Amos Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Ok, da, scena sa ubistvom Džona je blagi užas ali iskreno me i on smorio posle 25 godina. Mali Džoni, srednji Džoni, Džoni bilder, Džoni hipik, aj u kurac više, dosta ste ga milkovali. Dopala mi se priča o alternativnoj budućnosti gde ljudi svakako naprave sranje i kad Švarci kaže: po mojoj proceni postoji 74% šanse da ljudska rasa sjebe svet šta god bilo. Nije ona jedna borba bila epska pa su ljudi razumeli™ i batalili, nego je svaka borba epska i to nam je kraj svakako. Mislim, kad uporedim sa sličnim filmovima koje sam gledao iz ove i prošle godine, ovo mi je bilo ok. Šta da radim edit: meni je T3 bolji od Salvationa samo je morao biti snimljen pre Matrixa da bi uspeo.
Popular Post centrifuga Posted November 2, 2022 Popular Post Posted November 2, 2022 (edited) Tár mnogo ozbiljniji nego sto se po trejleru da zakljuciti. Prvih sat vremena je sporog tempa, prilično nerazumljive radnje ali to je sve u cilju građenja glavnog lika - njenog narastajuceg autoriteta i kako sve vise klizi u koriscenju istog u nepozeljnom pravcu. Aktuelana tema (da ne spojlujem ko ne zna); malo trapav i nagao kraj, Nikako nije od onih sto se zaboravljaju po gledanju = vredi. Kejt će se sigurno klati za svog treceg oskara. Trougao tuge Kritike su veoma podeljene, ja sam team 'za'. Zanimljive reference i metafore na blazirani svet ultra bogatih i njihovog ubeđenja da parama mogu da se izdrkavaju na svakom, sve dok se situacija ne obrne za 180. Ruben ima izuzetno oko za kritiku narusenog sistema vrednosti, sto je vec pokrenuo u Square-u. Gledace se opet. My Policeman Malko bledunjav pokušaj vraćanja istorijske britanske drame u njene zlatne dane 80ih i ranih 90ih. Ljubavni trougao, sa potkom od gay dve strane tog trougla. Nelogičnosti u radnji poprilično, ali ipak gledljivo ako se nema nešto bolje. Just ok, što bi rekli The Banshees of Inisherin Čista desetka. Maestralna prica o chemeru usamljenosti i neprihvatanja da budeš ostavljen. I inace sam veliki fan MekDone kao pisca a ovde je prevazisao sebe i kao reditelj. Školski primer kako treba pisati scenario; izvanredna fotografija i kamera, perfektna muzika nenametljivo daje vetar u leđa sumornoj atmosferi. Kolin odlican, Brendan standardno sjajan (mada nije imao bas prostora da se razmase) a epizoda Barry Koeghan-a zakiva. Mora u bioskopu da se gleda. Edited November 2, 2022 by centrifuga 8 3
mustang Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Tar i banshee su mi na repertoaru al nikako da stignem 1
SmudgeYorkshire Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 (edited) Edited November 3, 2022 by SmudgeYorkshire Pogrešan topic.
FPLS Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Triangle of Sadness Maalo vise sam ocekivao. Film dobro krene, mestimicno ima super sekvenci i fazona, Estlund je majstor gorko-komicne atmosfere i apsurdnih situacija, ali ne mogu pobeci od utiska da ovde sve vreme prodaje istu foru na razlicite nacine, nekad genijalno, cesce polupromisljeno, a u svakom slucaju haoticno i nimalo suptilno. Kao skup nekakvih vinjetica, supljikavih ali uglavnom zabavnih, sve do poslednjeg segmenta gde je seting idealan da se film razmase i poentira (radnja se seli na ostrvo, a hijerarhija preokrece), ali on pak gubi momentum i postaje pomalo zamoran. Negde se tu krije odlicno delce od 100 minuta, ovih dva i po sata ispade nekako prekuvano i neujednaceno. U svakom slucaju, vredi pogledati, ali Force Majeure mi ostaje njegov najbolji uradak. E da, Zlatko Buric je car, a i Vudijeva epizoda je socna. 3
centrifuga Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 50 minutes ago, FPLS said: E da, Zlatko Buric je car, a i Vudijeva epizoda je socna. meni je i ona Filipnka odlicna (Dolly De Leon), ali tesko da ce iko nju upamtiti. I to je upravo metafora i ono o cemu film govori - ko je svetu "bitan" u danasnje vreme a ko je iz tamo neke zemlje, ne-bele kozhe. Mnogi ce znati film, na zalost, samo kao onaj u kojem je Vudi igrao. nego Spoiler nesto sam mislio da ce vratiti u pricu, makar na kratko, onog Grka sto su ga deportovali s broda zbog nevladnja. Na ostrvu u resortu ili na nekom brodu koji prolazi mimo njih. Mislim da je s tim mogao da napravi neku interesantnu caku. 1
Blojler Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Argentina, 1985 Rikardo Darin, kakva glumcina! Izvrstan film. Nisam mnogo ocekivao, gledam svaki film sa Darinom pa me povremeno iznenadi kvalitet i ostale ekipe, fotografije, rezije. Preporuka 4 2
pariah Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Topla preporuka. Film sa bergmanovskom dušom kao i primesama Isbena. Dirljiva priča, puna suzdržanog romatizma i sjajnom glumom Marije Heiskanen. Posebno će se svideti onima koji vole fotografiju. 2 1
Pokojni Ruxin Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Weird: The Al Yankovic Story dirljiv i intiman portret umetnika. sviđa mi se kako je prikazan uspon madonne na čelo medellin kartela. 7.3/10 1
steins Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 (edited) 40 minutes ago, Pokojni Ruxin said: Weird: The Al Yankovic Story dirljiv i intiman portret umetnika. sviđa mi se kako je prikazan uspon madonne na čelo medellin kartela. 7.3/10 Gde si ovo gledao nasao Edited November 7, 2022 by steins
kokota Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Odgledao sinoć Argentina 1985 i Im Westen nicht Neues i oba su sjajna.
kipo Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 (edited) Na zapadu nista novo me nije pretjerano odusevio. Ok film ali nista spektakularno, poslednjih 15 min me samo dirnulo. Ne mogu ratne filmove inace ali ovo nisam mogao propustiti, mozda je do toga, See how they run s druge strane drzao paznju, Sem Rokvel i Adrien Brodi dobri. Previse banalan za moj ukus. Da, dobra i policajka. Edited November 8, 2022 by kipo 1
Amos Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 Gledali See how they run sinoć. Onako, limunadica koja se trudi da bude love letter who dunnit krimićima. Najveći utisak je koliko mi fale moderni filmovi koji uspevaju da ne farbaju odnose iz 2022. godine u prošlost. Gledaš i čudno ti zašto glavna glumica nije nadrkana i kako ne odbrusi inspektoru ili komesaru, nego napreduje kroz svoje greške i sazrevanje. Mini bonus, Rockwell i Ronanova imaju lepu hemiju, prirodni kao da ne glume. 1
radisa Posted November 11, 2022 Posted November 11, 2022 (edited) Gledao neko Don't worry, darling? Odgledao sinoć... Ko nije gledao, nek ne otvara spoler... Spoiler Matrix 21. veka... Kakav vek, takav i Matrix Edited November 11, 2022 by radisa 1
Recommended Posts