kipo Posted October 16 Posted October 16 On 15. 10. 2024. at 1:07, Moća said: Caddo lake jaka 7. Ne smem nista reci da ne spojlujem. Zaista super gledljivo, drzi paznju, nema rupa s obzirom na sve. Komotnih 7/10. New kids on the block Alien glup ko noc, tek u par kadrova objasnili nejasno iz Prometeja, bar nesto. Prvi dio filma dosta vukao na cyberpunk fazon, trebali su to forsirati. 2/10
utilitarist Posted October 17 Posted October 17 na oko lep, za srce grejač. samo ovo drugo nije tipično i idilično jer ima crnog humora i bizarnih dešavanja koja nisu za dečije oči. ali kad su junaci robot, mali gusan, lisac i šumske životinje naravno da je film pre svega za decu a onda matorce koji bi da se opuste uz drage likove. 1
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 Kis Uykusu (2014) - Winter Sleep - čaroban film... Kasnim 10 godina, a mislim da znam i zašto sam tada, kada je bio aktuelan, propustila film... Naravno, tek nakon što sam pogledala film, shvatila sam da je to režirao isti čovek koji je radio i Once Upon a Timw in Anatolia (film koji sam gledala na vreme i na velikom platnu, kako dolikuje, i koji me je svojevremeno oduvao). Sve vreme sam imala osećaj da sam Winter Sleep već gledala, a to sve vreme je baš potrajalo, jer sam gledanje filma rastegla na 5 dana... Ajde što mi uopšte nije smetalo da se uključujem i isključujem emotivno iz radnje tako u rastegnutim nastavcima (svaki put bih na keca ušla u film), nego što ta poznatost uopšte nije dolazila od predvidljivosti radnje, već od toga što mi je atmosfera (ritam i melodija filmskog zapleta) bila bliska i jako poznata. Nuri Bilge Ceylan je, nakon otkrića Wim Wendersa na pragu mojih 20-ih, drugi reditelj koji mi je filmski soulmate. Ne kažem da su to najbolji reditelji ikad, nemam ni pojma da li su, samo kažem da bih od njih gledala bilo šta bilo kakvog kvaliteta i uživala. Blagiš meni - čeka me ostatak njegovog opusa koji još uvek nisam pogledala... 3
Milošica Posted October 20 Posted October 20 (edited) Notorious Kakav klasik. @pt 2.0 Jesi li gledala možda Head-on? Mislim da bi ti se dopao. Edited October 20 by Milošica
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 11 minutes ago, Milošica said: @pt 2.0 Jesi li gledala možda Head-on? Mislim da bi ti se dopao. Akinov? Ofc, al vreme je za ponovo... 1
radisa Posted October 20 Posted October 20 Gledao juce Svemu dodje kraj, od Grlića... Dobar film, drzi paznju, ima po koja nelogicnost u zapletu, ali nije previse bitno za dnamiku i zaplet... Boris Isaković odlican, a glavni glumac toliko lici na Štrljca iz mladjih dana da sam ubedjen da mu je vanbracni sin... 1
garcia Posted October 21 Posted October 21 Boris Isaković meni bio neprepoznatljiv tu. Sve vreme sam se pitao ko je ovaj glumac a ko je, zapravo, saznao sam tek kad sam pogledao imdb.
Kreator Posted October 21 Posted October 21 On 3. 10. 2024. at 23:38, Nikodije said: Imaš novi film sa ocvalim zavodnicima Klunijem i Pitom, zove se Wolfs. Jedva čekam da pogledam i konstatujem da izgledaju mlađe od mene iako su 20 godina stariji. Bolje ne gledajte taj film. Ja sam se zajebao, ne morate i vi. Ovaj novi film sa Don Džonsonom nije loš : https://m.imdb.com/title/tt11301886/?ref_=tt_sims_tt_i_12 Meni je bio prilično dobar. Neuporedivo kvalitetniji od Wolfs-a.
pt 2.0 Posted October 21 Posted October 21 Volela bih da imamo temu gde zadamo film da se pogleda do nekog datuma i onda diskutujemo* o njemu. Ne mora uopšte da bude nov film, samo dobar i dostupan. Ne znam ni da li ima zainteresovanih za tako nešto, ne znam ni u kojoj meri bih i sama bila aktivna. Zapravo me je na ovo potakao neki dijalog iz WinterSleep o kojem razmišljam od kad sam pogledala film (ono gde sestra i brat raspravljaju o tome da li se treba boriti protiv zla). *otprilike kao što se raspravljalo o Anatomy of a Fall
Mil@n Posted October 21 Posted October 21 43 minutes ago, pt 2.0 said: Volela bih da imamo temu gde zadamo film da se pogleda do nekog datuma i onda diskutujemo* o njemu. Ne mora uopšte da bude nov film, samo dobar i dostupan. Ne znam ni da li ima zainteresovanih za tako nešto, ne znam ni u kojoj meri bih i sama bila aktivna. Zapravo me je na ovo potakao neki dijalog iz WinterSleep o kojem razmišljam od kad sam pogledala film (ono gde sestra i brat raspravljaju o tome da li se treba boriti protiv zla). *otprilike kao što se raspravljalo o Anatomy of a Fall Možeš jednostavno da otvoriš temu o tom filmu, samo stavi u prvi post da ne čita ko nije odgledao ako planiraš spojlere, a neko će se već pridružiti, mada je skroz zanimljiv koncept da se "ugovori" gledanje samo priče radi 2
Milošica Posted October 21 Posted October 21 @pt 2.0 Moram opet da pogledam "Bilo jednom u Anadoliji". Kao srednjoškolcu, ako se dobro sećam, film je bio dosadan.
goofs Posted October 21 Posted October 21 Ja sam ga gledao pre par meseci, smorio se ko dupe. Ne idem u srednju školu, mada sam mentalno tu negde lolololo
kud u maglu Simoviću Posted October 21 Posted October 21 2 hours ago, Milošica said: @pt 2.0 Moram opet da pogledam "Bilo jednom u Anadoliji". Kao srednjoškolcu, ako se dobro sećam, film je bio dosadan. bolje gledaj bilo jednom na divljem zapadu to su prave vrednosti po mogućstvu skini neku masnu kopiju i gruni usb u veliki ekran, ne treba ga skrnaviti gledanjem na kompu/laptopu 2
Recommended Posts