost osamdesetih na makarskoj rivijeri. Stvarno smo tad bili slovenska braća dok smo delili jezik, himnu i žene. 1 3
Misko Posted Sunday at 17:51 Posted Sunday at 17:51 Sta radis veceras, domaci Ovaj film spada u ono sto ja zovem crni talas osamdesetih, uglavnom, filmovi snimani rkjaem soamdesetih, koji prikazuju krizu socijalizma i neminovan jos veci mrak koji dolazi(filmovi Zarka Dragojevica, serija Sivi Dom a i Zaboravljeni tu spadaju)..za razliku od Kako je propao rokenrol, koji je isto omnibus, i porikazuje promene, ali ipak na smesan nacin, ovo je prilicno ucmao i depresivan film, i nazalost, nalazim paralele zivota te mlade generacije tada, i moje ovih desetak godina..najoptimsiticnija, i i najmanje upecatljiva, je druga prica, Kravata obavezna, prva je mene najvise pogodila, Dragan Jovanovic, scene sa caletom najvise, treca, verovatno najpoznatija prica omnibusa, Apsolutni sluh, je i najbolja, psolednja scena dijalog Eraka i Predraga Tomanovica, koji se valjda ubio posle(na osnovuu ovog filma, dobar glumac), je jedna od meni najboljih scena domaceg filma..nekako je i moje raspolozenje ovih dana iskreno, ne bas najbolje, kao neki mart u januaru, pa mi je nekako legao film..
makaronee Posted Monday at 15:21 Posted Monday at 15:21 Stvari skrivene Dokumentarac o Rene Žiraru. O naučnom hrišćanstvu i dijalektičkom nenasilju.
Tsai Posted Monday at 18:21 Posted Monday at 18:21 https://iffr.com/en/iffr/2025/films/fiume-o-morte Super, ali Kratki izlet i dalje bolji
Milošica Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Odgledah poslednjih dana dva filma koja ste većina vas gledali "The Apartment" Divan Bili Vajlder. Možda malo sladunjavo za nečiji ukus, ali tako dobro upakovano. Ide desetka. Rear Window Grejs Keli, i genijalna režija Edited 6 hours ago by Milošica 1
bags Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago On 2. 2. 2025. at 0:13, April said: delili jezik, himnu i žene. Iz pripovedanja starije garde nije mi se ucinilo da su Poljaci ni izbliza imali toliko uspeha na makraskoj rivijeri da bi se to moglo nazvati deljenjem. 1
Misko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 minutes ago, Milošica said: Odgledah poslednjih dana dva filma koja ste većina vas gledali "The Apartment" Divan Bili Vajlder. Možda malo sladunjavo za nečiji ukus, ali tako dobro upakovano. Ide desetka. Rear Window Grejs Keli, i genijalna režija Sad je red na Dial M for murder, nije taj kvalitet bas, ali dinamican je na prvo gledanje, i napet
radisa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Odgledao proslogodisnju francuskusku verziju Grofa Monte Kristo... Osim sto traje 3 sata, ne drzi se knjige( i to na los nacin) i gluma je losa, a glumci nisu nesto lepi, nemam drugih zamerki... 1
Recommended Posts