Ajant23 Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 (edited) 1 hour ago, Medusa_trip said: Znam i zbog čega me sad već ciljano daviš. Očigledno sam uvredio tvoju štovanu recenzijutm a ti zlopamtilo. Imam li pravo na mišljenje da je poslednji film iz Indiana Jones franšize sranje, uprkos tome što si uložio trud & emociju pišući panagirik o delu koje je, u najbooljem slučaju, ispodprosečno? Da, vidim ko koga davi i po tome šta pišemo i jedan i drugi... edit: Uzgred budi rečeno, moje objašnjenje, bez ijedne ružne reči, čak i preterano razložno i sa poštovanjem, na priču o Indijani Džonsu je obrisala moderacija sa ovog topika. Stvarno mi nije jasno zašto, ali bih se izložio banu kada bih ti ga ponovio. To je zabranjeno. Edited September 22, 2023 by Ajant23
kipo Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 Jeanne du Barry - Nekako siromasan naposletku, kazu da se nisu bas drzali istorijskih cinjenica. Odvratne drustvene prilike, na dvoru prije svega. Gluma prilicno losa, Pepeljuga je realnija od ovih prenaglasenih zlih sestara/ kceri npr. Kasting, sta znam, mogu zamisliti bilo kog od ovih sporednih likova kako neuporedivo bolje predstavlja kralja Francuske. Fotografija brutalna, zao mi sto nisam gledao u bioskopu. 1
3opge Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 5 hours ago, Ajant23 said: Da, vidim ko koga davi i po tome šta pišemo i jedan i drugi... edit: Uzgred budi rečeno, moje objašnjenje, bez ijedne ružne reči, čak i preterano razložno i sa poštovanjem, na priču o Indijani Džonsu je obrisala moderacija sa ovog topika. Stvarno mi nije jasno zašto, ali bih se izložio banu kada bih ti ga ponovio. To je zabranjeno. ja nisam. pojma nemam ko i zasto je obrisao, slabo sam pratio forum poslednjih mesec dana 1
Meduzalem Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 9 hours ago, Ajant23 said: Da, vidim ko koga davi i po tome šta pišemo i jedan i drugi... edit: Uzgred budi rečeno, moje objašnjenje, bez ijedne ružne reči, čak i preterano razložno i sa poštovanjem, na priču o Indijani Džonsu je obrisala moderacija sa ovog topika. Stvarno mi nije jasno zašto, ali bih se izložio banu kada bih ti ga ponovio. To je zabranjeno. off: Ničeg ružnog nije bilo. Držali smo se teme, svako sa svojom argumentacijom. Btw, poslednji bekap nije mogao da pokrije sve što je Renne oštetio, te je ponešto i propalo. Meni je nestalotm preko 30 postova na više tema, što sam pripisao objašnjenju na Moderaciji nakon dva dana pauze sa radom. Što se poštovanja tiče, imam lepo mišljenje o tebi. Znam te još sa fb92, gde si takođe bio aktivan na filmskim temama. Bilo mi je malo smešno, u nekom simpatičnom fazonu, kad si se štrecnuo zbog mog pisanja. Ni manje ni više, to je sve. Nema razloga da se od ovoga stvara konflikt. on: El Hoyo (The Platform) , španski SF uradak, sa elementima horora. Ko voli filmove poput The Cube, Panic Room i sl. neka pogleda i ovaj. U kraćim crtama, na 200 i nešto nivoa nalaze se subjekti (muški, ženski, solo i pomešani) koji učestvuju u socijalnom eksperimentu. Imaju svakog dana po pet minuta da jedu, a "sto" se spušta od vrha ka dnu. Mogu da rade šta hoće (entropija u punom sjaju) i gotovo nikog nije briga šta ostaje za one ispod. Svaki pokušaj zadržavanja hrane nosi i posledice... Kad sam gledao film prvi put, imao je neku skromnu peticu. Sada se popelo do sedmice, što je realnija ocena.
Ajant23 Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 7 hours ago, 3opge said: ja nisam. pojma nemam ko i zasto je obrisao, slabo sam pratio forum poslednjih mesec dana Čoveče, ma naravno da znam da nisi ti. Naprosto, post je nestao, a glupo mi je više da pišem koliko mi se puta to dešavalo. Puno puta sam pomislio da me naprosto neko podbada kada mi se to uradi. Bilo kako bilo, ponavljanje sadržaja nestalog posta je direktni ban, iako je apsurdno da je u njemu bilo išta za brisalje. Ali, ništa novo...
Ajant23 Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 3 hours ago, Medusa_trip said: off: Ničeg ružnog nije bilo. Držali smo se teme, svako sa svojom argumentacijom. Btw, poslednji bekap nije mogao da pokrije sve što je Renne oštetio, te je ponešto i propalo. Meni je nestalotm preko 30 postova na više tema, što sam pripisao objašnjenju na Moderaciji nakon dva dana pauze sa radom. Što se poštovanja tiče, imam lepo mišljenje o tebi. Znam te još sa fb92, gde si takođe bio aktivan na filmskim temama. Bilo mi je malo smešno, u nekom simpatičnom fazonu, kad si se štrecnuo zbog mog pisanja. Ni manje ni više, to je sve. Nema razloga da se od ovoga stvara konflikt. Joj, "štrecnuo" i način obraćanja, to može da me uzbudi jedino, ako me odmah banuju da ta trivijalnost zabrane pisanja samo fino istakne koliko sam se uzbudio...
