Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

gledao red rooms po drugi put. odličan, realističan i neprijatan psihološki tehno-triler

• +1 1
Posted

Rozwodnicy (Divorce) - poljski film u produkciji Netfliksa iz 2024.

Tačno onakav kako treba da izgledaju poljski i češki filmovi u 21.veku. Njihova stara škola, nenametljivi humor i autoironija uz obavezno potprckivanje svih poljskih tabua bez remećenja dinamike samog filma, bez rasplinjavanja glavnog toka filmske priče, tečno, bistro i pitko, poslastica za vikend. 

I da, uvek me iznova zatekne sličnost srpskog i poljskog jezika, jako korisna okolnost osamdesetih na makarskoj rivijeri. Stvarno smo tad bili slovenska braća dok smo delili jezik, himnu i žene. 

• +1 1
  • Hvala 3
Posted

Sta radis veceras, domaci

Ovaj film spada u ono sto ja zovem crni talas osamdesetih, uglavnom, filmovi snimani rkjaem soamdesetih, koji prikazuju krizu socijalizma i neminovan jos veci mrak koji dolazi(filmovi Zarka Dragojevica, serija Sivi Dom a i Zaboravljeni tu spadaju)..za razliku od Kako je propao rokenrol, koji je isto omnibus, i porikazuje promene, ali ipak na smesan nacin, ovo je prilicno ucmao i depresivan film, i nazalost, nalazim paralele zivota te mlade generacije tada, i moje ovih desetak godina..najoptimsiticnija, i i najmanje upecatljiva, je druga prica, Kravata obavezna, prva je mene najvise pogodila, Dragan Jovanovic, scene sa caletom najvise, treca, verovatno najpoznatija prica omnibusa, Apsolutni sluh, je i najbolja, psolednja scena dijalog Eraka i Predraga Tomanovica, koji se valjda ubio posle(na osnovuu ovog filma, dobar glumac), je jedna od meni najboljih scena domaceg filma..nekako je i moje raspolozenje ovih dana iskreno, ne bas najbolje, kao neki mart u januaru, pa mi je nekako legao film..

Posted (edited)

Odgledah poslednjih dana dva filma koja ste većina vas gledali :D

"The Apartment"

Divan Bili Vajlder. Možda malo sladunjavo za nečiji ukus, ali tako dobro upakovano. Ide desetka.

Rear Window

Grejs Keli, i genijalna režija :D

Edited by Milošica
  • Wub 1
Posted
On 2. 2. 2025. at 0:13, April said:

delili jezik, himnu i žene. 

Iz pripovedanja starije garde nije mi se ucinilo da su Poljaci ni izbliza imali toliko uspeha na makraskoj rivijeri da bi se to moglo nazvati deljenjem. :laugh:

• Haha 1
Posted
10 minutes ago, Milošica said:

Odgledah poslednjih dana dva filma koja ste većina vas gledali :D

"The Apartment"

Divan Bili Vajlder. Možda malo sladunjavo za nečiji ukus, ali tako dobro upakovano. Ide desetka.

Rear Window

Grejs Keli, i genijalna režija :D

Sad je red na Dial M for murder, nije taj kvalitet bas, ali dinamican je na prvo gledanje, i napet

Posted

Odgledao proslogodisnju francuskusku verziju Grofa Monte Kristo...

Osim sto traje 3 sata, ne drzi se knjige( i to na los nacin) i gluma je losa, a glumci nisu nesto lepi, nemam drugih zamerki... :fantom:

• Hvala 1