Lancia Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 On 23.12.2023. at 0:33, Blojler said: Dream Scenario - novi Nik Kejdz... dosta dobro Nik pokidao, prica onako zamucena mesavina svega i svacega ali originalno... Preporuka u svakom slucaju Don't Look Up sveden na cancel culture. Mene je film smorio, cak sam i zakuntao pred sam kraj, pa sam morao da ga premotavam. Ucinilo mi se spocetka, da ce biti daleko zanimljiviji film, mozda ima ulogu i to sto su svi likovi namerno iritantni. Istina, Kejdz je dobar, uloga ko stvorena za daveza.
Calavera Posted December 28, 2023 Author Posted December 28, 2023 2 hours ago, Amos said: Podstaknuti gledanjem dokumentarca The Last Movie Stars počeli nedelju gledanja Pol Njumanovih filmova. Prvo u cugu Hustler i Boja novca, gde se mora dati neki Oskar za most punchable facu Tomici kosici i kako je vrhunski skinuo Njumanovo konstantno kliberenje iz Hustlera. Nastavili sa The Verdict, koji ima odličan tempo i good enough tvistove za court movie. Čini mi se da je King cool ovde skidao malo Gregory Pecka iz To Kill a Mocking Bird, ali možda preterujem jer sam to baš davno gledao. U svakom slučaju kao riba u vodi kad glumi heavy drinkera Nakon toga Nobody's Fool, koji je dovoljno cristmassy za ove dane ali osim Brusa Vilisa sa kosom i spektakularnih sisa Melani Grifit nema puno da pruži. Sada sledi serija filmova u kojima je glumio sa Joanne Woodward, Paris Blues i The Long, Hot Summer pa Absence of Malice. Žaoku i Butch Cassidy-ja bih preskočio ili ostavio za kraj. de si našo baš dva najbolja filma da preskačeš, jedino ako ih nisi već gledao pa zato 1
Pokojni Ruxin Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 6 minutes ago, Lancia said: Don't Look Up sveden na cancel culture. Mene je film smorio, cak sam i zakuntao pred sam kraj, pa sam morao da ga premotavam. Ucinilo mi se spocetka, da ce biti daleko zanimljiviji film, mozda ima ulogu i to sto su svi likovi namerno iritantni. Istina, Kejdz je dobar, uloga ko stvorena za daveza. dobro rekao bih da ipak zahvata malo više tematski. solidna istraga o slavi generalno, koja svrati u cancel culture lepa je to zamisao i jeste kejdž odličan, ali jbg takođe me solidno udavio film u kojem je glavni lik davež
Lancia Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 2 minutes ago, Pokojni Ruxin said: dobro rekao bih da ipak zahvata malo više tematski. solidna istraga o slavi generalno, koja svrati u cancel culture lepa je to zamisao i jeste kejdž odličan, ali jbg takođe me solidno udavio film u kojem je glavni lik davež Al si ga prosirio Rukso, cancel culture nije nesto primenjiv na anonimuse.
Pokojni Ruxin Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 eh nije baš implicirano da se više bavi uticajem slave kad kažeš da je sveden na cancel culture. ali da ne davimo ko dream scenario nije ni toliko bitno 1
Amos Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 13 minutes ago, Calavera said: de si našo baš dva najbolja filma da preskačeš, jedino ako ih nisi već gledao pa zato Gledao kao mladji više puta, samo bih se koncentrisao sada na sve ono što nisam gledao. Zato kažem, verovatno ću da finiširam njima. E da, Towering Inferno me isto zanima da ponovim.
Jimmy Kowalski Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) 34 minutes ago, Amos said: Gledao kao mladji više puta, samo bih se koncentrisao sada na sve ono što nisam gledao. Zato kažem, verovatno ću da finiširam njima. E da, Towering Inferno me isto zanima da ponovim. Taman da prebrojavas ko ima vise recenica u filmu, Newman ili McQueen i meris screen time obojice.. Bonus zanimacija, ko ima vise close up-ova.. Edited December 28, 2023 by Jimmy Kowalski 1
Mil@n Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 13 hours ago, kipo said: Dobar je Skorseze. I Di Kaprio mi ovde dobar, najboji dosad. Tuzna prica, zaista Film godine, bez konkurencije...
Kreator Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) 7 hours ago, Jimmy Kowalski said: Ni blizu.. Daj par linkova za odlične filmove 2023, 2022 a može i 2021. Od kada sam ušao u carstvo serija zapostavio sam debelo filmove pa lutam ko guska u magli. Edited December 28, 2023 by BlackGeorge
Mil@n Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 7 hours ago, Jimmy Kowalski said: Ni blizu.. Ne, već mu nijedan nije ni blizu. 1
Jimmy Kowalski Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 2 hours ago, BlackGeorge said: Daj par linkova za odlične filmove 2023, 2022 a može i 2021. Od kada sam ušao u carstvo serija zapostavio sam debelo filmove pa lutam ko guska u magli. Pa i nema nesto puno odlicnih filmova poslednjih godina, za ovu cemo jos videti kada pogledamo sve iz Oskar sezone. Ovako iz glave Banshees of Inisherin, To Leslie, Nightmare Alley, All Quite on the Western Front, Another Round.. Sigurno ima jos, ali se sad ne mogu setiti.. 2 1
Blojler Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 16 hours ago, Lancia said: Don't Look Up sveden na cancel culture. Mene je film smorio, cak sam i zakuntao pred sam kraj, pa sam morao da ga premotavam. Ucinilo mi se spocetka, da ce biti daleko zanimljiviji film, mozda ima ulogu i to sto su svi likovi namerno iritantni. Istina, Kejdz je dobar, uloga ko stvorena za daveza. eto vidis ja Don't look up prekinuo nakon prve jeftine metafore i preglumljvanja J Law ... mozda sam zato odgledao Kejdza do kraja (doduse i podsetio me na weatherman-a sto mi je njegov omiljeni film od onih gde glumi tupane)... veci mi dojam ostavili ads u snovima i srecni kraj filma za dosadnog coveka no ta cancel kultura kojom su opsednuti trenutno... anyway here's wonderwall 1
Nebojsa Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 On 28.12.2023. at 22:03, BlackGeorge said: Daj par linkova za odlične filmove 2023, 2022 a može i 2021. Od kada sam ušao u carstvo serija zapostavio sam debelo filmove pa lutam ko guska u magli. evo 1 i od mene koji bi cini mi se mogao da ti se svidi: francuski black box. 3 1
Jimmy Kowalski Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 (edited) On 23. 12. 2023. at 1:33, Blojler said: Dream Scenario - novi Nik Kejdz... dosta dobro Nik pokidao, prica onako zamucena mesavina svega i svacega ali originalno... Preporuka u svakom slucaju Apsolutna preporuka. Film ima taj Spike Jonze/Charlie Kaufman weird vibe, pa je Cage logicno idealan izbor (gledam koje su mu uloge samo iz 2023, definitivno mu nije bila dosadna godina ). Nisam cuo za ovog norveskog tipa sto je napisao i rezirao, ali kudos sto je pronasao prilicno originalni ugao za prikaz svih faza slave i popularnosti. Edited December 29, 2023 by Jimmy Kowalski 1
Recommended Posts