April 11Apr 11 4 hours ago, ToniAdams said:Uh izvinjavam se, mislio sam da sam juče odgovorio.Pravo malo remek-delo, pravljeno rekao bih za tu neku našu generaciju.Ako niste gledali, obavezno s tim što ljubi brat da odgledate do kraja jer je naracija baš jedinstvena i otprilike se tek poslednjim kadrom sklope kockice.Ok, tehnički je mini serija al mi grehota ne pomenuti kad već pričamo o modernim žabarima.Da, da, gledao sam. +1 na sve i preporuka.
April 14Apr 14 1 minute ago, makaronee said:IMDb▶️ Sing StreetWatch Trailer | 2:32Ponavljam ovu gorko-slatku radost odrastanja.Meni to jedan od omiljenih filmova poslednjih tipa 6, 7 godina.Soundtrack sam toliko arčio da je bivša zamrzela i film i soundtrack a moguće i mene Edited April 14Apr 14 by Mil@n
April 15Apr 15 nastavljaju se dani muzike na filmu!danas plameni finski mjetalisti - možda nije moj omiljeni muijsički izraz, ali obrada L'été indien u žanru...ne ostavlja me ravnodušnim.IMDbHeavy Trip (2018) ⭐ 7.0 | Comedy, Music1h 32m
April 15Apr 15 Juče, danas, sutra - Oskar za najoblji strani film, Sofija Loren i Marčelo Mastrojani, film Vitorio De Sike,...majstorija
April 16Apr 16 Odgledao ponovo posle duze vremena Aliena i The Thing - dva mozda i najbolja sci-fi horora ikada snimljena. Zanimljivo mi je bilo sa stanovista ChatGPT-a, kako su oba filma potrefila i predvideli njegov razvoj - u Alienu, Ripli komunicira sa Mother na slican nacin kroz pitanja i podpitanja dok kompjuter ne prizna pravu prirodu misije, a u The Thing, iako se desava 1982. sa tadasnjim kompjuterima, Blair postavlja pitanja kompjuteru dok ne dodje o istini i prognozama za The Thing.Vezano za The Thing, samo mi je jedna stvar zasmetala - postoji jedno dobrih 15-20 minuta u filmu od momenta kada saznaju za masakr u norveskoj stanici do momenta kada Blair razbija radio opremu - svako normalan bi prvo komunicirao sa gradovima i nadleznima da javi da su pronasli ubijene istrazivace u obliznjoj stanici. Ali verovatno je ovako bilo potrebno zbog lajtmotiva usamljenosti i izolovanosti. Edited April 16Apr 16 by JohnnyD
April 16Apr 16 september 5olimpijske igre u minhenu i teroristički akt crnog septembra, ovoga puta iz ugla tv ekipe abc-anešto poput newsroom-a, samo u analognom dobu, telefoni sa brojčanikom, satelitski slotovi i pal vs secamjaka sedmica7.78/10
April 23Apr 23 Je l ova Konklava ima gde da se pogleda na stream platformama, kad je već aktuelna tematika?
April 24Apr 24 IMDbThe Seed of the Sacred Fig (2024) ⭐ 7.6 | Crime, Drama, T...2h 47m | PG-13Do jednog trenutka sam se nadao da će film biti totalna preporuka, ali ubila me promena tempa koju je Prestiž ustoličio kao trend, a koja mi je nepodnošljiva. U svakom slučaju, herojski snimljen film, iako ima još nekoliko vrlo očiglednih mana. Previše je nezasićenih narativnih linija, lik glavnog junaka je slabo razvijen, ima tu još stvari koje bi mogle da zasluže blago zavrtanje ušiju, ali sve u svemu - preporuka.Sjajna glavna glumica i njen preobražaj iz krajnosti u krajnost (čitao sam pre da je u stvarnom životu bila hapšena zbog no-hijab aktivizma pa i to daje na težini).Ipak, ono što me je najviše fasciniralo je moralno upitna estetika užasnih represivnih scena i činjenica da golo zlo može da bude prelepo.
April 27Apr 27 Na jucubu mi jutros iskocio stari hrvacki film Nevesinjska puska iz '63. Bilo mi je zanimljivo da pogeldam kako su to titini izveli po scenariju slavka goldstajna, reziji zike mitrovica i produkciji jadran filma. I naravno, bilo je bas onako fino poslozeno: glavni nemezis su turci (valjda su mislili na osmanlije, mada ovi kako padaju mrtvi vicu JOOJ!), srbi se gloze na sve strane, zli knezovi zarad sitnospostvnickih inetresa izvlace svoje vojske, jer svi znamo da je knez milan hteo da prisajedini hercegovinu srbiji koja tu preko puta, tako reci granici se, slovenci i hrvati, zajedno sa bracom garibaldijevima su glas razuma medj manitim srbljem, crkva je naravno prikazana kao zlo kroz pomahnitalog pastira koji je obukao mantiju, a zika je preko porucnika kostica isamarao sve srbe, kada je ovaj otisao na raport svom podredjenom zbog usklika da osvetimo kosovo braco! (kakvo ti crno kosovo osvecujes, otkad je ono osveceno, kaze mu podguzni!) Jer, ne treba bracu arnaute u sfrjoti voznemiravati! No, osim ovih sitnih politickih podvala, film je los jer je i statican. Nevesinjska puska bi trebala da bude akcioni film, sa puno scena bojeva. Medjutim, ono sto smo dobili je vise premestanje vojski s mesta na mesto, a kad dodju sene borbi one su mesi, ne zna se ko koga bije. Ima tu i do kvaliteta filma i do osvetljenja, odnsono lak ov it. Film takodje pati i od razvoja likova. Previse je tu vojvoda ubaceno, pa nema vremena da se isti razviju. Najvise je razvijen lik Micana Ljubibratica, ali i on nije do kraja iskovan kao lik, mada mu se ocigledno natura oreol mucenika i pravednika.Steta, nevesinjska puska (i uopste ustanak srba u hercegovinii i bosni) zasluzuje daleko bolji fiilm od ovog sranja.
April 28Apr 28 Traje samo sat ipo ali deluje duže zbog tog irskog sivila. Težak film iako je uglavnom sve prikazano kroz unutrašnji konflikt koji je Murphy genijalno preneo.
Monday at 08:515 days @Klara mišel pikoli mi je tako neprijatan lik, pasovao bi uz lina venturu, recimo ali sa romi šnajder, brižit (prezir) ili ketrin denev lepotica dana) baš mi je višak.
Monday at 22:275 days Kao i vecina stvari sto Kejdz radi u poslednje vreme - weird! lIMDbThe Surfer (2024) ⭐ 6.5 | Thriller1h 40m | 15
Tuesday at 09:014 days Odgledah ovaj Havoc sa Tomom Hardy-jem. Uradjen baš dark i dobro, sa likovima koji su skoro pa manga, i body count je veći od John Wick-a, što je baš teško. To su stvari koje ga vade, drugačije je onako skoro pa neka B akcija.