Meduzalem Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 (edited) Možda grešim, neka objasni neko od moderatora ako je tako. Dakle, u ona dva dana kada je 'pao' forum, backup (tj. recovery) je bio odrađen na neki dan ranije, tako da je deo sadržaja nažalost propao. Između ostalih, nestali su neki postovi koje smo ovde pisali. Bolje nije moglo, ali je gubitak bio tek neznatan u odnosu na Titanik koji je mogao da se desi. 1 hour ago, Ajant23 said: Joj, "štrecnuo" i način obraćanja, to može da me uzbudi jedino, ako me odmah banuju da ta trivijalnost zabrane pisanja samo fino istakne koliko sam se uzbudio... Lepo sam ti napisao šta sam imao. Bio sam uveren da će to biti ok, a sad ti samo mogu reći da radiš šta te volja. Edited September 23, 2023 by Medusa_trip
Ras Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 43 minutes ago, Medusa_trip said: Možda grešim, neka objasni neko od moderatora ako je tako. Dakle, u ona dva dana kada je 'pao' forum, backup (tj. recovery) je bio odrađen na neki dan ranije, tako da je deo sadržaja nažalost propao. Između ostalih, nestali su neki postovi koje smo ovde pisali. Bolje nije moglo, ali je gubitak bio tek neznatan u odnosu na Titanik koji je mogao da se desi. Nisam moderator, ali mogu da potvrdim. Na moderaciji je i objašnjeno - postovi od tog petka npr. nisu mogli da budu vraćeni. 1
bags Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 Detachment (2011) Vukao mi se po diskovima i listama pa nekih 10ak godina. Dobar film generalno a odlican ako ste u nekom cudnom raspolozenju.
beyoncé Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 buffalo soldiers sa mladim žvakinom ni film nije loš 1 1
namenski Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 Iznenadjujce korektna Golda u Goldi: Dobra Helen Miren kao Golda, korektno Dajan kao шоњаtm '73. i zasluzena rehabilitacija naseg zemljaka Дадоатм... 1
đorđe geprat Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) prepodne na insta TV po meni nezasluženonisko ocenjen "londonski bulevar". krimić po mom ukusu, sa odličnom glumačkom ekipom i meni uvek positivno, bez eksplicitnog nasilja. a u pitanju je vrlo nasilna priča. izvanredni dejvid tjulis uz standardno dobre farela i vinstona. neobičan a po meni dobro urađen završetak filma uz odjavnu špicu i staru, dobru muziku (koja je i uvod u film). vredi zavrteti unazad. Edited September 28, 2023 by đorđe geprat 2
Blojler Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 9 hours ago, đorđe geprat said: prepodne na insta TV po meni nezasluženonisko ocenjen "londonski bulevar". krimić po mom ukusu, sa odličnom glumačkom ekipom i meni uvek positivno, bez eksplicitnog nasilja. a u pitanju je vrlo nasilna priča. izvanredni dejvid tjulis uz standardno dobre farela i vinstona. neobičan a po meni dobro urađen završetak filma uz odjavnu špicu i staru, dobru muziku (koja je i uvod u film). vredi zavrteti unazad. jedan od mojih guilty pleasure filmova, mislim da je ostao nedoradjen u par momenata - iako je reziju i scenario radio Vilijem Monahan koji ume izuzetno da potrefi scenario ali i da omasi ako rezira i nema neke jace smernice. iako je izvorni materijal knjiga krimic - po meni jos gora od neuspelog filma - prilicno lepo je upakovano sve do kraja... film je na neki nacin omaz Karlitovom putu - ali i naslanja se malo na Sexy Beast sto kazu by proxy u liku Ray Winstone-a, Tjulis izuzetan, onaj pakistanski doktor isto tako mada je pobedio engleski Pikac u liku Bena Caplina ... Preporuka kao kuca Na preporuku foruma pogledao Hell Dogs - zaista solidna japanska makljaza, hvala! I od novog sam pogledao The Wonderful Story of Henry Sugar = Novi kratki Ves Anderson, bez lepe scenografije, sa jakim glumcima, ogoljeno kratko ali opet sasvim andersenovski - ako ne znate ciji je film znacete nakon prve dve scene... 1 1
Amos Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 The Wonderful Story of Henry Sugar - Konačno Anderson koji mi je prijao, nakon Asteroid City-ja koji je bio neglediv i French Dispatch-a gde sam zaspao u prvih 15 minuta bar dva puta. Kratka forma od 40 minuta ovaj put, po još jednoj Dahlovoj priči, daje osećaj čitanja novinarskog članka iz prve polovine 20. veka. Cumberbatch se može gledati i da čita manual o popravci veš mašine pa to pomaže. Ne verujem da im je trebalo više od 5-6 dana da snime ovo.
Recommended Posts