Indy Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 @Eleniko ako ti tamo (daleko) naidje Dimitris, ne propusti 1
Eleniko Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 1 hour ago, Indy said: @Eleniko ako ti tamo (daleko) naidje Dimitris, ne propusti fala onoliko. nijesam ispratio mitu brkića do sada. jel si se to informisao preko nekih ozi grka tamo ili kako
Indy Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 1 minute ago, Eleniko said: jel si se to informisao preko nekih ozi grka tamo ili kako Pre par godina sam naleteo na rebetiko muziku... mislim prvo kod Italijana-kosmopolite Vinića Kaposele (album Rebetiko Gymnastas), a nekako u to vreme i Brendan Perry (Dead Can Dance) objavio je rebetiko album "Songs of Disenchantment - Music from the Greek Underground". Iza toga, na bandcampu natrčah na Dimitrisa Mistakidisa. Meni je fascinantan (na stranu virtuozno gitarsko umeće, glas mu je kao prirodna sila, ala španski pevači flamenka) - on sve svira na klasičnoj gitari (barem na albumu koji sam ja kupio, Rebetiko pesme sa gitarom, "Ρεμπέτικα τραγούδια με κιθάρα").
Eleniko Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 ja sam popriličan duduk za taj contemporary rembetiko, mistakidis je 1970. godište. kod mene se po javnim mestima uglavnom sluša taj neki 60s rembetiko revival ili originalni klasici. da čuješ mistakidisa teško ali ovako dole nešto - bukvalno svaki kafenio od jutra do mraka. na ovo se mnogo sečem i ja i moji drugari, do toga da imamo naša ad hoc rembetika druženja sa kuvanjem, pijenjem i živom muzikom za stolom. fun fact - ortak glavni svirač /fun fact 2 - jorgos "džordž" kasavetis/ svira na turskoj varijanti modifikovanog bendža sa 12 žica koji se zove - čumbuš. sa velikim ponosom sam mu objasnio šta znači ta reč. https://en.wikipedia.org/wiki/Cümbüş 1
Indy Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Istina, ovo što sam ja pomenuo je možda malo više artsy .. ali pazi sad čovek je sebi dao prezime Džumbus, Po instrumentu. Ludilo! 1
Klara Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 (edited) @Lena kako ti se čini nov QOTSA album, ako si ga preslušala?:) Edited September 18, 2023 by Klara 1
Lena Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 11 hours ago, Klara said: @Lena kako ti se čini nov QOTSA album, ako si ga preslušala?:) Nemam ti pojma, čula samo ovo što sam kačila i još jednu pesmu 1
Klara Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Aha. Nešto mi nije legao album, pa sam htela da čujem i druge utiske. 1
Recommended Posts