Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)
  On 31. 12. 2023. at 12:48, Nebojsa said:

uh, i ja vrlo retko gledam filmove u poslednjih 15ak godina, malo toga sam flegovao kao dobro, vidim 1 koji je zanrovski tu negde, pa baci pogled ako nisi vec gledao: stillwater, to mi isto nije bilo lose. takodje dark waters s mark rafalom od pre nekoliko godina.

a ako hoces jos i da se nasmejes za ng, nesto malo starije, sto mi je promaklo, na preporuku sam ga pogledao relativno skoro i ne secam se kad me je poslednji put neki film tako dobro zabavio: war dogs.

Expand  

Odgledao sam i dark waters i nije mi se svideo. Mislim film je ok, naravno, sve 5, ali nije moja šoljica čaja definitivno. Super slow for me.

------------------------------

Oppenheimer

https://www.imdb.com/title/tt15398776/?ref_=tt_sims_tt_i_1

Prilično dobar film. Nije mi smetalo ni što je bioskopski snimak. 3 sata mi je brzo proteklo.

Edited by BlackGeorge
  • +1 1
Posted
  On 2. 1. 2024. at 22:39, kipo said:

The promised land, zaista pristojan, vizuelno odlican, zanimljiv, Mads savrsen. Dva sata drzi paznju. 7/10

Expand  

Zanimljivo je da su uzeli stvarne licnosti (ratni kapetan i plemic), ali zaplet i karakterizacija likova nema mnogo veze sa istorijskim cinjenicama.

• Hvala 1
Posted (edited)
  On 4. 1. 2024. at 9:53, Jimmy Kowalski said:

Zanimljivo je da su uzeli stvarne licnosti (ratni kapetan i plemic), ali zaplet i karakterizacija likova nema mnogo veze sa istorijskim cinjenicama.

Expand  

Bas zanimljivo, nisam to provalio. Sad moram pronaci i knjigu, ona bi mogla biti nesto izmedju.

Edited by kipo
Posted
  On 2. 1. 2024. at 8:47, Caligula said:

Saltburn

hero-image.fill.size_1248x702.v169565963

jebo sat i po odlicnog filma za onakvo jeftino finale :isuse:

kakva steta

Expand  

Čekamo @Patty Lee da se izjasni...Slažem se sa Kaubojem ovde :fantom:

• Hvala 1
Posted
  On 1. 1. 2024. at 14:30, Mil@n said:

Bežeći od Holivuda i gledajući koji su najbolji filmovi ili barem preporučeni u 2023 odgledao sam dva Francuska mistery trilera, The night of the 12th i Anatomy of a fall.

Ko planira da gleda, nikako u spoiler.

Reveal hidden contents

Expand  

of the 12th je nakon dvadeset minuta očigledan kako će se završiti. 

Reveal hidden contents

jasno film ima nameru da je širi od potrage za ubicom, ali i sa dramom je jednodimenzionalan jer likovi i priča su prosti. ali nije dosadan pa može da se pogleda.  

anatomy mi se mnogo više dopao. zanimljivo je videti talentovane ljude kako se nose unutar porodice koje duže vreme prati nesreća. isto na zanimljiv način je predstavljen odnos prema istini. oko slučaja

Reveal hidden contents

Posted

Pogledao sam za praznike dva americka nezavisna filma

spacer.png

spacer.png

Ono, teme su vruce, pa mogu da se overe

• +1 2
Posted

Anatomy of a Fall izvrstan. Dva i po sata drame prodje za tren kada je vodi sigurna rediteljska ruka, koja tacno zna sta hoce u svakom trenutku. Odlicna gluma svih (pa i psa), ali kapa dole kako je Sandra Huller iznela ulogu. Bio sam lupao glavu odakle mi je poznata s ozbirom da ne gledam puno evropskih filmova, pa se setih iz Tonija Erdmana..

On 5. 1. 2024. at 12:39, utilitarist said:

anatomy mi se mnogo više dopao. zanimljivo je videti talentovane ljude kako se nose unutar porodice koje duže vreme prati nesreća. isto na zanimljiv način je predstavljen odnos prema istini. oko slučaja

Reveal hidden contents

Expand  

+1

Odlicno su prikazani medjuljudski odnosi koji su logicno vrlo slozeni, nikad u crno-belom kontrastu, iako je zadatak tuzioca da ocrni optuzenog po svaku cenu. Ona svadja izmedju Sandre i Samuela je jako dobro napisana. Sto se tice kako je nastradao Samuel

Reveal hidden contents

• +1 2
Posted

Skroz simpatičan novi film Titikake Waikikia "Next Goal Wins" nije baš za bioskop ali je fina based on a true story sportska feel good priča. Cenim da će briljira kad ode na streaming servis.

• Hvala 2
Posted

Legenda No17, Легенд No17, posveceno velikom Harlamovu...

Oleg Menjsikov kao Tarasov...

Preporuka svake sorte.

• Hvala 1
Posted
  On 5. 1. 2024. at 18:32, ultra plasticni said:

Pogledao sam za praznike dva americka nezavisna filma

spacer.png

spacer.png

Ono, teme su vruce, pa mogu da se overe

Expand  

odlicna je Sydney, ne samo po vrelini nego i veoma talentovana 

Posted
  On 5. 1. 2024. at 12:39, utilitarist said:

of the 12th je nakon dvadeset minuta očigledan kako će se završiti. 

Expand  

Pa kad bukvalno pre početka filma kažu da se u Francuskoj 20% ubistava ne reši i da je to priča o jednom od tih slučajeva. :)

Što se tiče anatomy of the fall

Reveal hidden contents

Posted
  On 6. 1. 2024. at 16:57, Mil@n said:

Pa kad bukvalno pre početka filma kažu da se u Francuskoj 20% ubistava ne reši i da je to priča o jednom od tih slučajeva. :)

Expand  

mora da mi to promaklo dok sam birao titl. :) i nije loše što je tako ispalo jer verovatno ne bih gledao sa predznanjem da priča nije zaokružena.

oko anatomy

Reveal hidden contents

Posted
  Reveal hidden contents

• +1 1
Posted
  On 6. 1. 2024. at 16:57, Mil@n said:

Što se tiče anatomy of the fall

Reveal hidden contents

Expand  

Reveal hidden contents

Posted
  On 6. 1. 2024. at 18:00, 3opge said:

Reveal hidden contents

Expand  

Reveal hidden contents