Jump to content
IGNORED

now playing 2nd coming

luba

Recommended Posts

Posted

MDAtNTk0MC5qcGVn.jpeg

GBV - nowhere to but up (pollardov album #115)

Posted

Dva potpuno različita albuma za ovaj mrak i kišu. Svaki na svoj način izvanredan.

Najpre Bertrand Chamayou (klavir) koji na novom albumu Letter(s) to Erik Satie naizmenično posložio Kejdža i Satija, a zatim The Gurdjieff Ensemble koji naravno svira muziku Gurdjieffa na novom albumu za ECM Zartir

• +1 1
  • Wub 1
Posted (edited)

Urbana legenda kaže da je Dule Vujošević pročitao čitavu Vikipediju, ali da čak ni on nije uspeo da se izbori sa diskografijom Johna Zorna!

Elem, sporadično pratim šta Zorn radi i evo je sada nekako naišao trenutak za slušanje, a ispostavilo se da je trenutak pravi!

Ekipa (kvintet) na albumu jako dobra (John Medeski- orgulje, Brian Marsella- el klavir, Matt Hollenberg - el gitara, Kenny Grohowski- bubnjevi) i na Parrhesiastes uspeva da zvuči originalno i sveže.

Druga preporuka je za saradnju pijaniste Satoko Fujiija i Otomoa Yoshihidea (el gitara) na albumu Perpetual Motion

https://ayler-records.bandcamp.com/album/perpetual-motion

image.png.78ed6366c42fca1f1d484f41670b58f8.png

Edited by Ras
  • +1 2
Posted (edited)

Ghost Train Orchestra i Kronos Quartet udruženi i uz pomoć brojnih gostiju (Joan As Police Woman, Jarvis Cocker, Rufus Wainwright....) vraćaju Moondoga u modu na albumu Songs and Symphoniques - The Music of Moondog

Ovde sa Marissom Nadler:

Edited by Ras
  • Wub 1
Posted (edited)

Nisam slusala ovaj album sigurno pet godina a jos sigurnije duze od toga. Uglavnom slusam laganije Meddle i Obscured by Clouds i snimke sa koncerata iz doba 1972-1973. U svakom slucaju - nista nije isparilo, pogotovo Dogs :hail:, svaki sekund je tu, nisam mogla a da ne pevam usput, na srecu pa sam sama u kancelariji.
@Tsai

Edited by I*m with the pilots
  • Wub 2
Posted

:heart:

I ja sve redje slusam bilo sta nakon Meddle-a. Valjda su mi se ovi najpoznatiji albumi tolko smucili jer sam slusao na ripit godinama. 

Posted

Neumorni Greg Foat. Radi istovremeno na vise projekata, ali svaki je praznik za usi..