goofs Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 57 minutes ago, Moća said: Jel beše Kingdom of heaven je sranje u originalu a vrh u director's cut-u? Da. S tim što nisam siguran da će directorcut ovde pomoći pošto najveće zamerke ljudi imaju na Hoakina i njegovu interpretaciju Napoleona, bar ovi geekovi koje ja pratim. Verovatno je i dobar deo ljudi razočaran jer je dobio brakorazvodnu melodramu, a očekivao osvajanje carske Rusije. 1
Sludge Factory Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 hours ago, Jimmy Kowalski said: In response to criticisms of historical inaccuracies, Sir Ridley Scott simply said, "Get a life." When further pressed by historians, he added "When I have issues with historians, I ask: 'Excuse me, mate, were you there? No? Well, shut the fuck up then.' Ridley je oduvek bio takav, ne zanima njega da se do tancina drzi svih istorijskih cinjenica, ali barem nam ne potura crnog Napoleona.. Apsolutno je u pravu, skroz legitiman stav, on pravi film, a ne istorijsku citanku ili dokumentarac, ima dakle puno pravo da umetnicki oblikuje narativ u ono sto on zeli da isprica, sa fokusom, idejama i poentama koje zeli da prenese, kao umetnik i autor. Takodje je apsolutno legitimno da neko drugi misli da mu je film tesko govno u svim aspektima. Uzgred, nisam gledao film, niti cu najverovatnije ikada, jer mi zabole za njega kao sto njega zabole za istoriju i istoricare. 1
Patty Lee Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 U mom bablu imaju zamerke i što je glumica koja igra Džozefinu 15 godina mlađa (a trebalo bi da je valjda 6 godina starija). A inicijalno je kastovana Džodi Komer koja je 20 god. mlađa 3 hours ago, Jimmy Kowalski said: Ridley je oduvek bio takav, ne zanima njega da se do tancina drzi svih istorijskih cinjenica, ali barem nam ne potura crnog Napoleona.. Čekam da mu dopizdi i da krene da izaziva ljude na fajt. 3
copkillah Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 7 minutes ago, Patty Lee said: Čekam da mu dopizdi i da krene da izaziva ljude na fajt. Ne bi bio prvi 3
Misko Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 minutes ago, copkillah said: Ne bi bio prvi Koja je meni on legenda..
3opge Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Najvise me nerviralo sto g Napoleon u rasponu od 30 godina izgleda uvek isto - kao 50 godisnji mrgud. Al dobro, zato jebe ko zeka i pritom uvek zguza. 3
copkillah Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Just now, Misko said: Koja je meni on legenda.. ja sam ga jako mrzeo u jednom periodu, ali sam posle ovoga ipak imao malo poštovanja.... u stvari, mislim da je vrhunski trol
Misko Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Just now, copkillah said: ja sam ga jako mrzeo u jednom periodu, ali sam posle ovoga ipak imao malo poštovanja.... u stvari, mislim da je vrhunski trol Ma, meni je jaca fora ako je stvarno ubedjen da su mu filmovi vrhunski, i da to argumentuje pozivima kriticarima na fajt
copkillah Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 minutes ago, Misko said: Ma, meni je jaca fora ako je stvarno ubedjen da su mu filmovi vrhunski, i da to argumentuje pozivima kriticarima na fajt Lik je valjda pronašao neki loophole u nemačkom zakonu po kom je mogao da dobija pare za filmove i iskreno se nadam da se samo sve vreme jako dobro zajebavao, jer mu se može. 1
Misko Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 minutes ago, copkillah said: Lik je valjda pronašao neki loophole u nemačkom zakonu po kom je mogao da dobija pare za filmove i iskreno se nadam da se samo sve vreme jako dobro zajebavao, jer mu se može. i da jeste, i da nije, pravi li razliku?..meni su njegovi filmovi urnebesni, koliko su losi 1
Fakundo Sava Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Ridlija bi kanselovao zato što je kanselovao Spejsija , ali ako budem bio u prilici pogledaću Bonapartu 1
Jimmy Kowalski Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Kazes ko da je kenselovanje Spejsija losa stvar. 2
Misko Posted November 28, 2023 Posted November 28, 2023 24 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Kazes ko da je kenselovanje Spejsija losa stvar. Ima kome i jeste(znam cak i neke zene koje ga kuju u zvezde)
Fakundo Sava Posted November 28, 2023 Posted November 28, 2023 53 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Kazes ko da je kenselovanje Spejsija losa stvar. Ni najgorem neprijatelju ni bi poželeo da glumi Tuđmana Ali onako da ga izbaci iz završenog filma i da te scene odglumi ponovo neko drugi. Baš funjarski Razumem da je Ridli mlada rediteljka kojoj je bitan taj stejtment ,on olinjali lisac ,50 godina je u holivudu i sada je odjednom u šoku kakav je čovek Spejsi .Da je barem neki film ,ni ovako verovatno nije vratio uloženo
namenski Posted November 28, 2023 Posted November 28, 2023 OK, onako Loach-ovski, nemodernotm u svetu koji ima preca posla poput AI, Musk-a... Sa sve scenom u kojoj glavna junakinja, medsestra kucna negovateljica razgovara sa pacijentkinjom, pretacerovskom sindikalnom aktivistkinjom, prica joj o svom i muzevljevom celodnevnom radnom vremenu, a ova je pita: cekaj, sta bi sa osmocasovnim radnim vremenom? Dobar film, u svakom slucaju. I, usput, pitanje, onako kulturoloskotm: kako se u zemlji poput Srbije recimo, snimaju filmovi/serije na teme uspesnih biznizmena ili momaka sa vrelog gradskog asfalta u kojima se svakojaki glamur preliva sa ekrana, red meso red slanina sa raznim selima koja gore dok se babe cesljaju, a ne, barem za seme filmovi o svakodnevnom zivotu recimo radnika na gradjevini ili kasirke u maxiju... Zemlji koja je svojevremeno, usred represijetm, porodila 1 crni talas i bez kocnica pokazala sta je pokazati trebalo... Ono, mozda tu lezi barem deo odgovora na pitanje zasto na protestima/setnjama protiv vlasti nema gradjevinskih radnka i kasirki iz maxija... 6
Recommended Posts