Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Three Brothers

Iako je fokus na trojici brace i njihovom ocu i drami koju prezivljavaju, uspomenama...film prikazuje i stanje u drzavi, politicku krizu...Divni su lokaliteti na kojima je snimano.

• Replies 22.3k
  • Views 2.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Posted Images

meni je ovaj film bas inspirativan: 'basquaiat' iz 1996-te. gledao sam ga mnogo puta i uvek mu se vratim. mislim da su svi super odradili posao, a u filmu se nalazi bas tuce odlicnih glumaca.

BABYGIRL

cuvajte se jer je Nikol odlucila da pred penziju opasno posvrshava u gledaoca sve oblivena istopljenim botoksom a bogami zeli i da pishki dok joj mladunac dzandrlja po mackici.

Black Bag (2025)

Ima ona stara geštalt igrarija: dva crna lica formiraju beli peščani sat. Voleli su da stave tu sliku u udžbenike psihologije, stavio ju je i Kiš u Peščanik. Soderberg snima lampe tako: abažur je kao kragna navučena preko sijalice kao na vrat, koga sa obe strane susreću dva mraka, a na gore i dole širi se svetlost u trouglove kao kod peščanog sata.

Tokom filma ozbiljno manipuliše prostom činjenicom da je film dvodimenzionalna slika trodimenzionalnog prostora, što mu je već pomalo postala prepoznatljiva igrarija u poslednje vreme da se slobodno može reći da ovo nipošto nije 3D film. Naravno, Soderbergovo ispitivanje granica dvodimenzionalnog prilično upućuje na mnogo snažnije potencijale ovakvog izraza od jeftinih trodimenzionalnih simulacija za bukvaliste.

On u tom pogledu nastavlja da razvija stilske osobenosti karakteristične za dijalektičku tradiciju osveštavanja prema postmodernom i upravo pravu dubinu pronalazi u otvorenom prihvatanju činjenice da film jeste dvodimenzionalan kao i, uostalom, gro baštine svekolikog slikarstva. 3D slika previše banalizije vizuelni izraz, škodi montaži i ograničava kompoziciju. Dvodimenzonalna slika je već po prirodi svoje dve dimenzije izrazito dijalektička. Dok 3D čini izraz podređenim prizoru koji simulira i svodi ga na prosto intelektualno opažanje, dvodimenzionalna slika razvija misaonu dinamiku percepcije i pronalazi prave širine i dubine u, samo naizgled, skromnijem potencijalu.

Odličan film. Vredi ga videti...

2t1ddy.jpg

Moram gledati radi 3d u2d...

MV5BNTA3MDQwMDktNTNmYS00ZTkzLWE4ZDAtMzg2

The Report - Nekako mi ispod radara prosao ovaj odlican film o istrazi mucenja zatvorenika posle 9/11, koje je CIA pokusala da zataska i posle lagala da su na taj nacin prikupili informacije koje su sprecile nove teroristicke napade. Film se drzi cinjenica, sve je lepo poslozeno, nenametljiva rezija dopusta glumcima da zablistaju, doku-drama u svom najboljem izdanju..