Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

https://www.imdb.com/title/tt0061065/

Skrušeno priznajem rupe u kinematografskom znanju. Gledao sam Woman In The Dunes ali ovaj kult od istog režisera do sada nisam.

Ima svega što voli pošten svet- incesta, psihijatrije, nadrealizma - i to ležernog u kome kao u snu koji teče ležernim apsurdom od jedne bizarne scene do druge. 

Eliptično i "klizavo" , fragmentirano dok glavni junak razgovara sa svojim psihijatrom- koji takođe deluje kao njegov prijatelj, vodič, lekar i njegov moralni arbitar.

Dosta mog pametovanja- imam jedno pitanje jer me mrzi da googlam; Šta ima prevedeno na naš jezik od Kobo Abe-a?

Posted

Triple 9

https://www.imdb.com/title/tt1712261/?ref_=tt_sims_tt_i_4

Meni se ovaj triler baš svideo. Čudi me da ga nisam gledao ranije, mislio sam da sam "obrstio" sve trilere između neke 2003 i 2020.g., recimo.

Film baš po mom ukusu, veoma jaka glumačka ekipa, scenario i dinamika sasvim solidni. Nadam se da ću naleteti na još ovakvih filmova a da nisam gledao.

• Hvala 1
Posted (edited)

vrteo sam unazad i na sinemaniji naleto na sladak film, baš relaksirajući. ništa specijalno a meni umirujuće. muzika i mladost.

"God Help the Girl"

Edited by đorđe geprat
Posted

Odgledao Konklavu.

Nako - opasna ekipa, al je štivo na osnovu koga je uradjen film tanko a scenario još tanji - npr kad vidite u neke četiri scene Ralfa kako se grči™ -  e to odslikava unutarnju borbu glavnog lika. Doduše liči na dijareju, al je ipak unutrašnja borba. *

*i da vam bude lakše - ni u knjizi nije mnogo bolje odslikana.

Posted

Nisam jos pogledao Konklavu ali Fajns mi je ili savrsen ili je film nepodoban za njega. Bogotac inace. Dosad, ubjedljivo najbolji mi je u The Dig, divan film, sjajan lik.

Posted

Жабарски, bez uobicajenih evropskihtm mudrovanja, onako...

Sve u svemu - moze...

Era il 1953, L'Italia era giovane e allegra... :D 

Posted

MV5BNWI0N2VlMTAtZGFhYS00YzdhLWEzM2EtMWUw

skroz proper izvedeno; sigurno je amerima koji su odrasli na saturday night live još zabavnije

..čini mi se da su uspeli da prenesu vajb tih godina, celebrities takođe izgledaju uverljivo, sve kako treba

• +1 1
Posted

Ja uhvatio na tv i opet odgledao Batman Begins.
Jes ga opravio Nolan svaka mu čast.

• +1 4
Posted
On 28. 11. 2024. at 22:40, steins said:

Odgledao Konklavu.

Nako - opasna ekipa, al je štivo na osnovu koga je uradjen film tanko a scenario još tanji - npr kad vidite u neke četiri scene Ralfa kako se grči™ -  e to odslikava unutarnju borbu glavnog lika. Doduše liči na dijareju, al je ipak unutrašnja borba. *

*i da vam bude lakše - ni u knjizi nije mnogo bolje odslikana.

Slika, slike.... za gledanje ponekad dovoljno.

Ton i muzika uklopljeni.

Priča i sadržaj - podnošljiv prosek.

Posted

horizon: an american saga - chapter 1

ćaća kevin jaše na hajpu koji je sam napravio sa yellowstone-om, 1883 i 1923. glupo je bilo šta pisati o trodelnoj sagi posle odgledanog prvog dela, ali ko voli kaubojce uživaće 181 minut. ima sve, pioniri, indijanci, revolveraši, dobre ribe i fabulozni kadrovi prerije

• Hvala 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

e da, i žao mi je što sam ga propustio u bioskopu. kad sam video da igra, davao se samo u galeriji

a tamo ne idem iz verskih razloga

:nobles:

• Haha 2
Posted

Costner je to planirao kao 4-delnu sagu, ali je pitanje da li ce sve uopste snimiti posle slabe reakcije publike i losih kritika za prva 2 dela. Ljudi bi ipak da gledaju neku koherentnu pricu, a ne lepe kadrove tri sata..