Indy Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 Lele kako ovo vozi! Oni koji slušaju na pravim zvučnicima, primetiće stanovite sub-tektonske poremećaje negde u zoni od <100 Hz. Ja ću ovo na repeat do daljnjeg.
roksi Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 @Indy pazario zvucnike? whoohoo, nek te lepo voze (moji jos cekaju u kutiji do kraja juna. jedva cekam da ih pustim u pogon!)
Indy Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 23 minutes ago, roksi said: @Indy pazario zvucnike? whoohoo, nek te lepo voze (moji jos cekaju u kutiji do kraja juna. jedva cekam da ih pustim u pogon!) Stari zvučnici (OK su), nego samo htedoh reći da se stanoviti uznemiravajući zvuci u drugom delu gorepomenute tripične kompozicije neće čuti na laptopu ili na onim malim slušalicama koje idu uz smartfon (pošto su gotovo subsonični). Snimljeno je 1981. za Factory records i poređenja sa Joy Division se nameću sama, premda je stvar bliža nekom hibridu krautroka (Can) i ranog Dead Can Dancea. 'Ladno je jedna od najboljih postpunk stvari ikad snimljena, a meni je nekako promakla sve do skora... Quote Someone else wrote a review about Winter Hill representing a nuclear war. Here is the truth about Winter Hill. Winter Hill is a real hill near A Certain Ratio's home town of Manchester, England. On top of Winter Hill is a huge television transmitter mast. Close to the transmitter is a small hut full of electrical equipment. This hut makes a droning noise which changes every ten seconds or so between two different notes about 2 semitones apart. The changing drone on the song is not a recording of this hut, and is not the same notes, but it is a musical reminder of the sound the hut makes. How do I know? Because I walked to the top of Winter Hill in approximately 1987, and as soon as I heard the hut, I knew that this was the inspiration for the song. I don't know if the hut is still there, or if it still makes the same noise.
roksi Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 7 hours ago, Indy said: Stari zvučnici (OK su), nego samo htedoh reći da se stanoviti uznemiravajući zvuci u drugom delu gorepomenute tripične kompozicije neće čuti na laptopu ili na onim malim slušalicama koje idu uz smartfon (pošto su gotovo subsonični). Snimljeno je 1981. za Factory records i poređenja sa Joy Division se nameću sama, premda je stvar bliža nekom hibridu krautroka (Can) i ranog Dead Can Dancea. 'Ladno je jedna od najboljih postpunk stvari ikad snimljena, a meni je nekako promakla sve do skora.. a okej, ja tu nesto pogresno povezala, valjda zbog one teme na tehnici:)
Recommended Posts